Polonya'ya Tren ile Gitmek

prodevx

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
İyi günler arkadaşlar Polonya'ya Erasmus düşünüyorum. Yabancı dilim ve not ortalamam baya iyi. Ama büyük bir sorunum var. Pnömotoraks (Akciğer Sönmesi) geçirdiğim için uçağa binmek benim için çok büyük risk teşkil ediyor. Ama bu rahatsızlığın beni engellemesini istemiyorum. Polonya'ya kadar tren ile gidebilirmiyim. Interrail diye bir şey varmış sanırım. Sizin görüşleriniz neler? Tavsyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Interrail ve Flixbus kullanabilirsin. Flixbus bütün Avrupa'yı gezebilen bir otobüs firmasıdır. Ben bu firma ile Çekya, Polonya, Macaristan, Slovakya, Viyana, Berlin vs. neredeyse çoğu yere gittim. Türkçe siteleri ve uygulamaları da var ve çok basit. QR kod ile hallediyorsun her şeyini.

Tren için ise ICC diye bir firmaları var. Ona da bakabilirsin.

Eğer otobüs beni zorlamaz dersen. Burdan Sofya'ya Metro Turizm ile. Sonrasında da Flixbus ile gidebilirsin. Ama zor gelir dersen tren seferlerini de aratabilirsin.

Polonya'da hangi şehir ve üniversite'ye gitmeyi planlıyorsun?

Öncelikle geçmiş olsun. Sorduğunuz seyahati yapan akrabalarım mevcut. Gidebildikleri her yere tren ile, gidemedikleri yerlere de otobüs aktarmasıyla ulaştılar. Dikkat etmeniz gereken mevzu şudur, bayağı kapsamlı bir vizeye ihtiyacınız olacak. Neredeyse güzergah üzeri tüm ülkelerden geçiş vizesi almanız gerekmekte. Schengen bu kapsamda bayağı iyi oluyor. Bir firma ile görüşüp detaylı bilgi almanızda fayda var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı