Power Boost VK-G3403S kasada bulunan LED'leri kapatma

Buğra Güvez

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,

Yeni bir sistem topladım. İlk sistemim olduğu için pek anlamıyorum bu işlerden.
Kasa içerisinde 4 tane stock fan var ve bunlar kırmızı LED'li. Gözlerimi yorduğu için devre dışı bırakmak istiyorum.
Fanların kenarlarındaki LED kablolarını (beyaz renk olan kablo) kesmeden önce buraya yazmak istedim farklı bir çözümü var mıdır diye. Fanlar direkt olarak PSU'dan güç almakta, anakart ile bir bağlantısı yok. Bağlantılı yerden bir tanesini söktüm, ışıkla beraber fanın da gücü kesildi.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Kasa:
POWER BOOST VK-G3403S 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
Anakart: ASUS Prime B450M-K.

Fotoğraflar:

IMG_20200723_113940.jpg

IMG_20200723_114332.jpg

IMG_20200723_114415.jpg

IMG_20200723_115517.jpg

Merhaba,

Yeni bir sistem topladım. İlk sistemim olduğu için pek anlamıyorum bu işlerden.
Kasa içerisinde 4 tane stock fan var ve bunlar kırmızı LED'li. Gözlerimi yorduğu için devre dışı bırakmak istiyorum.
Fanların kenarlarındaki LED kablolarını (beyaz renk olan kablo) kesmeden önce buraya yazmak istedim farklı bir çözümü var mıdır diye. Fanlar direkt olarak PSU'dan güç almakta, anakart ile bir bağlantısı yok. Bağlantılı yerden bir tanesini söktüm, ışıkla beraber fanın da gücü kesildi.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Kasa:
POWER BOOST VK-G3403S 650W 80+ Tempered Glass Mesh Panel USB 3.0 Mid Tower Kasa
Anakart: ASUS Prime B450M-K.

Fotoğraflar:

Eki Görüntüle 621798

Eki Görüntüle 621800

Eki Görüntüle 621801

Eki Görüntüle 621802
Kasanın üstüne Led yazan bir tuş var mı ?

Kasanın USB portları vs. olduğu yerde LED veya RGB yazan bir yer var mı?
Varsa basabilir misiniz?

Bu arada kasanız cidden çok kötü. SSD'niz kronik sorunlu. PSU'nuz tam bir patlayıcı.
Bazı kasalarda led tuşuna 2-3 saniye basınca kapanıyor.

Maalesef hocam. Kasada power ve reset tuşları dışında tuş yok.

Kasa için pek bütçe ayıramadım. PSU neden patlayıcı?
Hocam o kasada LED'leri kapayamazsınız o zaman. Maalesef.

PSU patlayıcı çünkü fason mal. Yani Çin'den alıp üzerine marka basıyorlar. Kullandıkları malzemelerin kalitesi çok düşük, en ufak voltaj dalgalanması veya elektrik kesintisinde bilgisayarınızı yakar.

Üzerinde 500W yazsa bile verebileceği en baba Watt 375W falan.

Hocam o kasada LED'leri kapayamazsınız o zaman. Maalesef.

PSU patlayıcı çünkü fason mal. Yani Çin'den alıp üzerine marka basıyorlar. Kullandıkları malzemelerin kalitesi çok düşük, en ufak voltaj dalgalanması veya elektrik kesintisinde bilgisayarınızı yakar.

Üzerinde 500W yazsa bile verebileceği en baba Watt 375W falan.
Akım koruyucu priz kullanıyorum, umarım bahsettiğiniz gibi bir sorun olmaz. Bu arada tek çare LED'lerin kablosunu kesmek mi?

Akım koruyucu priz kullanıyorum, umarım bahsettiğiniz gibi bir sorun olmaz. Bu arada tek çare LED'lerin kablosunu kesmek mi?
Akım koruyucu priz yetmiyor maalesef hocam. Ancak biraz da olsa sizi korur. Umarım 1-2 aya para denkleştirip kaliteli PSU alırsınız.

Eğer gerçekten LED'lerden nefret ettiyseniz kesebilirsiniz. Ancak bir daha LED'iniz olmayacak ve garanti dışı kalacak.

Kasanın USB portları vs. olduğu yerde LED veya RGB yazan bir yer var mı?
Varsa basabilir misiniz?

Bu arada kasanız cidden çok kötü. SSD'niz kronik sorunlu. PSU'nuz tam bir patlayıcı.
Hali hazırda satın alınmış ve kullanımda olan bir sisteme insan neden sallar ki? Arkadaş sistemi çoktan satın almış ve kullanıyor. Sen gelmiş adamın kullandığı sisteme yağdırıyorsun. Bu sitedeki linç geleneği çok ilginç!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı