Çözüldü POCO X3 Pro bir anda kapandı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

15re

Yoctopat
Daha fazla  
WhatsApp'tan mesaj yazıyordum bir anda telefon dondu ve ekrana hiçbir şey gelmeden kapandı hard reset atmayı falan denedim tepki vermiyor ne yapmalıyım?

Çözüm
Eğer ses açma + power, ses kısma + power veya sadece power tuşuna, uzun süre bastığın halde tepki vermiyorsa X3 Pro'da bulunan kronik PMIC arızasını yaşıyor olabilirsin. Eğer bu sorunu yaşıyorsan servise götürmen gerek, çünkü donanımsal bir arıza.
Eğer ses açma + power, ses kısma + power veya sadece power tuşuna, uzun süre bastığın halde tepki vermiyorsa X3 Pro'da bulunan kronik PMIC arızasını yaşıyor olabilirsin. Eğer bu sorunu yaşıyorsan servise götürmen gerek, çünkü donanımsal bir arıza.

Çözüm
şarja tak bakalım ne yapacak
Herhangi bir tepki yok

Hiçbirine tepki vermiyor galiba dediğiniz sorun oldu garanti kapsamında mı acaba bu sorun

Herhangi bir tepki yok

Hiçbirine tepki vermiyor galiba dediğiniz sorun oldu garanti kapsamında mı acaba bu sorun
Evet, garanti kapsamında. Genelde telefon değişimi veya anakart değişimi yapılıyor.

Arkadaşın dediği doğru hatta ekleme yapayım aynı güç entegresi iPhone 11 de de var. Eğer 20W ile şarj ederseniz bir süre sonra telefon kilitlenip kapanıyor tepki vermiyor ve yine servise gitmeniz gerekiyor. Size tavsiyem Android kullanıcıları ve iPhone kullanıcıları bu iki telefondan uzak dursun. Başınıza gelebilir de gelmeyedebilir. iPhone sürekli kendini güncelletmeye zorlayan bir sistem olduğu için siz bu telefonu güncellemek istemesenizde güncelleyecek ama dert etmeyin Apple durumu düzeltmek adına bir sürü önlem getirdi. POCO X3 Pro da ise bu durumdan kurtulmak isterseniz sadece 33W kullanın Turbo olanını kullanmayın ve telefonunuzun sürümü mümkün olduğunda MIUI 13.0.4'te bırakın performans ve batarya olarak en iyi en sorunsuz sürüm de yorumlara göre o zaten. Geçmiş olsun.

Benim telefonum 13.0.4'e geçince bozuldu. Bende de X3 Pro var. Ama 13.0.4 kaynaklı mı yoksa olacağı vardı da 13.0.4'e mi tesadüf geldi orasını bilmem.

Garantiye yollayacağım yarın, 1 haftadır işim var diye götürmedim. Direkt GENPA'ya elden teslim edeceğim.

Her ne kadar iPhone kullansam da ülkedeki insanların durumu olmadığı için kendim de çok eskiden uzun yıllar önce Android kullandığım ve ROM yaptığımdan bu işleri unutmadım. MIUI 10 sürümünden sonra yanlış hatırlamıyorsam global taraftaki ekip çıkıp Çin tarafına geçince böyle rezalet olaylar olmaya başlamış. Yani sizin için MIUI 10 olmadığından dolayı kesin bir şey söylemek zor. Ama MIUI 13 sürümü ve sonrasında şirket telefonu düzeltmek için mecburen performanstan kısmak ve kullanım W değerini düşürmek zorunda kaldı. Son aylarda gelen MIUI 13.0.5 güncellemesi ile efsanevi sorun da geri döndü. Örneğin bir güç entegresi düşünün ve desteklediği 5W fakat telefon size güçlü bir işlemci olduğundan ötürü ve yazılımda bunu düzeltmediğinden size en iyisini vermek için sürekli kendini son güçte işlem performansı sunmaya çalışır. POCO da ise 9W ı geçince ya da batarya ise 48 dereceye geldiğinde silikon kalitesi yavaş yavaş düşer ve işlemci kendinden geçmeye başlar. Fakat telefonun batarya ısısı için sunduğu limit 60 derece iken bu telefon buna nasıl dayansın? Mi 10t modelinde bile ucu ucuna ayarlamışlar. Geçmemesi gereken derece 43 fakat şirket 42.5 olarak ayarlamış. Bu durum da ise işlemci tarafındaki ayaklar da eridiği için telefon bir süre sonra kendini koruma amaçlı dondurup kapatır. Bu sorunu MIUI 14 ile kökten çözmeyi planlıyorlar. O zamana kadar dayanabilirsiniz umarım zaten betalar çıkmaya başlamış galiba. 1-2 ay içinde sizin telefona da gelir ve güzel olan şey ise güç entegresi bu durumdan neredeyse hiç etkilenmeden son performans ve daha güçlü bir şekilde de çalışabilir vaziyette olacak. 120 Hz ekran ile bile 8-9 saat ekran süreleri görmeye hazırlanın.

Ve bir tane de video bırakayım MIUI 14 şu an betada olmasına rağmen tam güncellemeleri almadan bile MIUI 13'ten daha hızlı ve iyi durumda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ağır çekimde şu videoyu izleyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…