Pocket arcade alınır mı?

Ben bayağı müptelası oldum bu konunun öncelikle alınabilecek (PS2 oyunlarında düzgün FPS değerlerine sahip) birkaç konsol buldum ve bununla orantılı pahalı cihazlar bunlar. RG405m RG505 RP4(retroid pocket 2, 3, 3+,4, 4+) bunlardan en çok istediğim RP4 Pro bayağı yeni çıkmış bir el konsolu. Max 200 $ kadar fiyatladı değişiyor ve benim için sıkıntı değil fakat **** bir mesele varki o da gümrük vergisi. Vergi verilir, vergi alınır, vergi... Ama yeni yönetmeliğe göre 150 € (adamlar bir de euroyla hesaplamışlar 200$ 180 küsur € yapıyor btw) üstündeki alışverişleri ticaret aracı sayıp ekstra vergi bindiriyolarmış(önceden bu 150 € sınır 1500€ muş) yani %100 gümrüğe takılma gibi bir durum söz konusu. Yaklaşık 6000 TL'lik bir cihaz için neredeyse 2 katı vergi vermek istemiyorum. Bu arada bazı cihazlar Türkiye'de satılmadığı için gümrük vergisi devreye giriyor. Hatta RG505 AliExpress'ten direkt TR'ye satılmıyor (RG405m ile de karıştırmış olabilirim) aynı şekilde retroid pocket konsollarını da bulamadım. Bu sepeten müt üzgünüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı