POCO X6 alınır mı?

Bütçe
15000
Çamur at izi kalsın işte. Giriş seviye cihazlar olmadıktan sonra yağ gibi çalışıyor hepsi. 7 yıla yakın sadece redmi cihazlar kullanıyorum hiç bana mısın demediler.
İstediğiniz kadar tecrübe, istediğiniz kadar sayısal veriyle kanıt sunmaya çalışın. biri telefonunu değiştirdiğini ve önceki cihazının kastığını pişman olduğunu söyledi, diğerini ise gözümle canlı gördüm. İkisi de zamanında full grafik PUBG oynayayım diye üst seviye cihaz almışlar ama sonuç bu. Konu sahibine bırakıyorum kararı.

Hocam oyun oynuyorsanız gönül rahatlığıyla alabilirsin X6 Pro'yu. Hem oyunda hem gündelik hayattaki işlerinde zorlanmadan iş yapar. Arayüze vs. takılma derim. Ben Samsung'dan geçtim X6 Pro'ya değeceğini düşünüyorum.

İstediğiniz kadar tecrübe, istediğiniz kadar sayısal veriyle kanıt sunmaya çalışın. Biri telefonunu değiştirdiğini ve önceki cihazının kastığını pişman olduğunu söyledi, diğerini ise gözümle canlı gördüm. İkisi de zamanında Full grafik PUBG oynayayım diye üst seviye cihaz almışlar ama sonuç bu. Konu sahibine bırakıyorum kararı.

Cihaz ne şimdi önemli olan o nasıl kullandılar? Cihazı kullanıcı hatası var mı? Hiçbir bilgi sunmuyorsun ki bana ben mesela sana burada Redmi Note 8 Pro'nun PUBG'de hala 60 FPS oyun oynattığını kanitlayabilirim. YouTube'da videoları var. Kendim çekip atmak isterdim ama telefon artık annemde ve oyunların hepsi silindi. Vermeden 1 yıl önce Genshin Impact orta ayarlar 45 FPS testinin videosunu çekmiştim arkadaşlar şok olmuştu 35-40 arası oynatıyordu telefon hala oynatıyor. Poco X6 proyu kullanıyorum 20 günü geçti yani oyun performansı aşırı iyi bir yıl sonra salak saçma bir iş olmazsa ( MediaTek optimizasyonu çöp olan bir oyun mesela) oyun performansı değişmez.

Arkadaşlar böyle dayı ağzıyla tavsiye olmaz insanları yanlış yönlendirmeyin. Senin pocon yavaşlamışsa bozmuşsun o zaman. Her gördüğün reklama tıklayıp doldurmuşsun virüslerle. Gitsen baksan belki adam yan sanayi şarj cihazıyla yakmıştır cihazı ya da sobanın dibinde falan bozmuştur.

Tekrar ediyorum POCO X6 Pro 15 Pro Max'la neredeyse aynı hızda bir cihaz. Depolaması hele korkunç hızlı asla da yavaşlamaz önümüzdeki 4-5 sene. Sadece GPU azıcık geride o kadar. İkisini de inceledim kullandım. POCO X6 Pro arka kamera tasarımı kötü ama telefon aşırı ince ve aşırı derecede hafif ekranı da çok kaliteli bir ekran. Fiyatına göre yeni bir Redmi Note 8 Pro vakası. Note 8 Pro'dan sonra çıkan 3 model ondan yavaştı hatta üst modeller 60FPS vermiyordu bu veriyordu. Bu da o şekil efsane ve istisnai bir model olacak muhtemelen. POCO X6 Pro alın aldırın derim. Bir cihaz bu fiyatta böyle ekran ve hız veriyorsa artık orada arayüzün falan bir önemi kalmaz.

Isınma sorununa gelince zaten tüm cihazlarda saatlerce oyun oynayacaksanız Throttle'a girmesini istemiyorsanız fan kullanmak zorundasınız. Benim elimde şu an iPad Pro M4 var, PUBG oynayabileceğiniz yer yüzündeki en güçlü ve soğutucu alüminyum frame sahibi cihaz. Bu bile güneşin alnında 120FPS oynarsanız Throttle'a giriyor. Soğutmaya bütün IPhone'lardan iyi cevap veriyor POCO'lar çünkü Vapor chamber fan tuttuğunuzda o fandan aldığınız verimi 3'e 5'e katlıyor. Aynı fanı IPhone'a tuttuğunuzda kutu gibi termal macunsuz içerdeki tenekenin soğumasını bekliyorsunuz. Hele hele iPhone 15 Pro Max'ta titanyumun ısı iletim katsayısının düşüklüğünden dolayı önceki serilerdeki çelikten de daha leş bir hale gelmiş. Dünyanın en iyi soğutucusunu getirttim AliExpress'ten redmagic cooler 5 Pro.
Cihazın ortasına yapıştırıyorsun orası -10 derece donuyor soğuyor ama işlemcinin olduğu kameranın yan tarafı hala cehennem gibi. POCO'da Vapor Chamber'dan dolayı bütün telefon buz gibi oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
POCO'nun hangi modeli? Ve güzel mi tavsiye eder misin?

POCO X6 Pro'yu 20-25 gündür kullanıyorum. Kolay kolay throttle olmuyor telefon ve gayet hızlı. Şu anda en ağır Android oyunlarda Max ayarlarda 60 FPS alabiliyorsun. Isınınca da 45-50 arası oynuyor gayet güzel değerler bunlar. Bu fiyata bu özellikler için gerçekten muhteşem bir cihaz. 6 ay boyunca bilinen bir kronik sorunuda çıkmadı 6 ayda çıkmadıysa daha da çıkmaz diye tahmin ediyorum. Benim bu telefonda gördüğüm tek sorun klasik Xiaomi sensörünün telefonda konuşurken sizi algılamayıp ekranın açılabilmesi sorunu. Kaç yıl oldu şu sorunu bir türlü düzeltmediler. Bazen konuşurken ekran açılıp tuşlara basabiliyorsunuz. Cihaz hakkında gerçekten eksi diyeceğim tek konu bu. Allah belanı vermesin Xiaomi şu sorunu kaç yıldır çözemedin 😂. Gerçekten tek sınır bozucu sorunu bu. Böyle deyince korkmayın uzun süren telefon konuşmalarında olabiliyor bu ve her telefon konuşmasında olup sinirinizi bozmaz en kötü tuşa basıp ekranı kapatabilirsiniz ancak alırsanız bu soruna rastlayabilirsiniz. Bu direkt tüm Xiaomi cihazlarının kronik sorunu denebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı