POCO X3 Pro hızı kısıtlanabilir mi?

Pr4sident

Decapat
Daha fazla  
Başlıkta da sorduğum gibi işlemcinin frekansı düşürülebiliyor diye biliyorum. Eğer frekansı düşürürsem bataryanın da kullanımının önüne geçebilir miyim? Malum POCO X3 Pro geldi 4. yaşına bataryası zorluyor beni.

Cihazda OrangeFox Recovery yüklü ve rootlu.

Nasıl yapıldığını da bilen varsa beni yönlendirirse çok sevinirim.

Ayrıca ArrowOS 13.1 kurulu.

Başlıkta da sorduğum gibi işlemcinin frekansı düşürülebiliyor diye biliyorum. Eğer frekansı düşürürsem bataryanın da kullanımının önüne geçebilir miyim? Malum POCO X3 Pro geldi 4. yaşına bataryası zorluyor beni.

Cihazda OrangeFox Recovery yüklü ve rootlu.

Nasıl yapıldığını da bilen varsa beni yönlendirirse çok sevinirim.

Ayrıca ArrowOS 13.1 kurulu.

Batarya değişimi daha sağlıklı olur ve güzel bir kernel atmanızda ayrıca batarya optimizasyonu için daha iyi olur.

Batarya değişimi daha sağlıklı olur ve güzel bir kernel atmanızda ayrıca batarya optimizasyonu için daha iyi olur.

Bataryamın sağlığının iyi olduğunu düşünüyorum. Hızlı şarj esnasında ekran açıkken bile maksimum 37 derece görüyor ki 4 senelik bir telefon.

Ve bana bir kernel önerebilir misiniz?

Kernel ile CPU'ya mudahele etmek bir tik riskli ve karisik. Konabess adli yazilim ile GPU'ya cok basit bir sekilde mudahele edebilirsiniz.

SD 860'in Konabess destegi yok ancak SD 855 ile ayni CPU'ya ve GPU'ya sahip, fablari bile ayni, sadece frekans hizlari farkli. Kaldi ki CPU-Z'de bile iki SoC'da 855 diye geciyor. Deneyin, en kotu ihtimalle hicbir sey olmaz.

Nasil bir yol izleyeceginiz anlatilmis, cok basit zaten:

Bataryamın sağlığının iyi olduğunu düşünüyorum. Hızlı şarj esnasında ekran açıkken bile maksimum 37 derece görüyor ki 4 senelik bir telefon.

Ve bana bir kernel önerebilir misiniz?

4 senelik derken? Matematiğinize hayran kaldım. Bu kafayla yakında telefonun her parçasını da ele alırsınız gibi gözüküyor. Batarya değiştirmekten başka çareniz yok pil istiyorsanız.

1702650055921.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı