Custom ROM POCO X3 Pro için ROM ve kernel önerisi

kaaanrd

Hectopat
Telefonu 2022 Haziran gibi aldım hala ilk aldığım gün gibi kullanıyorum, hiç sıfırlamadım bile. MIUI 13 güncellemesini kurduktan sonra yavaşlığı daha fazla hissettim. Bunun ardından internette Custom ROM ve kernel tarzı terimleri duydum, biraz araştırdım ilgimi çekti ve bu sıkıcı MIUI arayüzünden bıkmıştım telefonum çok hızlı şarj yemeye başlamıştı, oyun performansım düşmüştü. Sizlerden isteğim, performans ve pil odaklı önerebileceğiniz bir ROM ve kernel var mıdır? Bu işlerde bilgim yoktu ve araştırmalarımla az çok öğrendim. Cihazımın bootloader kilidini yarın açıp ADB ile TWRP yükleyip TWRP ile ROM'u yüklemeyi düşünüyorum. Buraya kadar yaparım fakat kernel konusunda kararsızım. Cihazın brick olma ihtimali varmış sanırım cihazıma uygun olmayan kernel yüklersem. POCO X3 Pro için uygun ve performansı arttıracak kernel arayışındayım. Cihazıma uygun kerneli bulduktan sonra TWRP ile yüklememde hala brick olma ihtimali var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
Project Elixir ROM'unu indirmeyi düşündüm. Arayüzü hoşuma gitti fakat süper şarj özelliği yok denildiğini gördüm. Bu konuda sizin fikriniz nedir?

Ne istediğinize bağlı. Ne için kullanacaksınız daha çok? Batarya ömrü önemli mi mesela? Veya bol özelleştirme seçenekli bir şey mi seversiniz? Hafif ve hızlı olmasımı önemli yoksa sizin için?

Ne istediğinize bağlı. Ne için kullanacaksınız daha çok? Batarya ömrü önemli mi mesela? Veya bol özelleştirme seçenekli bir şey mi seversiniz? Hafif ve hızlı olmasımı önemli yoksa sizin için?
Aktif olarak batarya ve genel kullanım da akıcı olmasına önem veriyorum şuan pixel kurdum ama pek hoşuma gitmedi önerin var mı acaba

Aktif olarak batarya ve genel kullanım da akıcı olmasına önem veriyorum şuan pixel kurdum ama pek hoşuma gitmedi önerin var mı acaba
ArrowOS deneyebilirsiniz.
ArrowOS A13 For Vayu
Project Elixir de hoştur.
Project Elixir For Vayu
Evolution X çok güzel bir ROM'dur fakat şarjınız normalde göre hızlı biter.
Evolution X for Vayu
CrDroid'de tamamen performans odaklı hafif bir ROM'dur. Ayriyeten Gapps kurmanız gerekir.
CrDroid for Vayu

Bu romların cihazın parmak izi, yüz okuma ve diğer sensörlerine uyumluluğu ne düzeyde teşekkürler
Hepsi çalışır ve sorunsuz işler bazıları stock'tan daha iyidir. Fakat ekteki linkler eski olabilir biraz Telegram kanallarında veya kendi sitelerinde bulabilirsiniz ROMlari. Android 16 ROMlar çıkmıştır büyük ihtimal X3 Pro için ama Telegramda bulursunuz. Batarya için PixelOS , LineageOS (baya basittir düz AOSP) Performans ve özelleştirme için Evolution X veya RisingRevivedOS (Telegram'da bulursunuz bunu) var. Yine diyorum Telegram'da en son sürümleri/en iyilerini bulursunuz genelde, internete biraz geç düşüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı