Şahsi düşüncem tamamen hal hareketlere ve mesleğe uygunluğa bakılıyor görünüş bile etkilidir muhtemelen yoksa kim ne yapsın 3 tane rastgele soruyu bilen adamı şansına bile bilebilir
Hocam siz tecrübelisiniz. Katillikte çalışma saatleri nasıl? Stresli bir iş mi?
Şahsi düşüncem tamamen hal hareketlere ve mesleğe uygunluğa bakılıyor görünüş bile etkilidir muhtemelen yoksa kim ne yapsın 3 tane rastgele soruyu bilen adamı şansına bile bilebilir.
Ben 21 yaşındayım. Yaşım sıkıntı olur mu? Kayseri'de yaşadığım için buradaki adliyeyi tercih etmeyi düşünüyorum.Bazı adliyeler 8:30 - 5:30 bazıları da 8-5 çalışıyor. Ben küçük bir ilçenin adliyesinde görev yapıyorum. İş yoğunluğu az bizim ama 2 mahkemeye bakıyorum. Stresli bir iş evet ama işi öğrendikçe ve işi bilerek yaptığınızda sıkıntı olmuyor. Hakimle aranız iyiyse ve sizde iyi niyetliyseniz problem olmuyor. Büyük yerlerde mesaiye kalma çok oluyor. Büyük yerlerde daha stresli bir iş.
Soruyu bilip bilmemek önemli değil sadece kendini tanıtmak önemli orada oturuş, duruş ve konuşma şekline bakıyorlar. Kapıdan içeri girince baş selamı vermek, otururken çeketin düğmesini çıkarmak gibi ince detaylar var hocam. YouTube'dan bakabilirsiniz.
Ben 21 yaşındayım. Yaşım sıkıntı olur mu? Kayseri'de yaşadığım için buradaki adliyeyi tercih etmeyi düşünüyorum.
merhaba, ben de bir şey sormak istiyorum. sabah 8 de iş başıya çocuğum var yarım saat servis alana kadar yanımda tutabilir miyim bir sıkıntı yaparlar mı sizce-Sözlü mülakatta dikkat edeceğin tek şey kendini tanıtma kendini ne kadar iyi tanıtırsan orada anlattığın bilgilerden çekip sana soruyor. Oturma şeklin kılık kıyafet saç sakal rahat ve emin bir şekilde sorulara cevap vermek önemli.
- Özel hayata zaman kalır sonuçta hafta sonu ve 8-5 çalışacaksın. (çalıştığın kaleme göre değişir.) Ben taşrada çalışıyorum 8:30 17:00 çalışıyorum. Kıyafet serbest sadece denetleme zamanları ya da başsavcı ziyarete gelince takım giyiyorum.
-Ben hiç mesaiye kalmadım ama büyük adliyelerde mutlaka vardır bilemiyorum. Nöbetçi olduğum hafta 1 kez kalmıştım. O zamanda 7 de mi ne çıkmıştım işten. (Hakim/savcı'nız iyiyse arada 1-2 saat geç çıkmak önemli değil.)
-İyi yanları hukuki bilginiz oluyor, yükselme ile müdür, şef olabilirsiniz ya da unvan değişikliği sınavları ile mühendis teknisyen kadrolarına geçebilme şansınız var. Kötü yanları stresli bir iş sorunlu vatandaşlar ile muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz.
-Mobbing oluyor ama ben uğramadım uğrayan arkadaşım sendika ile görüşüp tayin aldırdı.
-Kılık kıyafet takım elbisedir fakat yukarıda anlattığım gibi ben taşrada görev yapıyor 4. bölgede kot pantol polo yaka ya da kot pantol gömlek tarzı takılıyorum biraz amirine bağlı bu iş. (mesleğin ilk zamanlarında takım giymek iyidir.)
-Ben hafta başı ekrandaki işleri temizler haftanın duruşma hazırlığını yapar duruşmalara çıkar duruşmadan sonra ara kararları yapar gerekçeli kararları yazar daha sonra diğer haftanın hazırlığını yaparım. Keşif oluyor bazen keşiflere gidiyorum. Bazı günler yoğun oluyor bazı günler hiç yoğun olmuyor. Çalışma arkadaşım gittiğinde yoğunluk artıyor tabii ama geldiğinde iş bırakmıyoruz.
-Otopsi durumu şöyle ben mahkeme katibiyim bilmiyorum savcılık katibi gidiyor otopsiye ama detayını bilmiyorum.
Kafana takılan bir şey varsa sorabilirsin.
Merhaba, ben de bir şey sormak istiyorum. Sabah 8 de iş başıya çocuğum var yarım saat servis alana kadar yanımda tutabilir miyim bir sıkıntı yaparlar mı sizce.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.