Portable ve desktop hard disklerin farkı nedir?

LuciferM.

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir 5 ya da 6TB'lık hard disk almak istiyorum. İnternette biraz bakındım ancak portable ve desktop hard diski farkını anlayamadım. Acaba hangisi daha iyi? Ve fiyat performans olarak öneriniz var mı? Bu arada laptopta kullanacağım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir 5 ya da 6TB'lık hard disk almak istiyorum. İnternette biraz bakındım ancak portable ve desktop hard diski farkını anlayamadım. Acaba hangisi daha iyi? Ve fiyat performans olarak öneriniz var mı?

Desktop hard disk, 3.5 Inch'dir. Masaüstü PC'ler için. Portable'ler USB girişi ile herhangi bir bilgisayara takılabilir.

Desktop hard disk, 3.5 Inch'dir. Masaüstü PC'ler için. Portable'ler USB girişi ile herhangi bir bilgisayara takılabilir.
Anladım, peki desktop olanlar laptopta kullanılabilir mi sonuçta usb girişi desktop olanda da vardır sanırım. Bu arada portable olanlar uzun süre dayanıklı olur mu? Ben de bir kaç tane 1 TB'lık hard disklerim kendi kendine yavaşlamaya başladı da.

Desktop HDD'ler 12v ile çalışır, ek olarak güç beslemesi gerekir dönüştürücü kutularında ek güç girişi olur.

Laptop HDD'si ise 5V ile çalışır, ek olarak güç beslemesine gerek yoktur. Zira USB çıkışları 5V kullanır, laptop HDD'sini besleyebilir. Taşıyacaksanız laptop HDD'si kullanın.

Muhtemelen (olmayanını görmedim) hepsi SATA. Aparat ile USB'ye çeviriliyor.
Laptoplar 2,5 inç destekler. Masaüstüler çoğunlukla 3,5 inç disk destekler, aparat yoluyla veya sabit duracağından emin olduğunuz şekilde 2,5 inç diskleri masaüstü cihazlara takabilirsiniz.

Onda SATA girişi var. Ayrıca Desktoplar laptopta kullanılamıyor sanırım.
Çok sağolun. Peki portable disklerin dayanıklılığı için birşey diyebilir misiniz? Son olarak model öneriniz var mı?
Muhtemelen (olmayanını görmedim) hepsi SATA. Aparat ile USB'ye çeviriliyor.
Laptoplar 2,5 inç destekler. Masaüstüler çoğunlukla 3,5 inç disk destekler, aparat yoluyla veya sabit duracağından emin olduğunuz şekilde 2,5 inç diskleri masaüstü cihazlara takabilirsiniz.
Anladım. Ben laptopta kullanacağım. Portable model için öneriniz var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı