Power limit açıp kartın orijinal güç tüketiminden fazlasını tüketmesi zararlı mıdır?

Hataya bakarsak yetersiz VRAM kaynaklı, stok halde veya farklı ayarlarda yaşıyor musun bu tarz durum?

Ne yalan söyliyeyim dün denemedim stock halde ama 1 yıl önce oynarken kart stock halde iken de 1-2 kez yaşamıştım, biraz araştırdığımda çok fazla kişi bu sorunu yaşamış ama çözümü yok.

Texture kalitesini düşürmek işe yarayabilir. Belki de dediğin gibi oyunluk bir problemdir. Hatadan sonra ayarların sıfırlandı mı?

Hayır aynı ayarlarla devam ettim, fakat şunu hatırladım ayarlar 1080P yüksekken böyle olmuyordu sanırım, ayarı 1080P Ultra yapınca başladı diye hatırlıyorum.
@Tolga Samet hocam ben bir ayar yaptım stabil olacak şekilde 1450MHz (1112MV) ile güç tüketimi 175W kadar çıktı onu göze almıştım, fire Strike testinde bir sorun çıkmadı güzelce testi geçti, sonra NFS 2016'ya gireyim dedim benim oynadığım diğer Need for Speed oyunu, ve bu sefer grafikleri Ultra değil de High yaptım ve v-Sync açtım biraz oynadım ve dün gösterdiğim error yine çıktı aynı error, sonra PC'yi yeniden başlattım ve Windows açıldığında ekranda korkunç bir görüntü oluştu beyaz çizgiler, siyah çizgileri yeşil çizgilier falan birbirine girmiş saçma sapan bir görüntü oluştu, bir 10 saniye sonra ekran geldi bu sefer ekranın üst taraflarına doğru hafiften beyaz minik minik çizgiler çıktı.

Sizce kartın orijinal çekirdek hızına ger döndürüp OC yapmadan bırakayim mi? Kartta bir arıza olabilir mi? Daha önce de o saçma sapan çizgili ekran çıkıyordu ama 2-3 saniye diye umursamıyordum bu sefer bayağı kaldı o ekranda.
@Tolga Samet hocam şimdi kartı orijinal ayarlarına alıp güzelce test ettim ve bu sefer hata vermedi High Ultra fark etmeksizin, ama bir şey daha fark ettim zamanında ben 154W'dan sonra kart çekirdek hızı kısıyor demiştim ya, kartın orijinal halinde böyle bir şey mümkün mü? Çünkü orijinal değerde de oldu.
@Tolga Samet bildirim gelmiyor mu?

Son düzenleme:
Texture kalitesini düşürmek işe yarayabilir. Belki de dediğin gibi oyunluk bir problemdir. Hatadan sonra ayarların sıfırlandı mı?

Hocam kullandığım Armor RX 570 ekran kartı 2-3 gün evvel 1200 küsurlerde çalışıyordu, fakat bu ara frekansta düşüş oluştu. 1100 küsurlerde çalışıyor.
Bir oyunda bunlar olurken, başka bir oyunda gayet normal değerler veriyor.
Sürücü sürümü 20.1.3
Şu an 20.11.2 olması lazım, sürücü var.
Sürücüden sebep mi anlamadım. Konuma bakarsanız detayları paylaştım.
Şimdiden teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı