Rehber Pop!_OS ve Windows 10 Dual Boot

Cycrow V

Hectopat
Yer
127.0.01
Daha fazla  
Merhaba Technopat ahalisi, bugün Pop!_OS dağıtımını kurduktan sonra işletim sistemleri arasında geçiş yapamadığımı ve yalnızca Pop!_OS sisteminin açıldığını gördüm.
Sözü fazla uzatmadan yeni geçecek arkadaşlar için hızlıca çözümümü paylaşıyorum ki belki benim gibi yeni başlayan bazı arkadaşlara ileride fayda sağlayabilir.
Adım 1) Pop!_OS dağıtımımızda terminale/uçbirime geçiyoruz ve aşağıdaki kodu yazıyoruz.
sudo apt update
Bir süre boyunca birinci basamağın tamamlanması bekledikten sonra ikinci basamağa geçiyoruz:

Adım 2) Terminale altta bıraktığım ikinci kodu yazıyoruz:
sudo apt upgrade
Adım 2, büyük bir ihtimalle Adım 1'den daha uzun sürecektir, sıkıntı yok, bekleyin, bu süreçte yaklaşık 500 MB bir veri indirmesi yapacaktır bilgisayarınız. Bittikten sonra üçüncü adıma geçebilirsiniz.

Adım 3) sudo apt install os-prober
Bunu yazdıktan sonra büyük bir ihtimalle aşağıdaki çıktıyı alacaksınız.

$ sudo apt install os-prober

[sudo] password for kullanici:

Paket listeleri okunuyor... Bitti

Bağımlılık ağacı oluşturuluyor

Durum bilgisi okunuyor... Bitti

Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:

os-prober

0 paket yükseltilecek, 1 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

20,1 kB arşiv dosyası indirilecek.

Bu işlem tamamlandıktan sonra 114 kB ek disk alanı kullanılacak.

İndir: 1 Index of /ubuntu groovy/main amd64 os-prober amd64 1.74ubuntu2 [20,1 kB]

9 sn.'de 20,1 kB alındı (2.342 B/s)

Daha önce seçili olmayan os-prober paketi seçiliyor.

(Veritabanı okunuyor ... 251116 dosya veya dizin kurulu durumda.)

Paket açılacak: .../os-prober_1.74ubuntu2_amd64.deb ...

Paket açılıyor: os-prober (1.74ubuntu2) ...

Ayarlanıyor: os-prober (1.74ubuntu2) ...

Bunu da yaptıktan sonra dördüncü adıma geçebiliriz.
Adım 4) Az önce install komutuyla yüklemiş olduğumuz os-prober'ı çalıştırıyoruz, kodumuz şudur:
sudo os-prober
Dördüncü adım kodumuzu da çalıştırdıktan sonra aşağıdaki çıktıyı alacağız

/dev/sda1:Windows 10:Windows:chain

kullanici@pop-os:~$ sudo update-grub

Sourcing file `/etc/default/grub'

Sourcing file `/etc/default/grub.d/init-select.cfg'

Generating grub configuration file ...

Found linux image: /boot/vmlinuz-5.11.0-7614-generic

Found initrd image: /boot/initrd.img-5.11.0-7614-generic

Found linux image: /boot/vmlinuz-5.11.0-7612-generic

Found initrd image: /boot/initrd.img-5.11.0-7612-generic

Found Windows 10 on /dev/sda1

done

kullanici@pop-os:~$
Gördüğümüz gibi arkadaşlar, Windows 10 işletim sistemi /dev/sda1 yolunda bulundu ve bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bundan sonra işletim sistemleri arasında bir seçim yapabileceğiniz bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu da benim gibi bir amatörden benim yaşadığım hatayı yaşayan yeni arkadaşlar için gelsin.
Saygılarımla.

Söylediğiniz yöntemler benim bilgisayarımda maalesef işe yaramadı.

Fakat sistemi yükledikten sonra Boot edince yalnızca POP açılan seçenek gelmeyen aynı sorundan muzdarip arkadaşlarında başka bir çözüm bulamamaları durumunda bu bağlantı ile ulaşacakları linkten GRUB adı verilen Dual Boot kullanan arkadaşların sıkça rastlayacağı sistemi kolaylıkla yükleyebilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı