PNY XLR8 CS3040HS SSD'yi PCI-E 3.0 ile kullanmak?

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum. Gece saat 3'te aklıma esti öylesine PNY CS3040 960 TL olduğu sayfaya girdim ve stokta olduğunu fark ettim ama tam ödeme yapacakken birisi benden önce satın aldı galiba. Bende saat gece 4'e kadar 20 dakika da bir sayfayı yeniledim ve almayı başardım. Umarım sıkıntısız bir şekilde kullanabilirim. İsterseniz 100 TL civarında SSD'ye takmak için soğutucu önerebilirsiniz, SSD ekran kartının altında kalıyor. 2 cm civarı bir boşluk var, ona göre öneri yaparsanız mutlu olurum. İyi günler dilerim.
Hayırlı uğurlu olsun.

SSD geldi sonuçlar böyle:

Sıcaklık:

Boşta 35-45 derece arası.

Yük altında 45-62 arası.

Hız testi:

Aldığım hızlar bu şekilde. Sanırım Crucial P5 cidden hatalıymış.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    23,6 KB · Görüntüleme: 34
Yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası, tabi ki direkt olarak modeli kötülemek saçma olur. Muhtamelen bana gönderilen üründe bir sıkıntı vardı. Her şeyi güncelledim aslında.

Hayır Heatsink takmadım. O iş biraz daha kötü gibi sanırım 1cm lik bir alan kalıyor. Bence takmama gerek yok gibi, sen ne diyorsun bu duruma?

Yazılımla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası, tabi ki direkt olarak modeli kötülemek saçma olur. Muhtamelen bana gönderilen üründe bir sıkıntı vardı. Her şeyi güncelledim aslında.

Hayır Heatsink takmadım. O iş biraz daha kötü gibi sanırım 1cm lik bir alan kalıyor. Bence takmama gerek yok gibi, sen ne diyorsun bu duruma?
CrystalDiskMark testini NVME ayarlarında ve 5'er saniye arayla yaptınız değil mi? Yazma testinde iken sıcaklığa baktınız mı?

Eğer maksimum 62 gördüyse günlük kullanımda veya oyunda soğutucusuz da hiçbir sorun çıkarmaz. Ama büyük bir dosya kopyalama/taşıma işleminde bir süre sonra hızı sizi yarıda bırakır (Eğer yapacaksanız tabii) (70 ve sonrasından bahsediyorum).

CrystalDiskMark testini NVME ayarlarında ve 5'er saniye arayla yaptınız değil mi? Yazma testinde iken sıcaklığa baktınız mı? (Burada tam olarak ne yapmam gerektiğini anlamadım) Yaklaşık 10 dakika test yaptım, test esnasında 60 ve 62 arasında gezdi. Dosya kopyalama testi yapacağım ama şuan ssd seçili değil. Windows u formatladıktan sonra seçeceğim.

1 dakika hemen yapıp geliyorum
Başlattım testi 10 dakika sonra tekrar yazacağım
Sonuçlar:
55 derece olan ekran görüntüsünü okuma kısmı tamamen bittiğinde almıştım. Yazma kısmı da bittiğinde sıcaklık artar diyordum ama 54 dereceye düşmüş.

Dosya Ekleri

• 22.PNG
    22.PNG
    23,6 KB · Görüntüleme: 48
  • ss.PNG
    ss.PNG
    53,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
1 dakika hemen yapıp geliyorum
Başlattım testi 10 dakika sonra tekrar yazacağım
Sonuçlar:
55 derece olan ekran görüntüsünü okuma kısmı tamamen bittiğinde almıştım. Yazma kısmı da bittiğinde sıcaklık artar diyordum ama 54 dereceye düşmüş.
Sıcaklıklarda bir sorun yok. Böyle kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı