Daha fazla
Herkese merhaba, ön lisans bölümü mezunuyum yurt dışında lisans eğitimimi tamamlamak istiyorum fakat öncesinde bir İngilizce hazırlık sürecini girmem gerekli. Araştırma yaptığım kadarıyla benim için uygun ülkeler Polonya, İtalya ve Macaristan fakat bu süreçte biraz geç kaldığım için seçeneklerim biraz sınırlanmış durumda. O yüzden şu anda sadece Polonya ve Macaristan üzerinden ilerleyebiliyorum birkaç aracı kurum ile görüştüğümde farklı farklı bilgiler aldım. Öncelikle yaşımdan dolayı (23) çoğu Avrupa ülkesinde öğrenci vizesi için red alacağıma ile ilgili bilgi aldım. Ne kadar doğru yanlış bir fikrim yok ama biraz yardıma ihtiyacım var. Çoğu aracı firma okul kabulüne kadar yardımcı olup sonrasında vize konusunda pek yardımcı olmuyorlar, yani kısaca belgelerin çoğunu ben topluyorum onlar sadece kontrol etmiş gibi yapıyorlar ve bunun sonucunda firmalar ortalama 1600-1800 euro arası bir ücret talep ediyor. Bir firma ile daha çok detaylı bilgi aldım ve bu firma yine 1650 euro karşılığında ilk okula kabul olarak kadar 650 Euro'yu sonrasında vize çıkar ise kalan 1000 Euro'luk ücreti talep ediyor diğer firmalara göre daha iyi bir firma sanırım firmanın adı mty Polonya adlı bir firma. Bu konuda daha önce tecrübesi veya deneyimi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.