POCO X3 GT "SIM etkinleştirme hatası"

tete1907

Kilopat
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
76
Herkese merhaba, geçen ay yani aralık ayında POCO X3 GT telefon aldım. Kurulumu tamamladım. Fakat sürekli olarak "SIM etkinleştirme hatası" veriyor. SIM kartım takılı ve mi hesabından bütün adımları tamamladım. Sürekli olarak aldığım hata "SMS konumlandırma etkinleştirilmedi," "arama geçmişini senkronize et hatası" ve "mesajları senkronize et hatası" şeklindedir. Normalde ben bu Xiaomi SIM etkinleştirme servisini kapatmak istemiyorum. O servis kapatıldığında mi hesabı diğer uygulamaları senkronize etmiyor. İnternette birçok makale ve video izledim ama hiçbirisi işe yaramadı. Genpa ile iletişime geçtim. Fakat onlarda Xiaomi yetkililerine ilettiklerini henüz çözüm sağlanamadığını belittiler. Ayrıca Mi hesabına girerken cihazlar kısmında SIM kart kısmında "SIM kart yok veya etkinleştirilmedi" uyarısı veriyor. SIM kartımı hem SIM 1 hem de SIM 2'ye taktım fakat hiçbir şekilde sorun düzelmedi. Bu konuları farklı yolla çözen arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını rica ediyorum. @Recep Baltaş tek umudum siz kaldınız. En azından Xiaomi üretimi telefonlardaki genel sorunu siz dile getirirseniz çözüm üretebileceklerini düşünüyorum. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ayarlar > Apps > Manage Apps dizinine gidin. Aramaya SIM yazınca Xiaomi SIM Activation Service uygulamasını bulun. Sonraki gelen ekranda uygulama izinleri kısmından tüm seçeneklere izin verin.
 
Ayarlar> Yetkilendirme ve iptal> SIM etkileştirme servisini devre dışı bırakın öyle deneyin.

Ayarlar > Apps > Manage Apps dizinine gidin. Aramaya SIM yazınca Xiaomi SIM Activation Service uygulamasını bulun. Sonraki gelen ekranda uygulama izinleri kısmından tüm seçeneklere izin verin.
Hocam bu ne yaman çelişki? :)
 
Ayarlar > apps > manage apps dizinine gidin. Aramaya SIM yazınca Xiaomi SIM activation service uygulamasını bulun. Sonraki gelen ekranda uygulama izinleri kısmından tüm seçeneklere izin verin.

Dediğinizi yaptım fakat çözüm olmadı yine aynı hata devam ediyor.
Xiaomi yazılımları Premium modeller hariç çok kötü gerçekten. Model üretmekten yazılıma vakit ayırmıyorlar. Biz de saçma sorunlarla böyle karşılaşıyoruz.

Katılıyorum. Apple gibi değiller maalesef. Android dünyasında Samsung gibi telefonlarda böyle bir sorunla hiç karşılaşmamıştım.
 
5029a3138f47759e0309c1f8a7945422-w300.jpeg


Aşağıdaki ''Additional Settings'' kısmına tıkladığınızda Kısa Mesaj Servis Merkezi(SMSC) ayarları çıkacak.

Hangi operatörü kullanıyorsunuz? Operatörünüzün SMSC numarasını araştırayım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı