Power Boost neden önerilmiyor?

Aslında hepsi Çin malı kondansatör, trafo, direnç kullanıyor. Hatta bel ki PCB leri bile aynı fabrikadan çıkıyordur. İç aksama bakınca Japon parça kullanılmadıkça hepsi aynı.

Aslında PSU kullanımı şansa bağlıdır. Söylediğim biraz garip ama 4sene önce rafa kaldırdığım eski masaüstü bilgisayarımda Everest PSU vardı ve ben tam 7yıl boyunca öyle kullanmışım. O zamanlar parça markası falan bilmiyoruz tabii. Dış kasası güzel ise kaliteli sanardım. Şimdi 7yıl Everest kullanan ben varım 2ay içinde patlamış bir FSP PSU var. Teknoloji işi şans işidir. Ama mümkün oldukça Sharkoon PSU'nun altına inmeyin. Sharkoon'da çok iyi değil ama berbat değil.

Merdiven altı.
O PSU'lar zaman içinde sisteminize zarar veriyor.

İnsanlar iyi zannetsin diye koyulmuş, sonrasında değştirdiler sanırım.

Alın size sıfır Power Boost PSU:

Evet, değiştirmişler. Enis kirazoğlunun böyle yapacağını hiç düşünmezdim.
Peki High Power 500Watt 80Plus PSU nasıl.

Ben onu kullanıyorum, Power Boost'tan geçtikten sonra sistem sessizleşti.

E- para sonuçta, tatlı gelir :D.

Aslında donanım arşivi mesela İtopya kurduğu sistemlerde Power Boost kullanmıyor ve yükseltme seçeneklerinde kullandıttırmıyor. Enis kirazoğluda itiraz edebilirdi.

Ek olarak, bana RTX 3090, R9 5950X'li sistem toplasalar, üzerine para verseler bile insanları yanlış yönlendirmezdim.

Neden kullanıyor? Sponsor çünkü. Onlar da farkında kalitesiz olduğunu ama para daha tatlı geliyor onlara.
Hespin de aynı komponent var. Hepsi çinde üretilmiş parçalar. Hiçbir firma kendi için komponent üretip onunla PSU yapmıyor. Bunların datasheet'lerini inceleyip ondan yola çıkarak mı bu yorumu yaptınız? Yoksa kulaktan duyma mı? Merakımdan soruyorum.

Hespin de aynı komponent var. Hepsi Çin'de üretilmiş parçalar. Hiçbir firma kendi için komponent üretip onunla PSU yapmıyor. Bunların Datasheet'lerini inceleyip ondan yola çıkarak mı bu yorumu yaptınız? Yoksa kulaktan duyma mı? Merakımdan soruyorum.

Hepsi Çin menşeili olmuyor. Japon ve Tayvan kapasitör kullanan birçok marka var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı