Power Limit 100'ün üstüne çıkmıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
1610281929235.png

Fotoğrafada da gördüğünüz gibi Power limit kısmı 100'ün üstüne çıkmıyor. Neden olabilir bu?

Arkadaşımdan rica ettiğim bir ekran görüntüsü, benim değil. Karttan karta, VBIOS'tan VBIOS'a değişebilecek bir özellik bu Power Limit.

Onu nasıl değişebilirim hocam? Yetkili birinin mi yapması lazım yoksa bende evde yapabilir miyim?

Siz de yapabilirsiniz. Yapmanızı önermem, yanlış veya uyumsuz bir VBIOS atarsanız çalışmayabilir. Mecburen EEPROM içindeki veriye sıfırdan VBIOS yazmanız gerekir o durumda da. Ki onun için de ek aletler gerekiyor. Bana kalırsa hiç bulaşmayın, %100'ün üstüne çıkarsanız bile fazla performans farkı olmayacak.

Ek olarak garantiyi sonlandırabilecek bir işlem.

Siz de yapabilirsiniz. Yapmanızı önermem, yanlış veya uyumsuz bir VBIOS atarsanız çalışmayabilir. Mecburen EEPROM içindeki veriye sıfırdan VBIOS yazmanız gerekir o durumda da. Ki onun için de ek aletler gerekiyor. Bana kalırsa hiç bulaşmayın, %100'ün üstüne çıkarsanız bile fazla performans farkı olmayacak.

Ek olarak garantiyi sonlandırabilecek bir işlem.

Hiç kurcalamayayım o zaman hocam.

1650S kullanıyorum ve bende %100 üstüne çıkıyor. Kendi PC'min başında olmadığım için ekran görüntüsü bırakamıyorum.
Fazla detaya girmek istemedim, bazı kart modellerinde %100 üzerine çıkmak mümkün lakin VBIOS desteklemesi gerek fakat karışıklık olmaması açısından ve konu sahibinin kafası karışmaması için yapmadım. Örnek verecek olursam;
Ekran görüntüsü 2021-01-10 192724.png

Gördüğünüz üzere kartım 750 Ti ama power limit aşılmış ve standart değerlerde değiller.

Fazla detaya girmek istemedim, bazı kart modellerinde %100 üzerine çıkmak mümkün lakin VBIOS desteklemesi gerek fakat karışıklık olmaması açısından ve konu sahibinin kafası karışmaması için yapmadım. Örnek verecek olursam;
Eki Görüntüle 828193
Gördüğünüz üzere kartım 750 Ti ama Power limit aşılmış.

Power limiti aşmak size ne kadar FPS kazandırdı?

Power limiti aşmak size ne kadar FPS kazandırdı.
Fazla değil, 5-10 FPS arası lakin kartın daha kararlı çalıştığı aşikar, FPS düşmesi, sıcaklığa bağlı frekans azaltma gibi sorunlar yaşamıyorum lakin kart normalden biraz daha sıcak çalışıyor o kadar. Bu da makul bir bedel. Ayrıca bu işlemi öğrenmek amacıyla (meraklı olduğum için) yaptım kazandığım FPS miktarı benim için fazla bir şey ifade etmiyor.

Fazla değil, 5-10 FPS arası lakin kartın daha kararlı çalıştığı aşikar, FPS düşmesi, sıcaklığa bağlı frekans azaltma gibi sorunlar yaşamıyorum lakin kart normalden biraz daha sıcak çalışıyor o kadar. Bu da makul bir bedel. Ayrıca bu işlemi öğrenmek amacıyla (meraklı olduğum için) yaptım kazandığım FPS miktarı benim için fazla bir şey ifade etmiyor.

Ben de merak ediyorum. Araştıracağım bu konuyu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı