POCO F5 vs Samsung Galaxy S21 FE 5G

@429065 IP sertifikalı cihazların bile su geçirdiğini gördük. Belki dayanıklıdır ama sertifikayı bir iki eksiklikten alamamıştır. Hani kendileri yazsa dayanıklıyız diye o zaman diyeceğim ki bilerek almamışlar. Videoda suya sokuyor da o an ufak bir su geçirir ama öyle bir anda bozulmaz. POCO bile IP53 sertifikası almış adamlar amiral gemi telefonuna almamış. Belki de alamadılar. GT2 şimdi hoşuma giderken böyle saçma şeylerden ötürü bir anda gidip S21 FE alıp geçeceğim.

F5 ile Gt2 arasında da tercih yapmak zor. Birinin işlemcisi iyi ötekinin kamerası iyi.

Snapdragon 888 ile 7 gen 2 nin arasındaki farkı net olarak anlayabileceğim neresi var? 888 li gt2 çok ısınıyor diyorlar. 7 gen 2 li poco f5 de böyle şeyler duymadım. Üstüne 7 gen 2 daha performanslı.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eski bir video bu. Güncellemelerle bataryası epey bir gelişti. İlk çıktığı zaman 4 saat ekran süresi alan bile vardı. Şimdi full oyun ile 4 saatten fazla veriyor.
Kullanıcı deneyimi hocam, ne fark eder ki zaten? Adam Exynos modelini gömüyor, bunun Snapdragonu Tr yok mu; bu iki işlemcili modellerin birbirine göre batarya süresi farkı var mıdır?
Evet var. Ama bataryada ciddi farkları yok.

Eski bir video bu. Güncellemelerle bataryası epey bir gelişti. İlk çıktığı zaman 4 saat ekran süresi alan bile vardı. Şimdi full oyun ile 4 saatten fazla veriyor.

Evet var. Ama bataryada ciddi farkları yok.
S21FE'nin ekranı valla S23den bile güzel gözüküyor. Şu telefona neden gidipte 2100 koydular arkadaş, hadi o haltı yedin git 5000 mah koy en azından valla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

S21 FE'nin ekranı valla S23'den bile güzel gözüküyor. Şu telefona neden gidip de 2100 koydular arkadaş, hadi o haltı yedin git 5000 mAh koy en azından valla.

S23'ün ekranı çok daha başarılı bu arada. Hem daha yüksek nit değerlerine ulaşabiliyor hem de PPI değeri daha yüksek ve sRGB'si daha iyi. S21'in ekranı bile daha iyi S21 FE'den.

Snapdragon 888 ile gelseydi bile aşağı yukarı aynı SoT verecekti, veriyor da zaten. Tuketimleri benzer. Ama bu SD 888'in Exynos 2100'den her yönüyle üstün olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Özellikle görüntü işlemesi çok daha iyi. SD 865, 865+ ve 870'in bile video işlemesi Exynos 2100'den daha iyi. Keşke Snapdragon getirseydiler. Samsung S22 serisi hariç inatla Exynos getirdi.

S23'ün ekranı çok daha başarılı bu arada. Hem daha yüksek nit değerlerine ulaşabiliyor hem de PPI değeri daha yüksek ve sRGB'si daha iyi. S21'in ekranı bile daha iyi S21 FE'den.

Snapdragon 888 ile gelseydi bile aşağı yukarı aynı SoT verecekti, veriyor da zaten. Tuketimleri benzer. Ama bu SD 888'in Exynos 2100'den her yönüyle üstün olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Özellikle görüntü işlemesi çok daha iyi. SD 865, 865+ ve 870'in bile video işlemesi Exynos 2100'den daha iyi. Keşke Snapdragon getirseydiler. Samsung S22 serisi hariç inatla Exynos getirdi.
Valla hocam videoyu baz alıyorum, OLED 10bitlik monitörden bakıyorum. S21 FE göze daha dolgun, daha canlı gözüküyor. Kağıt üstündeki değerler beni bağlamaz, ha gerçekte yanana alıp kıyaslamadım o ayrı, videoya göre S21FE daha güzel gözüküyor.😀

Sadece işlemciyede yüklenmemek lazım sanki, bataryanın performansıda önemli. Şekilde videoda karşılaştırmada S21 plus S21 FE Exonosla aynı işlemciye sahip lakin daha iyi batarya süresi vermiş. Orada tamam 888 var S21fede lakin pek fark yok dediydiniz zaten.

O yüzden ya işlemci ya batarya ile bu ekran süresini kazanmak için dengelemeleri lazımmış. Ultraları vs tamam güzel sonuç vermiş ama dünyanın parası ya. Yahu gidip bir karışlık telefona 30k para mı vereceğim😯
Ben o paraya gidip zamanında şunu aldıydım
34" Odyssey OLED G8 G85SB LS34BG850SUXUF | Samsung Türkiye

Telefon olayını Trde hepten bitirmişler valla. Fiyatını hakkedenler az ve standart şartlardan illa bazılarında eksikler oluyor. İster al ister alma diye satıyorlar işte.

Valla hocam videoyu baz alıyorum, OLED 10bitlik monitörden bakıyorum. S21 FE göze daha dolgun, daha canlı gözüküyor. Kağıt üstündeki değerler beni bağlamaz, ha gerçekte yan yana alıp kıyaslamadım o ayrı, videoya göre S21FE daha güzel gözüküyor.😀
sRGB dediğimiz olay renk doygunluğu ve çeşitliliği zaten.
Kağıt üstündeki veri değil, test verisi:

Sadece işlemciye de yüklenmemek lazım sanki, bataryanın performansı da önemli. Şekilde videoda karşılaştırmada S21 Plus S21 FE Exynos'la aynı işlemciye sahip lakin daha iyi batarya süresi vermiş. Orada tamam 888 var S21 FE'de lakin pek fark yok dediydiniz zaten.
Bu test de eski maalesef. S21 FE ilk çıktığında vasat batarya performansı sunuyordu. Ne işlemci ne batarya sorunu vardı, optimizasyonel sorunu vardi. Düzeltildi sayılır zaten.

O yüzden ya işlemci ya batarya ile bu ekran süresini kazanmak için dengelemeleri lazımmış. Ultraları vs tamam güzel sonuç vermiş ama dünyanın parası ya. Yahu gidip bir karışlık telefona 30k para mı vereceğim😯
Ben o paraya gidip zamanında şunu aldıydım
34" Odyssey OLED G8 G85SB LS34BG850SUXUF | Samsung Türkiye

A54 de bakabilirsiniz batarya bu kadar önemli ise. Onun da ekranı S21 FE'den iyi sayılır ama kamera ve islemcide rahat S21 FE üstünlüğü var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı