Power Boost 360 Deep ARGB sıvı soğutma fanı çıkacak gibi çalışıyor

fatihray

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD ryzen 5 7600
Anakart : MSI X670e tomahawk wifi
Ekran Kartı : Asus rtx 4060 ti dual 8gb
Ram : Gskill Flare x 5 6000mhz 16gb
Powersupply(PSU) : MSI mag 850gl
Sıvı Soğutma: Thermalrigth phantom spirit 120 evo
Kasa : MSI MPG velox 100p airflow
Monitör : MSI MAG 256f
Merhaba arkadaşımın bilgisayarında sıvı soğutmanın fanı yüksek RPM'de çıkacak gibi çalışıyor ve çok titriyor, muhtemelen göbeğinde bir sorun var ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Şu konuda yardım istiyorum, bu sorunun sebebi nedir ve garantiye bir an önce gönderilmez ise çok ciddi problem yaratır mı? İlk alındığı zamanda da böyle bir sorun yoktu. Bu arada bence kötü bir marka olduğu için bu tarz bir sorun yaşanıyor gibi geldi bana. Sıvı soğutmanın marka modeli ise Power Boost 360 Deep ARGB.
Videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam fanlar kalitesizse çok normal. İlerleyen zamanda bozulduğunda kısadevre yapıp yapmayacağını bilemezsiniz. Sisteme geri bir elektrik statik vs verebilir. Garantiden değiştirseniz bile yenisi de çok farklı olmayacaktır zamanla. Eğer biraz bütçeniz varsa orta kalitede daha uzun ömürlü ve daha yüksek hava basınçlı fanlar almanızı tavsiye ederim. Özellikle radyatörlerde fanlar pompadan sonra en önemli şey.

Hocam fanlar kalitesizse çok normal. İlerleyen zamanda bozulduğunda kısadevre yapıp yapmayacağını bilemezsiniz. Sisteme geri bir elektrik statik vs verebilir. Garantiden değiştirseniz bile yenisi de çok farklı olmayacaktır zamanla. Eğer biraz bütçeniz varsa orta kalitede daha uzun ömürlü ve daha yüksek hava basınçlı fanlar almanızı tavsiye ederim. Özellikle radyatörlerde fanlar pompadan sonra en önemli şey.
Cevabınız için sağ olun zaten durumun farkındayım ve sistem benim değil bir arakadaşımın tanıdığı biri toplatmış işlemci ekran kartı anakart falan çok iyi ama sıvı soğutma böyle kalitesiz bir şey aldırmış hatta kasayı da ne olduğu belirsiz 750 wat PSU'lu bir kasa aldırmış çin malı dandik PSU'dan da sıkıntı yaşaması bence çok muhtemel ben olsam böyle toplatmazdım ama yapacak bir şey yok ben sadece fanlara bir şey olur mu onu öğrenmek istemiştim.

Fanlar öyle çok ciddi hasar verecek aşamaya gelmeden zaten belli edecektir kendini. Arkadaşının eğer iade zamanı dolmadıysa iade etsin. Servisleri de dert çünkü bu gibi ürünlerin. Onun uyerine 2 adet düzgün fan alıp yoluna devam etmesini tavsiye ederim.

Fanlar öyle çok ciddi hasar verecek aşamaya gelmeden zaten belli edecektir kendini. Arkadaşının eğer iade zamanı dolmadıysa iade etsin. Servisleri de dert çünkü bu gibi ürünlerin. Onun uyerine 2 adet düzgün fan alıp yoluna devam etmesini tavsiye ederim.

Mevzu sadece fan değil bence soğutucu da dandik eskiden bende de sıvı soğutma takıntısı vardı kule tipi kullanmaya başladıktan sonra tüm düşüncem değişti bence bunu satıp kule tipi alması çok daha mantıklı ya da daha iyi bir sıvı soğutma.

Mevzu sadece fan değil bence soğutucu da dandik eskiden bende de sıvı soğutma takıntısı vardı kule tipi kullanmaya başladıktan sonra tüm düşüncem değişti bence bunu satıp kule tipi alması çok daha mantıklı ya da daha iyi bir sıvı soğutma.
Tabii ki. Ama böyle fanlar her zaman bakidir. ben de eski sıvı soğutmam için almıştım. O soğutmanın ömrü doldu ama fanlar halen ilk günkü gibi. Şimdi yeni radyatörüme de aynı fanları taktım ve devam ediyorum. Soğutucunun yanında gelen fanlardan çok daha iyi olduğu için.

Tabii ki. Ama böyle fanlar her zaman bakidir. Ben de eski sıvı soğutmam için almıştım. O soğutmanın ömrü doldu ama fanlar halen ilk günkü gibi. Şimdi yeni radyatörüme de aynı fanları taktım ve devam ediyorum. Soğutucunun yanında gelen fanlardan çok daha iyi olduğu için.

Haklısınız hocam ama PC için bayağı masraf etti düzgün bir soğutucu aslında fanına sonra bakar daha önemli şeyler de var sırada dediğim gibi PSU kasası içindeki fanları falan acayip dandik sinir olmamak elde değil o kadar para verip güzel bir sistem diziyor PSU kasa ve soğutucuyu çok saçma markalardan alıyor yani üzüldüm boş para israfı sistemde 4070 Super var çocuğa 2K ekran aldıracak iken gitmiş 27 inç 1080p ekran aldırmış çocuk da anlamıyor şimdi tekrardan masraf etmek zorunda kalacak.

Haklısınız hocam ama PC için bayağı masraf etti düzgün bir soğutucu aslında fanına sonra bakar daha önemli şeyler de var sırada dediğim gibi PSU kasası içindeki fanları falan acayip dandik sinir olmamak elde değil o kadar para verip güzel bir sistem diziyor PSU kasa ve soğutucuyu çok saçma markalardan alıyor yani üzüldüm boş para israfı sistemde 4070 Super var çocuğa 2K ekran aldıracak iken gitmiş 27 inç 1080p ekran aldırmış çocuk da anlamıyor şimdi tekrardan masraf etmek zorunda kalacak.
Keşke buralara gelse sorsa. Ben de buna üzülüyorum. Hatta kasaları ürünleri cafcaflayıp o hediye bu hediye diyip kendine bile hayrı olmayan kasaları analara babalara oyun bilgisayarı diye satıyorlar, onlar da garibim çocuklarına iyilik yaptıklarını sanıyorlar falan. Herkes PC uzmanı olmuş. Ben dahi bilmediğim şeyde tahmin yürütüyorsam bunun benin kendi düşüncem olduğunu ama tam net hakim olmadığımı belirtiyorum. Ama veletker "olm s.lak mısın? ona o para verilir mi? bak bu çok ucuz" diyip uyanıklık yaptıklarını sanıyorlar, sonra ellerine çöp yığınından başka bir şey geçmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı