POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

@emrah_8 S23 FE bekleyelim de seneye gelirse ne olacak? Ben o kadar beklemek istemiyorum. Bir de fiyatı ne kadar olacak? 20k civarı olacaksa ben S21 FE veya GT 2'den birini alır geçerim. GT 2'nin 12/256 olması ve içinden şarj cihazı çıkması hoşuma gitmeye başladı. Keşke suya dayanıklılık olsaymış. S20 FE'yi ıslak elle korkmadan tutabiliyorum ama GT 2 bu yüzden su geçirirse cihaza yazık olur :)

Realme önermiyorum. GT2 ve A54 arasında kaldıysan kesinlikle pocof5 al geç. Sonuçta Xiaomi alt firması. Realme'den çok daha iyi. A54'te kamera olarak pocof5'ten iyi değil. Performans olarak da A54'ten çok daha iyi pocof5.
A54 nasıl kamera olarak iyi değil,poco F5'in kötü bir kamerası var.

A54 nasıl kamera olarak iyi değil,poco F5'in kötü bir kamerası var.
Hocam ben tekno markette hem a54 hem s20fe hemde s21fe yi alıp inceledim. Kameralarını karşılaştırdım. A54 bariz şekilde s lerden kötü idi hem kamera, hem performans hemde kasa kalitesi olarak. A54 ü elimden çabuk bırakmıştım. Pocof5 e gelince kamerası pocof5 ten sadece bir tık iyi okadar. O da düşük ışık çekimlerinde. A54 ün patladığı asıl yer işlemcisi. Yani ben a54 ve pocof5 arasında kalsam kesinlikle tercihim pocof5 olurdu işlemcisinden dolayı. Pocof5 telefon işlemcisi sayesinde 5 yıl rahat götürür. (herhangi bir aksilik çıkmadığı taktirde) ama kalkıp güncelleme alacak diye performansı olmayan eski nesil işlemciye sahip a54 telefon alınmaz. Arkadaşın yerine ben olsam Samsung alacaksam S21fe alırdım. Hem kasa kalitesi, hem kamera kalitesi hem de performans kalitesi olarak. Bataryası çabuk bitme sorunu için de bir Power bank her derde deva olur.

Kaldı ki güncelleme hayati derecede önemli olan bir ayrıntı da değil bence. 4 yıllık nova5t telefonum yıllardır güncelleme almıyor ama hiçbir eksikliğini görmedim.

@emrah_8 S23 FE bekleyelim de seneye gelirse ne olacak? Ben o kadar beklemek istemiyorum. Bir de fiyatı ne kadar olacak? 20k civarı olacaksa ben S21 FE veya GT 2'den birini alır geçerim. GT 2'nin 12/256 olması ve içinden şarj cihazı çıkması hoşuma gitmeye başladı. Keşke suya dayanıklılık olsaymış. S20 FE'yi ıslak elle korkmadan tutabiliyorum ama GT 2 bu yüzden su geçirirse cihaza yazık olur :)
Aslında benimde bekleyesim yok ama ne yapacağıma karar veremedim, en azından beklerken başka telefonlarıda değerlendiriyorum gözünden bakıyorum.

A54'ü gördüm bugün, eldeki tutuş hissiyatı iyi değil, kenarları sanki kalkık gibi duruyor. Ekran içeri batmış gibi bir hissiyatı var. Beyazlarıda parlak gibi gelmedi bana. Yokya, A54 almam gibi.

GT2 olsun, başka telefon olsun. Aldıktan sonra yine kılıf almayı düşünüyorum. Kılıfla sıvıyı belli oranda engeller diye düşünüyorum. Ha derin suya falan düştümü tabi gider. :)
GT2 bakmak istedim ama Teknosada bulamadım, Vatan'ada geçemedim uzak kaldı. GT 2 üzerine biraz araştırmamız lazım gibi duruyor.

@emrah_8 A54'ü boş ver zaten orta seviye cihaz o. Alcaksan A34 al çünkü ucuz. GT 2'yi bulamazsın hiçbir yerde yok. Derin suya düştü mü telefon çöp olur zaten de ıslak elle tutarken şarj girişinden falan veya ekrana birkaç damla su gelse sıkıntı çıkarır mı diye düşünüyorum. Çünkü IP53 gibi sıçramaya dayanıklı falan sertifikası da yok. Ben benim S20 FE yi ıslak elle de rahat tutuyorum. Üzerine su da döküldü üstüme sürtüp devam ettim. GT 2 de ufak bir damla girip bozacak telefonu sıvı teması deyip garanti dışı bırakırlar :) POCO F5 fena değil ama X3 Pro'da 2 sene civarı geçen çoğu kişide bozulma olmuş. Adamın biri tam garantisi doldu bozuldu yazmış. Benim bitmeye 1 hafta kala bozuldu anakart değişti. Bu sıkıntı olmasa POCO F5'i ciddi düşünecektim. Hala düşünüyorum. İşlemcisi iyi kamerası vasat. Ama ne kadar vasat. Onu araştırıyorum. Hoşuma giderse belki alırım.

@emrah_8 A54'ü boş ver zaten orta seviye cihaz o. Alcaksan A34 al çünkü ucuz. GT 2'yi bulamazsın hiçbir yerde yok. Derin suya düştü mü telefon çöp olur zaten de ıslak elle tutarken şarj girişinden falan veya ekrana birkaç damla su gelse sıkıntı çıkarır mı diye düşünüyorum. Çünkü IP53 gibi sıçramaya dayanıklı falan sertifikası da yok. Ben benim S20 FE yi ıslak elle de rahat tutuyorum. Üzerine su da döküldü üstüme sürtüp devam ettim. GT 2 de ufak bir damla girip bozacak telefonu sıvı teması deyip garanti dışı bırakırlar :) POCO F5 fena değil ama X3 Pro'da 2 sene civarı geçen çoğu kişide bozulma olmuş. Adamın biri tam garantisi doldu bozuldu yazmış. Benim bitmeye 1 hafta kala bozuldu anakart değişti. Bu sıkıntı olmasa POCO F5'i ciddi düşünecektim. Hala düşünüyorum. İşlemcisi iyi kamerası vasat. Ama ne kadar vasat. Onu araştırıyorum. Hoşuma giderse belki alırım.
Hafif ıslanmada falan bir şey olmaz ya, ne bileyim o kadar hassassa zaten ilk yağmur yediğimizde cebimizde ıslanıp çöp olur. Bence suyun içine girince dayanıksız gibi geliyor.

21k altına GT5 gelirse o, gelmezse GT2 düşünüyorum. GT2 Proları ikinci eldede var uygun fiyata ama işte güven sıkıntı var. En basitinden adamın telefonu daha önceden suya, bir şeye temas ettirip ettirmediğini bilemezsin. Telefon çalışır ama içten içe gitmeye meyillidir hani.

Valla Poco hakkında işte inceleme videoları dışında hiç bilgim yok, yakından bile görüp bakmadım. O yüzden konu açtım sordum, çok az kişi önerdi.

Son düzenleme:
GT2'de waterproof sertifikası yok ama su geçirmezliği muhtemelen var. Ücretten kısmak için yok deniliyor. BBK grubunun sırf para tasarrufu için böyle bir riske girmesi bence saçma. Testlerde suya temasında zarar görmüyor.
Aynısı GT2 Pro için de geçerli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ama attığım linkteki bahsedilen gibi kesin bir şey demek yanlış olur.
@emrah_8
@657943

GT2'de waterproof sertifikası yok ama su geçirmezliği muhtemelen var. Ücretten kısmak için yok deniliyor. BBK grubunun sırf para tasarrufu için böyle bir riske girmesi bence saçma. Testlerde suya temasında zarar görmüyor.
Aynısı GT2 Pro için de geçerli.

Ama attığım linkteki bahsedilen gibi kesin bir şey demek yanlış olur.
@emrah_8
@657943

O kadar çizdireceğine şunu bi yarım saat, falan bıraksaymışya suda. İzlemesi zevkli oluyor.😄

@emrah_8 en azından kısa süreli temaslarda sorun yaşanmadığını görüyoruz. Aklı başında bir insanın kendi telefonunu suyun altında yarım saat tutmak için bir sebebi olmamalı. 😁
Kısa süreli temaslar öncelik.

@emrah_8 en azından kısa süreli temaslarda sorun yaşanmadığını görüyoruz. Aklı başında bir insanın kendi telefonunu suyun altında yarım saat tutmak için bir sebebi olmamalı. 😁
Kısa süreli temaslar öncelik.
Adam zaten telefonu gözden çıkarmış, kaç dkda gidiyor görmüş olurduk. 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı