Power düğmesi olmadan anakart düzgün çalışır mı ?

Sürücü ile pek bir alakası yok açıkçası. Klavyeler BIOS tarafından tanımlandığı sürece sistemi boot edebilir. Evet, klavyelerin sürücüsü vardır ve yüklemekte fayda vardır. Fakat bu örnekte olayın sürücü ile bir ilgisi yok. Sürücüsüz de BIOS tetiklenir. Açılışta Del tuşuna basmak gibi bir şey. İşletim sistemi olmadan da klavye kullanılabilir.
Sayın Burak ALKAN. Eğer yanılıyorsam düzeltiniz. Sürücüsü yüklenilmemiş bir klavye standart 102 tuşlu klavye olarak tanımlanmaktadır. Bu tuşlar ise ASCII karakter kodlarıyla tanımlanır ve her tuşun kodu bellidir. Bu kodları bios içerisine nasıl adapte edip komut verilebilir. Belki ben bilmiyorum.


Uploaded with ImageShack.us
 
BIOS için klavyenin hangi karakteri çıkardığının hiçbir önlemi yoktur. Örneğin siz BIOS'a girip şu tuşa basınca PC'yi aç dediniz ve tuş olarak da "ş" tuşuna bastınız. BIOS o tuşu "ş" olarak değil, 0x07635294 kimlikli tuş olarak kaydeder. Siz klavyeden 0x07635294 kimlikli tuşa basınca da BIOS tetiklenir.
 
Çok eski Hp klavyemde boşluk tuşuna basınca açılıyordu. Sonra mausumun sol tuş + döndürme düğmesi + sağ tuş ile birlikte basınca açıldığını gördüm. Bir dene istersen. :)
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı