POCO X3 Pro şarjı dayanmıyor

BukoBabeyy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Poco X3 GT
MIUI 14
256/8
Telefonun bataryasi sanki bana trip atiyor arkadaşlar. Oyunda en fazla 4 saat dayaniyor gittim pil kalibrasyon uygulaması ile kalibrasyon yaptim fakat fayda yok. Bataryam 1 haftalık tekrar MIUI dönmek istemiyorum çok ağır geliyor arayüz vs. kullandığım Custom ROM ile alakalı olamaz diye düşünüyorum. Evolution X kullanıyorum performans olarak güzel arayüzün hızına yetişmek imkansız arka planda 300 tane uygulama açsam hepsini kapatmadan açıyor. Tabii bataryayı da vakumluyor. Konum NFC vs. her şey kapalı sadece Wi-Fi var ve 60 Hz. Kernel atsam diyorum sorun olabilir diye ellemiyorum. crDroid kullandım uygulama indirirken dosya izni vs istediğinde sorun çıkıyor izinler kayboluyor beğenmedim sildim. Evolution X her şeyi güzel pil performansı kötü LineageOS kurmali miyim? Bana pil tasarrufu modunu harbiden stabil calistiracak ROM lazim. Fakat pil modunu kapattigimda oyunda FPS düşüşü olmamalı her şey güzel fakat oyuna girmesem dahi sadece sosyal medyada bile 7 saat götürüyor en fazla günde 2 kez şarja takıyorum 5160 mAh bataryayı.

Bu arada sadece Play Store'u olan gapss önerir misiniz? En hafif sürüm pico vs demişler başka konuda anlamadım buldum fakat Android 11, ben Android 14 kullanıyorum. Nikgapss çekirdek sürümü stabil çalışır diye umuyorum.

Çoğu POCO telefonlarda bu sorun var hocam.
Maalesef var hocam ama Android olduğu için özgürlüğünu kullanmak lazım. Kötü günler için bundan faydalanmak iyi olabilir. Lineage OS kurmayı düşünüyorum ama Evolution X daha iyi performans verir diye umuyorum. Çünkü tamamen performans odaklı bir ROM.

Mi 10t Pro kullanıyorum. En az 50 farklı Custom ROM denemişimdir, Xiaomi. EU'dan daha verimli ve stabil roma rastlamadım ama arayüzü AOSP'lere göre yavaş elbette. AOSP istersen ona en yakın arrow OS ve LineageOS var.

Port ROM kullandıysanız öncesinde batarya kalibrasyonunu güzel yiyor. Bir de şunu deneyin:

Şarj ile ilgili sıkıntın varsa kesinlike Project Elixir veya Lineage OS'u tavsiye ederim.
MIUI ile 1 gün giden şarjım bu Custom ROM'larda 2 güne çıktı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı