Poco X6 Pro deneyimim

Merhaba, Samsung A32'den Poco X6 Pro 12/512'ye geçiş yaptım. Fazla bir zaman olmadı cihazı aktif kullanıyorum şu ana kadar gördüklerimi kısaca sizinle paylaşayım. Sorularınız varsa yardımcı da olmaya çalışırım.

Aldığım cihaz yurt dışı global sıfır cihaz. 12/512 GB modeli. 11.500 TL ödedim. Yanında orjinal 67w şarjı, kablosu ve kılıfı var.

Performans: Bildiğiniz gibi cihaz ın en büyük höze çarpan özelliği performansı. MediaTek Dimensity 8300 işlemci kullanıyor. Gerçekten hızlı ve akıcı. Yalnızca oyun oynamdığım için oyunlarda deneme imkanım olmadı. Bu fiyata bu işlemci rakipsiz sayılır. Arayüz ve diğer uygulamalar gayet hızlı. Cihaz günlük kullanımda ısınmıyor. Benim cihazımın AnTuTu ve Geekbench 6 skorlarını paylaşıyorum. Epey de ki skorlar ın biraz altında normal mi bilmiyorum ama o yüksek değerleri yakalamak için cihazı çok iyi koşullarda test ettiklerini duydum. Fan falan takıyorlarmış galiba. Mesela A32 im geekbench 6 testinden 350 puan alırken X6 Pro telefonum 1.150 puan aldı.

Screenshot_2024-07-20-12-58-59-463_com.antutu.ABenchMark.jpg
Screenshot_2024-07-20-12-42-43-236_com.primatelabs.geekbench6.jpg

Ekran: 6,67 Amoled FHD+ 120 Hz ekran var. Fiyatına göre iyi bir ekran deneyimi sunuyor. Parlaklık yeterli sayılır. Ama QHD ve Super Amoled panaller kadar iyi bir ekran beklemeyin. Ekran çerçeve oranı çok güzel. Kenar çizgileri gayet ince. %90 a yakın ekran gövde oranı var. Bu arada fabrika da üzerine takılan kırılmaz ekran camı var üzerinde. Acaba çıkarsam kaliteli bir cam taksam ekran kalitesi daha da artar mı diye merak ediyorum ama böylede benim için yeterli. DolbyVision ve HDR10+ gib özellikleri de var ekranda ayrıca.

Kamera:

Geldik en can alıcı yönlerden birine. Baştan söyleyeyim kamera zannetiğiniz gibi kötü değil. Bu telefonu almak isteyenler hep duymuştur. İyi telefon ama kamerasından bir şey bekleme. Bence gayet işini yapan bir kamerası var. Kamera da OIS var sarsıntıları güzel engelliyor.

Ön kamera: Ben gündüz de gece modunda kullanıyorum fotoğraf daha net çıkıyor. Arka kadar iyi değil ma bir kaç düzenleme ile kullanılır.

Eki Görüntüle 2258535

Pil:

5000 mAh yeterli pil kapasitesi var. 67w hızlı şarjı ile 45 dk da fulleniyor. Bir günü çıkarıyor ama ben oyun oynamıyorum tabi.

Özellikler:

Cihaz da güncel özelliklerin çoğu var. UFS 4.0, 5G, Wifi 6, Bluetooth 5.4, çift hoparlör, suya ve toza dayanıklılık vb.

Arayüz ve güncelleme desteği:

Cihaz için 3 yıl Android 4 yıl sistem güncellemesi sözü verildi. Aldığınızda direkt olarak Android 14 ve HyperOs arayüz ile geliyor.

HyperOs yeni bir arayüz olmasına rağmen bence iyi olmuş. Ben daha bug gibi sorunlarla karşılaşmadım. Önü açık bence. Xiaomi nin önceki arayüzünü hiç kullanmadım. Direkt HyperOs ile başlamış oldum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı