Potansiyometre nasıl bağlanır?

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Direksiyonumun potansiyometresini değiştirmek istedim bunun için çok turlu potansiyometre aldım. Ama hangi kablonun nereye lehimleneceğini bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Eski:

Yeni:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, modele göre değişmekle birlikte çat diye potansiyometre değiştiremezsiniz, zira bu iş için belirlenen bir IC var ve bu IC 90 derece (?) için ayarlanmış vaziyette, takılsa bile 90 dereceden (?) fazla kullanılamaz diye düşünüyorum.

Hocam merhaba daha detaylı anlatır mısınız? Eski potansiyometre 270 derece 10k bu 3600 derece 10k. İnternette yapanlar vardı değiştirerek.

Bu da işin sonraki kısmı tabi. Evet, bi değişiklik olmayabilir. Olursa güzel olur. Sonucu merak ediyorum.

Hocam merhaba daha detaylı anlatır mısınız? Eski potansiyometre 270 derece 10k bu 3600 derece 10k. İnternette yapanlar vardı değiştirerek.
Hocam olay şu, bu aletlerin içerisinde birer mikro kontrolcü entegreler bulunur, firmalar potansiyometrenin dönüş açısına göre bu entegredeki yazılımı mapler. Yani şu kadar sağa döndürüce karşı tarafa (Windows tarafına) şu kadar veri gönder şeklinde. Şimdi bu entegreler 270 dereceye göre ayarlanıyor, 3600 dereceye göre ayarlanmadığı için yine 270 derece açı alabilirsiniz, bu yüzden bence hiç girmeyin.

Deneme amaçlı elektrik bandıyla falan bi tutturup dene. İlla lehime gerek yok sinyalin iletilmesi için.
Eski potansiyometrenin sökülmesi gerekiyor veya en sol konuma alınmalı ama sinyali alacak olan entegre 2 farklı veri alacak, bir kez sıfır bir kez başka değer derken büyük ihtimalle bu test başarısız olacak, hiç girilmemesi lazım lehim yoksa bence. Yine de tabii denemek lazım.

Arkadaşların dediği gibi bu sinyali işleyen bir entegre var. Ve elinizdeki potanslar arasında ciddi bir fiyat farkı olmadığını düşünürsek üretici 3 kuruş için 3600 yerine 90 koyacak kadar aptal değildir diye düşünüyorum.

Yine de bir deneyin bakalım. Lehimlemek için tek şansınız varsa potansa kablo lehimleyin, eve gelince kabloları değişirerek denersiniz. Doğru kabloları birbirine sararak birleştirseniz de yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…