Polislik nasıldır?

Hocam burada tam olarak ne dediniz anlamadım?

Hocam maaştan bahsettim, normal bir Polis/Başpolis/Komiser yardımcısı için. Benim de dayım polis oradan biliyorum. Yoksulluk sınırı sanırım 7500-8000TL olduğu için Türkiye'de bu maaşın altında olduğuna deyindim.

Önceliğim iş memnuniyeti yani işimden memnun kalmak istiyorum ve çok fazla yıpratmayan bir meslek isterim ve iyi bir maaş. (çok fazla değil, yani kendimi iyi idare ettirecek bir maaş.)

Ya aslında ben kendime meslek bulamadım. Aslında bulduğum ve beğendiğim bir meslek var, sosyal bilgiler öğretmenliği. Fakat atama sıkıntısı mı ne varmış. Yani bilmiyorum hangi mesleği seçeceğimi.

Güzeldir ama biraz yorucu ne akşamı var ne gündüzü amirin çağırdımı hemen gitmelisin uykusuzluğa dayanabilirsen bence iyi meslek.

Polislik yıpratıcı bir meslektir diyerek söze başlayayım. 6-9 ay arası bir POMEM okulunda eğitim alırsınız. Daha sonrasında okul genelinde ilk 10'a girerseniz size istediğiniz yeri seçme imkanı verilir.
Önceliğim iş memnuniyeti yani işimden memnun kalmak istiyorum ve çok fazla yıpratmayan bir meslek isterim ve iyi bir maaş. (çok fazla değil, yani kendimi iyi idare ettirecek bir maaş.)
Böyle bir şeyi ülke şartlarında maalesef çok zor bulursun. Yıpratmayan meslekler ve iyi bir maaş istemek biraz iddialı sözler. Maalesef nice KPSS'de ilk 100'e giren insanlar mülakatlarda elenip BİM, A101 gibi zincir marketlerde çalışmak zorunda kalıyor. Liyakat her zaman en önemli ve en önde gelen şey olmadığı sürece mesleklerdeki problemler çözülmeyecektir.

Polislik yıpratıcı bir meslektir diyerek söze başlayayım. 6-9 ay arası bir POMEM okulunda eğitim alırsınız. Daha sonrasında okul genelinde ilk 10'a girerseniz size istediğiniz yeri seçme imkanı verilir.

Böyle bir şeyi ülke şartlarında maalesef çok zor bulursun. Yıpratmayan meslekler ve iyi bir maaş istemek biraz iddialı sözler. Maalesef nice KPSS'de ilk 100'e giren insanlar mülakatlarda elenip BİM, A101 gibi zincir marketlerde çalışmak zorunda kalıyor. Liyakat her zaman en önemli ve en önde gelen şey olmadığı sürece mesleklerdeki problemler çözülmeyecektir.
İyi bir maaş derken yani çok iyi bir maaş da değil, kötü bir maaş da değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı