Power Boost kasaya PSU önerisi

@Airi maalesef olmuyor. Çünkü güç kaynağı sıcaklık koruması için ntc termistör kullanabilmek pek mümkün değil, ki kendisi -300 ile +50 derece arasında kararlı şekilde çalışır ve sıcaklık arttıkça iç direnci düşer. Ptc ise +150 dereceye kadar kararlıdır ve sıcaklık arttıkça direnci de artar. Termostat gibi ısı etkisine göre çalışan devrelerde ptc kullanılır. Hem de supervisor Pulse ayağına sinyal gelmediği vakit koruma devreye gireceği için, sıcaklık arttıkça iç direnci düşen ntc termistörü bu konuda anahtarlama için kullanmak pek de olası değildir.

Ayrıca, ATX gerekliliklerine göre istenen korumalar ve bunların standartları bellidir ve üreticiler de buna göre üretim yapmaktadır.

Yani örnek olarak o zaten ani akım koruması için çok daha uygun bir şey ntc. ATX gereklilikleri belli ama şunu şöyle yapmalısın diye bir şey demiyor zaten standart koruma buradaki görselde ki gibi oluyor MOSFET'ler üzerindeki Heatsink'e bağlantı ile. Ama işte illaki böyle olacak diye bir kayıtta yok.

What-is-Over-temperature-protection.jpg

@Airi örneğiniz, temel elektronik bilgileri ile örtüşmüyor. Ayrıca çıkış koruması deniliyor. Nasıl kayıt yok? Çıkış koruması ise giriş ile ne alakası var?
Örneğim temel ile nasıl eşleşmiyor anlamadım termistör kullanıyorlar işaretlenilen yerlerde. Gördüğüm yerlerde de otp konusunda çıkış bahsedilmiyor.
Screenshot_2022-12-22-15-44-49-486-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

Screenshot_2022-12-22-15-48-36-053-edit_com.mi.globalbrowser.jpg

Örneğim temel ile nasıl eşleşmiyor anlamadım termistör kullanıyorlar işaretlenilen yerlerde.

Yazdıklarımı okumuyorsunuz sanırım. Resimden bahsetmedim, NTC ile PTC farkindan bahsediyorum.

Ayrıca rehberde 3.5 bölümü "Output Protections / Çıkış Korumaları" olarak ayrılmıştır ve attiğınız sayfa da "Output Protections" bölümünün altındadır.

Ayrıca attığınız rehberde de belirtilen, aşırı ısınma sonucunda oluşacak akım yükselmesi ve fan arızası gibi durumlar da ikinci taraf ile ilgilidir. Bunun denetlemesini de girişe koyulacak termistör ile yapmak, pek de elektronik devre mantığına uymamaktadır.

Dediğimi yanlış anladınız sanırım. Benim dediğim şey bir bileşen daha fazla ısınıyorsa oraya koyulması gerektiğiydi a tarafındaki bir şeyi b tarafında ölçmek değil. Diğer konulara hak veriyorum ama işte ikinci taraftan bağımsız ısınmadan PSU'nun bozulması da otp'ye girmiyor mu?

Diğer konulara hak veriyorum ama işte ikinci taraftan bağımsız ısınmadan PSU'nun bozulması da OTP'ye girmiyor mu?

Buna en güzel örnek Lian Li SP850 SFX modeli; OTP 170 derecede devreye giriyor lakin PFC filtre kapasitörü, birinci soğutucu ile köprü doğrultucu soğutucusu arasında olmasi sebebiyle aşırı sıcaktan eriyor.

Son düzenleme:
Buna en güzel örnek Lian Li SP850 SFX modeli; OTP 170 derecede devreye giriyor lakin PFC filtre kapasitörü, birinci soğutucuya çok yakın olmasi sebebiyle aşırı sıcaktan eriyor.

Ben de ondan diyorum işte belki konumlandırıldığı yerden dolayı daha fazla ısıtılması gerekiyordur diye.

@Airi örnekte belki soğutucular yalnız başlarina çok yüksek sıcaklıkta olmayabilir ama ikisi birleştiği vakit arada kalan eleman fazla ısınıyor.

Dediğiniz şekilde koyulsa, çözüm olabilir tabii ama bu kez de pek çok noktayı baz almanız gerekebilir. Tabii onun için de ayrı bir standart belirlenmeli.

Son düzenleme:
@Airi örnekte belki soğutucular yanlız başlarina çok yüksek sıcaklıkta olmayabilir ama ikisi birleştiği vakit arada kalan eleman fazla ısınıyor.

Dediğiniz şekilde koyulsa, çözüm olabilir tabii ama bu kez de pek çok noktayı baz almanız gerekebilir. Tabii onun için de ayrı bir standart belirlenmeli.
Örnekte ısı hapsi durumu var ısıtılması gereken yerleri kapatarak istemeden ısıyı içeride tutmuşlar bunun benzeri ekran kartlarında da görülüyordu.Üreticiler deniyor bir şeyler bazıları oluyor bazıları olmuyor sıkıntısız çalışıyor mu ona bakmak gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı