Power Boost LCD ekranlı kasada Windows 11 USB sökme sesi gitmiyor

jacobsgamer

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX3070
Anakart
B550M-E
İşlemci
5700X3D
Merhaba, ben hatanın neden kaynaklandığını deneyerek buldum ama çözümünü bulamıyorum. Yeni bir Powerboost kasa aldım. Bu kasada LCD ekran var ve kendi yazılımı ile ekrana PC bilgilerini ya da istediğin görselleri falan ekleyebiliyorsun. Bu ekranın tek kablo bağlantısı var oda anakartta olan 9 pinli 2.0 USB kablosu, bunu bağladığımda PC açıkken 3-4 saniyede bir USB sökme sesi geliyor ama o kabloyu söktüğümde o ses gelmiyor. Anakartım ASUS B550M-E kullanıyorum. Kartın altında 2 tane 9pinli soket var ikisini de denedim ama ikisinde de ses gelmeye devam etti. Alternatif olarak yapabileceğim önerdiğiniz çözüm var ise bilgi verir misiniz?

Soketin temsili görseli bu şekildedir.

Dosya Ekleri

• 2.0.jpg
    2.0.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 25
Büyük ihtimalle USB bağlantısı stabil değil ya da yeterli güç alamıyor hocam.

Anakarttaki diğer USB başlıklarını denemişsiniz ama yine de aynıysa, bir USB 2.0 → USB-A adaptör ile arka panele bağlayarak test edebilirsiniz.

BIOS'ta ErP Ready veya USB standby Power ayarlarını da kapatıp denemenizi öneririm.

Büyük ihtimalle USB bağlantısı stabil değil ya da yeterli güç alamıyor hocam.

Anakarttaki diğer USB başlıklarını denemişsiniz ama yine de aynıysa, bir USB 2.0 → USB-a adaptör ile arka panele bağlayarak test edebilirsiniz.

BIOS'ta ErP Ready veya USB standby Power ayarlarını da kapatıp denemenizi öneririm.

Cevabın için teşekkür ederim. Bu USB 2.0 → USB-a adaptör ü nereden bulabilirim?

Son düzenleme:

LCD ekranın kablosunun ucu anakarta takılan 9pinli soket gibi ama bu önerdiğin kablonun ucuna uymuyor ki.

https://www.amazon.com.tr/AAOTOKK-Terminal-terminalleri-Takılabilir-Konektörü/dp/B07V5ZL4P6

Böyle bir şey işimi görür mü bağlantı kurabilir miyim bununla?

Son düzenleyen: Moderatör:
LCD ekranın kablosunun ucu anakarta takılan 9pinli soket gibi ama bu önerdiğin kablonun ucuna uymuyor ki.

Anakart USB girişleri arasında sorun var sandım hocam, yanlış yerden girmişim.

İş görür hocam. Değerlendirmelerde sizin sorununuza benzer yorumlar gördüm, bu bir çözüm olabilir.

Çözebildiniz mi hocam?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı