Dostlar, 12. sınıf öğrencisiyim, yaklaşık 1 ay sonra TYT ve AYT sınavına gireceğim. Polis olmak istiyorum. Pomem'e girebilmek için ne almam gerek? TYT ile mi AYT ile mi alıyor?
Önce pmyo'ya gidip 2 sene sonra pomem'e girebilir miyim?Pomem'e girebilmen için üniversite mezunu olman lazım. Kpss'ye giriyorsun sonra. Lise çıkışında pmyo ya girebilirsin.
40 45 dediğin puanlar nedir?TYT ile 300 puan alman gerekiyor en az 250 puan 40 olması lazım o sürede bir parkur var bir de belki 45'dir hatırlamıyorum bir de sözlü mülakat hepsini başarabilirsen okuluna gidiyorsun.
Önce Pmyo'ya gidip 2 sene sonra Pomem'e girebilir miyim?
40 45 dediğin puanlar nedir?
Pmyo'ya gittikten sonra zaten 2 yıl okuyup polis oluyorsun kardeşim. Daha sonra pomem'e niye gidesin? Pomem üniversite mezunlarının 6 aylık eğitimle polis oldukları kurum. Sen lise çıkışlı olduğun için meslek yüksek okulu mezunu olmak adına 2 yıl okuyup polis olacaksın. Üniversite mezunları zaten üniversite okudukları için daha kısa sürede kadroya gönderilmesi için oluşturulmuş bir kurum. Yani pmyo dan mezun olduktan sonra pomeme girme gibi bir durumun yok. Pmyo okuman yeterli.Önce pmyo'ya gidip 2 sene sonra pomem'e girebilir miyim?
40 45 dediğin puanlar nedir?
Ben liseden sonra PMYO'ya girersem lisans mezunu olarak mı geçiyorum yoksa önlisans mezunu mu oluyorum?Pmyo'ya gittikten sonra zaten 2 yıl okuyup polis oluyorsun kardeşim. Daha sonra pomem'e niye gidesin? Pomem üniversite mezunlarının 6 aylık eğitimle polis oldukları kurum. Sen lise çıkışlı olduğun için meslek yüksek okulu mezunu olmak adına 2 yıl okuyup polis olacaksın. Üniversite mezunları zaten üniversite okudukları için daha kısa sürede kadroya gönderilmesi için oluşturulmuş bir kurum. Yani pmyo dan mezun olduktan sonra pomeme girme gibi bir durumun yok. Pmyo okuman yeterli.
Tek fark memurluk derecelerinde oluyor. Lisans mezunları 8/1 derecesinden başlıyor mesleğe. Önlisans mezunları 9/2 sinden başlıyor. O da ufak bir maaş farkı sadece. Derecenin mesleğe yeni başladığında bir önemi yok zaten. Emekli olana kadar zaten herkes 1/1 e düşüyor.
Liseden girersen polis meslek yükselokulunda okuduğun için önlisans mezunu oluyorsun. Daha sonra lisans mezunu olmak istersen açıköğretimden herhangi bir 2 yıllık daha okuyup 4 e tamamlayabilirsin.Ben liseden sonra PMYO'ya girersem lisans mezunu olarak mı geçiyorum yoksa önlisans mezunu mu oluyorum?
Knk hayat senin hayatın elbet karışmak haddime değil ama benim tavsiyem 2 yıl yatılı olarak okumak çok mantıklı bir hareket değil. pmyo alımları hem az kontenjan hem içerdeki yoğun devrecililkten kaynaklı sıkıntı çekebilirsin. Bir çok arkadaşım bundan dolayı istifa etti. bence önce üniversiteni oku pomem`e gir her sene 10K alım geliyor pomemeDostlar, 12. sınıf öğrencisiyim, yaklaşık 1 ay sonra TYT ve AYT sınavına gireceğim. Polis olmak istiyorum. POMEM'e girebilmek için ne almam gerek? TYT ile mi AYT ile mi alıyor?
Pomem daha mantıklı diyorsunuz yani. Acaba Paem dış kaynaktan alım açılırmı 2027 2028 e kadar .Knk hayat senin hayatın elbet karışmak haddime değil ama benim tavsiyem 2 yıl yatılı olarak okumak çok mantıklı bir hareket değil. pmyo alımları hem az kontenjan hem içerdeki yoğun devrecililkten kaynaklı sıkıntı çekebilirsin. Bir çok arkadaşım bundan dolayı istifa etti. bence önce üniversiteni oku pomem`e gir her sene 10K alım geliyor pomeme
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.