Polislik nasıl meslektir?

• Konuyu başlatan Kazzo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 185
Merhaba, ileride PMYO'dan polis olmayı düşünüyorum. Maaşlar minimum kaçtan başlıyor, polis olunur mu? Boyum 175, kilom 74-75 civarı, atletik birisiyim.

Ayrıca düz polislikten sonra Yunus veya PÖH düşünüyorum. Boyum sıkıntı çıkarır mı? Bunu ve polisliği anlatabilecek bilgili birisi var mı?
Hocam fiziki ozelliklerden once maalesef rakipleriniz mülakatlarda sizi farkli sekilde gecicek. Polislik gibi bir meslekte bu kendi bacagina sıkmak gibi bir sey ülke için. Burda direk soylemiyim belki sorun çıkar.
Mesleğin içindeyken saçma sapan durumlarla ugrasicaksiniz tabi yasadiginiz yer çok önemli. Sakin bur kasabada iseniz rahatsiniz ama buyuk şehirde gercekten stresli meslek.
Onun dişinda maaş olarak çok iyi.
Gercekten istiyorsaniz severek yaparsaniz cok iyi meslek zaten maaşıda sizi tatmin eder.

Düz polislikte kalmak çok istemiyorum, birim değiştirip yunus, trafik veya PÖH istiyorum.

Fiziksel sınav her birimin farklı değil mi? Yani düz polis ile PÖH'ün fiziksel mülakatının benzer olduğunu sanmıyorum.

Sıkıntılıdan kastınız nedir?

Psikolojik olarak yükümlülük sağlamanız gereken bir iş, Psikolojiniz kaldırmasa, Yapmak istemeseniz bile bazı şeyleri zorla yapmak zorunda kalıyorsunuz, Merhametinizi ve her şeyinizden önce Kanunları uygulamak zorundasınız. Bunu çok ağır kanunlar var vs deyip anlatmıyorum, Bazı şeyler istemediğiniz gibi olabilir Psikolojik, inisiyatif açısından onu diyorum.

Özellikle günümüzde böyle şeylerle karşılaşmanız çok olası.

Hocam fiziki ozelliklerden once maalesef rakipleriniz mülakatlarda sizi farkli sekilde gecicek. Polislik gibi bir meslekte bu kendi bacagina sıkmak gibi bir sey ülke için. Burda direk soylemiyim belki sorun çıkar.
Mesleğin içindeyken saçma sapan durumlarla ugrasicaksiniz tabi yasadiginiz yer çok önemli. Sakin bur kasabada iseniz rahatsiniz ama buyuk şehirde gercekten stresli meslek.
Onun dişinda maaş olarak çok iyi.
Gercekten istiyorsaniz severek yaparsaniz cok iyi meslek zaten maaşıda sizi tatmin eder.
Dediğiniz gibi keşke öyle olmasa🫤

Mesleğin içndeyken saçma sapan durumlarla uğraşacaksınız dediğiniz şeyler nelerdir mesela?

Psikolojik olarak yükümlülük sağlamanız gereken bir iş, Psikolojiniz kaldırmasa, Yapmak istemeseniz bile bazı şeyleri zorla yapmak zorunda kalıyorsunuz, Merhametinizi ve her şeyinizden önce Kanunları uygulamak zorundasınız. Bunu çok ağır kanunlar var vs deyip anlatmıyorum, Bazı şeyler istemediğiniz gibi olabilir Psikolojik, inisiyatif açısından onu diyorum.

Özellikle günümüzde böyle şeylerle karşılaşmanız çok olası.

Polislik mesleğinde o zaman fiziksel dayanıklılıktan çok psikolojik dayanıklılık gerekiyor diyorsunuz.

İlk atamalar nasıl oluyor eğer doğuya atanırsam tehlikeli olur mu?

Mesleğin içndeyken saçma sapan durumlarla uğraşacaksınız dediğiniz şeyler nelerdir? Mesela?

Mesela örnek, gözaltına almaya çalıştığınız biri sizi sürekli tehdit edecek psikolojinizi yenmeye çalışacak, benim arkam sağlam, ben savcıyım gibi şeyler deyip sizi ekarte etmeye çalışacak ve bunu yaşamanız çok olası.

Mesleğin içndeyken saçma sapan durumlarla uğraşacaksınız dediğiniz şeyler nelerdir mesela?

Polislik mesleğinde o zaman fiziksel dayanıklılıktan çok psikolojik dayanıklılık gerekiyor diyorsunuz.

Pöh Artık, Eskisi kadar doğu'da çatışma faaliyetleri göstermiyor, Genelde şehir içinden sorumlu oluyorlar, Şehir içinde çıkacak olası bir meskün mahal çatışmalarında sizi devreye sokmaları olası, Ama bu fazla yaşanır mı onu bilemem.

Mesela örnek, gözaltına almaya çalıştığınız biri sizi sürekli tehdit edecek psikolojinizi yenmeye çalışacak, benim arkam sağlam, ben savcıyım gibi şeyler deyip sizi ekarte etmeye çalışacak ve bunu yaşamanız çok olası.

Pöh Artık, Eskisi kadar doğu'da çatışma faaliyetleri göstermiyor, Genelde şehir içinden sorumlu oluyorlar, Şehir içinde çıkacak olası bir meskün mahal çatışmalarında sizi devreye sokmaları olası, Ama bu fazla yaşanır mı onu bilemem.
Pöhün maaşları ne kadar bilginiz var mı peki?

Hocam sarhoşu var hirsizi var serserisi var psikopati, katili var. Biraz böyle soğukkanli ve ketum biri iseniz daha rahat adapte olursunuz.
Ama eğitimle kazandirirlar zaten.
Hocam ama eger olabiliyorsaniz olum maaşı iyi. Bu devirde devlete girmeye calisiyor herkes.

Psikolojik kullandığım hap yüzünden hayalim olamıyor ama anlatayım.

Maaşlar 65k, erkek isen ve kız isen hepsi geçiyor, atletik olman avantaj.

Yunus veya PÖH olmak en sıkıntılısı, siber polis olmak daha avantajlı Python falan öğrensen yeter.
Hocam DEHB ve Depresyon için kısa süreli ilaç kullanmıştım sorun olur mu polis olmak için?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı