İnceleme Portal 2

Merhaba, bugün Portal 2'yi inceleyeceğim. Yakın zamanda inceleyeceğim demiştim ama 3 hafta geçti kusura bakmayın. Umarım incelemeyi beğenmişsinizdir :) Eksiğim varsa yazabilirsiniz. Bugün farklı bir konsept ile inceleyeceğim hadi bakalım, beğenmezseniz bir daha böyle yapmam. Spoilerlı kısımları spoiler diye uyaracağım merak etmeyin.
Portal incelemem:
Portal İnceleme
Görsele tıklayarak oyunun Steam sayfasına gidebilirsiniz.
portal 2.jpg

Portal 2, Valve tarafından geliştirilen ve yayınlanan birinci şahıs nişancı türünde bir bulmaca oyunudur. Portal (2007) oyununun devamı niteliğindedir ve 19 Nisan 2011 tarihinde piyasaya sürülmüştür.
Ben oyunu çok beğendim, oyuna başlamadan önce çok zor olur mu diye düşüncelerim vardı ama çok da zor değildi, tabii herkesin zorlanmayacağı anlamına gelmez ama çok zor değil oyun. Oyun zaten akıp gidiyor portal silahı ile birlikte. Ama bu sefer oyun sadece test odalarından ibaret değil çok daha dolu bir Portal oyunu.
Bu oyunda grafiğin pek bir önemi yok önceden dediğim gibi, idare ediyor bu oyun için.
Grafik puanım: 9.5/10
Grafikler :

☐ Patates.
☐İdeal.
☑Güzel.
☐ Müthiş.
☐Fevkaladenin fevkinde.

Hikaye böyle bir oyun için aşırı iyi, hikaye gerçekten beni tatmin etti.
Hikaye puanım: 9/10
Hikaye :

☐ Hikaye ne demek ?
☐Akasya Durağı ile kapışır.
☐ Orta.
☑Güzel.
☐Kitabını yazsınlar okurum.

(Alıntı)

Chell, Aperture Science tesisi nin motel odasına benzeyen Genişletilmiş Rahatlama Merkezinde uyanır. Bulunduğu oda bakımsızlıktan harabeye dönmüştür. O sırada bir kişilik çekirdeği olan Wheatley gelir ve Chell’e tesisten kaçabilmesi için rehberlik eder. Birlikte yıkılmış ve yer yer yeşilliklerle kaplanmış tesiste ilerlerken Chell’in ilk oyunun sonunda parçalara ayırdığı GLaDOS’a rastlarlar. GLaDOS, Wheatley’nin yanlışlıkla kendisini uyandırmasıyla tekrar tesisin kontrolünü ele alır. Wheatley ve Chell’i birbirinden ayırdıktan sonra tesisi onarmaya başlar.

GLaDOS Chell’i portal silahını kullandırarak yeni testlere tabi tutar. Chell Wheatley’nin yardımıyla tekrar GLaDOS’tan kaçmayı başarır. Wheatley ile birlikte Aperture’ın robot üretim merkezini sabote ettikten sonra GLaDOS’un tesiste kullandığı nörotoksini etkisiz hale getirirler. Ardından GLaDOS ile yüzleşirler ve bir çekirdek aktarımı gerçekleştirirler. Bu aktarım sonucunda tesisin kontrolü Wheatley’e geçer. Güç zehirlenmesi yaşayan Wheatley, GLaDOS’u bir patates piline yerleştirir. GLaDOS, Wheatley’nin aslında mantıksız düşünceler üreterek kendi zekasının gelişmesini engelleyen bir “moron” olarak tasarlandığını söyler. Bunun üzerine daha da sinirlenen Wheatley etrafa rastgele vurmaya başlar. Chell ve GLaDOS’u bir asansör boşluğundan tesisin terk edilmiş en alt seviyelerine düşürür.

Chell patates piline bağlanmış GLaDOS’u alır ve Wheatley’nin beceriksiz yönetimi tesisin sonunu getirmeden önce onu durdurmak için bir ortaklık kurarlar. Tesisin derinliklerinde ilerlerken Aperture Science’ın kurucusu olan Cave Johnson’ın ses kayıtlarına ulaşırlar. Bu kayıtlar Aperture’ın nasıl para ve prestij kaybettiğinden ve Johnson‘ın portal açılabilecek yüzeyler üretmek için kullanılan Ay tozundan ölümcül bir hastalığa yakalandığını ortaya çıkarır. Johnson’ın son isteği, sonrasında GLaDOS olacak asistanı Caroline’ın zihninin gerekirse zorla insan bilincini depolamak için tasarlanmış gelişmiş bir bilgisayara aktarılmasıdır. GLaDOS, kendisinin Caroline olduğunu öğrenince bu durumdan rahatsız olur.

Chell ve GLaDOS, Aperture’ın yukarısındaki seviyelere ulaştıklarında Wheatley’nin kontrolündeki tesisin daha fazla bozulduğunu görürler. Wheatley’nin hazırladığı testleri çözdükten sonra oyunun sonuna doğru Chell, Wheatley ile yüzleşmek için Aperture’ın kontrol merkezine gelir. Tesisin kontrolünü tekrar GLaDOS’a vermek için başka bir çekirdek değiştirme işlemini başlatacaktır. İşlemin başlayabilmesi için bozuk çekirdekleri Wheatley’nin bağlı olduğu makineye yerleştirir. Ancak Wheatley Chell’e tuzak kurar ve işlemi başlatamaz. O sırada tesis yıkılmaya başlar ve tavanın çökmesiyle Ay görünür. Chell portal silahıyla Ay’a portal açar ve Wheatley ile birlikte uzay boşluğuna savrulurlar. Tesisin kontrolünü ele alan GLaDOS, Chell’i kurtarır ve Wheatley’yi uzaya terk eder. Chell bayılır.

Oyuna 105TL çok fakat indirimde 10TL'ye düşüyor ve o zaman kaçırılmayacak bir oyun, mutlaka alın.
Fiyat - Performans :

☐ Beleş.
☐ Ucuz.
☐ Orta.
☑İndirimde Al.
☐ Pahalı.
☐ Çok Pahalı.

Oyunun optimizasyon konusunda hiçbir sıkıntısı yoktur, en kötü bilgisayarların bir üstü bu oyunu oynamaya yetecektir.
Sistem Gereksinimleri :

☑Tost Makinesi.
☐ EBA Canavarı.
☐Ortalama.
☐ İyi bir Ekran kartı ve İşlemci.
☐ Nasa PC'si.

Oyun ortalama 15 saatte bitiyor co-op ile birlikte fakat oyunun bağımlısı olursan 20+ saatte oynarsın.
Oynanış Süresi:

☐Tek oturuşta biter (1-5 saat)
☑Kısa (5-20 saat)
☑Normal (20-100 Saat)
☐Uzun (100-200 Saat)
☐ Arka Sokaklar.

Oyunda Türkçe altyazı var, dublaj yok.
🇹🇷 Türkçe Dil Desteği 🇹🇷:

☐ Yok ama gerek de yok.
☐ Olsa iyi olurdu.
☐ Amerika bizi kıskanıyor.
☑Var

Oyunu şarkıları bayağı iyi, beğendim. Credits şarkısı efsane.
Ses-müzik puanım: 10/10
Ses - Müzik:

☑Atmosferi hissettiriyor.
☐ Aksiyon sahnelerinde kulaklığın sesini kısmak gerek.
☐ Rahatsız edici miktarda müzik var.
☐Ses/Müzik tamamen kapatılmalı.

Oyuna 1-2 el bulmaca çözeyim diye girenler olmazsa oyunu oynamak için biraz kafa dinlendirmek gerekiyor bana göre.
Tekrar oynanabilirlik :

☐Tek seferlik.
☑Üzerinden biraz zaman geçmeli.
☐ Kesinlikle oynanabilir.

Oyunun co-op versiyonu mevcut ve hikayeden tanıdğımız GLaDOS bizi karşılıyor orda da.
Oyun Modları :

☑Multiplayer.
☑Singleplayer.

Oyunda hiç bir bug göremedim oynadığım süre zarfında.
Bug var mı ?

☑Hiç Yok (Açıkcası Görmedim).
☐Rahatsız Etmiyor.
☐Olsa da oynatıyor.
☐ Cyberpunk 2077

Gelelim sona, oyuna herkesin bir şans vermesi gerektiğini düşünüyorum, ben şans verdim çok beğendim. Türünün en iyisi bana göre. Aman 105TL vermeyin oyuna indirimi bekleyin!
Oyuna genel puanım: 9.5/10

Sırada hangi oyunu incelesem diye düşünüyorum, Technopat'ta incelemesi hiç yazılmayan bir oyun olacak tabii.

Umarım incelemeyi beğenmişinizdir, herkese iyi günler dilerim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı