biktimyeterrr25
Femtopat
AbuseIDPB ye baktım hocam iplerin bazılarında rapor var bazılarında yok.
Aslında linkini verdiğim konuda yazmıştım detaylıca.Evet.
Modem güvenlik ayarlamaları var mı? Nasıl olmalı dersiniz modem ayaları güvenlik için? WPS bile kapattım ben mesela.
Nasıl engelleyeceğinize gelecek olursak;
Bunları yaparak öncekine nispeten önlem alabilirsiniz.
- Modem ve diğer ağ cihazlarınızın resetlenmesi ve firmware güncellemesi yapılması.
- ICMP, FTP, Telnet, SNMP, uzaktan modem erişimi ve varsa dinamik DNS gibi protokol ile servislerin kapatılması.
- Modem güvenlik duvarının yeterli düzeyde açık tutulması.
- VPN kullanmamak. (Piyasadaki birçok ücretli ve ücretsiz VPN saldırılara uğrayabiliyor.)
- Modemde açılan portlar ve port yönlendirmeleri varsa kapatılması.
- Bilgisayarınızda ve ağdaki diğer cihazlarınızda güncel ve iyi bir IS bulundurulması
Bahsettiğiniz port LLMNR servisine ait.UDP 5355 portuna erişmeye çalıştı.
Bunları demek istemiştim. Açıksa bunları modemden kapatabilirsiniz.Port yönlendirme kapalı kapalı ve güvenlik duvarı açık olması dışında modem ile bir ayarlama göremedim.
Eki Görüntüle 659222Eki Görüntüle 659223
Burada WhatsApp yazıyor ve port numaraları.
Eki Görüntüle 659224
UPnP ile işimiz yokICMP, FTP, Telnet, SNMP, uzaktan modem erişimi ve varsa dinamik DNS gibi protokol ile servislerin kapatılması.
Dediğin yerleri attım bir ayara gerek yok yani? Güvenlik duvarı kapat demek istemediniz herhalde, Port yönlendirme varsa kapatabilirsiniz diye anladım.Bunları demek istemiştim. Açıksa bunları modemden kapatabilirsiniz.
Güvenlik için yine de yazan numaraları sakladım.WhatsApp derken anlayamadım.
Konu sahibi ilk olarak AV dediğinin bir adı yok mu? Algıladığı şeylerin raporlarını niye paylaşmıyorsun?
Modemden dediğin atakların listesini kod içine alıp paylaşın.
Modem modeli, Firmware sürümü kaç? Hangi ISP kullanıyorsun? Sabit IP var mı? Modeme bağlı cihalar hangileri? Model markaları neler? Bağlı cihazları kapatıp tek cihazdan kontrol sağlandı mı?
Bunları söylemeden açıklamadan konuya dalıyorsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.