Power color RX 580 fan ayarı önerisi

Merhaba, RX 580 Power color modelini kullanıyorumda. MSI Afterburner programından önerdiğiniz bir ayar var mı?

Eğer ekran kartınızla ilgili çok bir şikayetiniz yoksa, çok enlemeyin derim. O ayarlar ekran kartınız istediğiniz oyunlarda pek iyi sonuçlar vermiyorsa ekran kartı çipine daha fazla yük bindirmek için yapılır.
 
Merhaba, RX 580 Power color modelini kullanıyorumda. MSI Afterburner programından önerdiğiniz bir ayar var mı?
MSI Afterburner yazılımını çok kurcalamamanızı öneririm. AMD'nin Radeon Software yazılımı bilgisayarınızda kurulu ise o yazılım ekran kartınızı zaten en optimal şekilde yönetip ekran kartının sağlıklı çalışmasını sağlıyor.
 
Fan ayarı o kadar basit değil, dengesiz olduktan sonra son hızda çalışsa bile sıcaklık problemi yaşarsınız. Ellememeniz daha iyi.
 
Radeon Software yazılımına bırakmıştım ilk aldığımda bilgisayarı 6 ay önce aldım 1 ay önce yeni monitöre geçiş yaptım eski bir monitör kullanıyordum onda sıcaklık derecelerim iyiydi yeni monitöre geçince sıcaklıklar arttı mesela boşta 58 dereceye çıkıyor sonra fanlar çalışıyor ve 48 derceye düşürüyor bu sonra tekrarlanıyor aynı şekilde.
 
Radeon Software yazılımına bırakmıştım. İlk aldığımda bilgisayarı 6 ay önce aldım, 1 ay önce yeni monitöre geçiş yaptım. Eski bir monitör kullanıyordum onda sıcaklık derecelerim iyiydi. Yeni monitöre geçince sıcaklıklar arttı mesela boşta 58 dereceye çıkıyor sonra fanlar çalışıyor ve 48 dereceye düşürüyor. Bu sonra tekrarlanıyor aynı şekilde.

Sanırım 0dB özelliği var ekran kartınızın. Yani belirli bir sıcaklığı geçince fanlar çalışıyor, eğer geçmezse fanlar çalışmıyor. Bunun için ince ayar çekmelisiniz. Mesela; 40 derece ve üstünde %35 çalışsın gibi... Tabii bunun hakkında bir bilgim yok ancak bilenler elbet vardır. @Yener K. hocam belki siz biliyorsunuzdur.
 

Geri
Yukarı