POCO F7 mi S24 FE mi?

kararsız bilge

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1 hafta içerisinde yeni bir telefon almayı düşünüyorum. POCO F7 ve S24 FE arasında kaldım. Yani oyun oynayanda biriyim (PUBG, pes vb...) Aynı zamanda sosyal medyada çok takılan biriyim (tweeter Instagram ve TikTok gibi) POCO F7'nin OS dışında ahım ahım bir eksisini görmedim. İşlemci olarak da Snapdragon 8S gen 4 kullanılıyor ama yani bir tarafta da Samsung olunca kafa karıştırıyor. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 1 hafta içerisinde yeni bir telefon almayı düşünüyorum. POCO F7 ve S24 FE arasında kaldım. Yani oyun oynayanda biriyim (PUBG, pes vb...) Aynı zamanda sosyal medyada çok takılan biriyim (tweeter Instagram ve TikTok gibi) POCO F7'nin OS dışında ahım ahım bir eksisini görmedim. İşlemci olarak da Snapdragon 8S gen 4 kullanılıyor ama yani bir tarafta da Samsung olunca kafa karıştırıyor. Sizce ne yapmalıyım?
Bence S24 FE hocam. Hem yazılımı daha güzel, ai özellikleri, işlemcisi yine sizi üzmez (Snapdragon vers. ise), kamerası da daha iyi bu yüzden S24 FE diyorum ben.

Amaç sadece oyun değilse POCO almak mantıksız. Yazilim, kamera, malzeme kalitesi ve işçilik olarak oldukca geride S24FE'ye göre. Genel kullanim icin S24FE daha iyi bir cihaz. Islemci performansi arasinda çok fark yok, POCO'da islemciyi tam verimle kullanamiyorsun hatta. Normalde AnTuTu'da 2.2 milyona yakin puan alan islemci POCO'da 2 milyon puanda, Geekbench'te 2200 tekli 7200 coklu cekirdek puani alan islemci POCO'da 2000 tekli 6200 coklu cekirdek puaninda kalıyor. S24FE alabilirsin.

Son düzenleme:
Günlük kullanım için istiyorsan S24 FE alabilirsin asla üzmez fakat oyun oynayacağım diyorsun batarya ve oynanış açısından POCO daha iyi. Kısaca premium his istiyorsan rahat olmak istiyorsan S24 FE ama ben oyun oynarım ekran sürem fazla olur telefonu zorlarım diyorsan POCO senin için iyi bir seçenek olur.

Oyun oynadığın için F7 olabilir. Ama gündelik olarak kullanma düşüncesi varsa ve fazla oyun oynamayacaksan S24 FE alman daha mantıklı olur.

İki cihazda amiral gemisi seviyesinde cihazlar POCO'nun batarya kapasitesi bayağı fazla günde 8-9 saat ekran süren varsa POCO al POCO'nun kamera performansını bilmiyorum incelemelere bak kararini ver. Arayüzü dert etme her ne kadar biraz laglı olsa da üst seviye işlemcisi var hissettirmez.

İki cihazda amiral gemisi seviyesinde cihazlar POCO'nun batarya kapasitesi bayağı fazla günde 8-9 saat ekran süren varsa POCO al POCO'nun kamera performansını bilmiyorum incelemelere bak kararini ver. Arayüzü dert etme her ne kadar biraz laglı olsa da üst seviye işlemcisi var hissettirmez.

S24FE ile 8 saat ustu ekran suresini daha dusuk batarya ile aliyorum ki oyunda oynuyorum. Kamera olarakta arada oldukca fark var ozellikle on kamera olarak POCO rezalet. 7 senelik guncelleme omru olmasi S24FE'nin bir diger avantaji. Yazilim olarakta HyperOS for POCO oldukca rezil bir yazilim maalesef. Amac sadece oyun degilse POCO mantiksiz.

S24FE ile 8 saat ustu ekran suresini daha dusuk batarya ile aliyorum ki oyunda oynuyorum. Kamera olarak da arada oldukca fark var ozellikle on kamera olarak POCO rezalet. 7 senelik guncelleme omru olmasi S24FE'nin bir diger avantaji. Yazilim olarak da HyperOS for POCO oldukca rezil bir yazilim maalesef. Amac sadece oyun degilse POCO mantiksiz.

F serisi ile X serisi farklı klasman kamera performansı biraz daha dengeli olabilir, Xiaomi ekosistemini bilmeyen biri Samsung alsın zaten bu noktada kullanıcı araştırmasını yapıp kararını vermesi lazım. Her iki cihazda oyun tarafını kolayca halledecek zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı