Power Supply sigorta attırıyor

GinHoshi

Centipat
Katılım
16 Aralık 2022
Mesajlar
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 2.el bir PSU aldım Xigmatek tauron Gold 750W.
İlk taktığımda PSU sorunsuz bir şekilde çalışıyordu aradan 1 gün geçti ve PC bir anda kapandı.
Ondan sonrasında baktığımda sigortayı attırdığını gördüm kasadan çıkarttım PSU'yu kablolarını falan söktüm prize taktığımda elektrik aldığı anda sigortayı attırıyor.
Başka odalarda denedim ama hangi odada denersem deneyeyim aynı sigortayı attırıyor (yani PSU'yu salona da taksam mutfağa da taksam tuvalete de taksam benim odamdaki sigortayı attırıyor ) buradaki sorun ne olabilir? Ana sigortayı attırmıyor benim odamın sigortasını attırıyor atan sigortanın üstünde 10a yazıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Eski apartmansa eğer topraklama sorunu var gibi duruyor. Ayrıca evin sigorta kutusundaki sigortalar da yetersiz kalabiliyor bazen. Mesela klima taktırdık ve sigorta attırıyordu. Elektrikçi geldi o odanın sigortasını değiştirdi ve sorun çözüldü.
 
psu nun bozuk olup olmadığını elektrikçiye götürsem kontrol ederler mi şimdi sigorta değiştiririm psu dan çıkarsa sorun yok yere sigorta değiştirmiş olmayayım
 
Evet eder. Götür sigorta attırıyor de bakarlar. Bilgisayarcı varsa o da bakabilir.
Power ile alakasının olmadığını düşünüyorum topraklama olmadığı için yük biner ve sigorta attırır. Eskiden bir ev kiralamıştım aynısını ben de yaşıyordum makine ile bilgisayarı aynı an da çalıştırınca sigorta atıyordu sonra hattı komple yakmıştım evin.
 
Power ile alakasının olmadığını düşünüyorum topraklama olmadığı için yük biner ve sigorta attırır.
Ben de öyle düşünüyorum ama arkadaşımız PSU'dan şüphelendiği ve sorduğu için gidip gösterebilir dedim. Bence sigorta kutusundan ya da topraklama hattından bu iş çözülür diye düşünüyorum. Bekar evinde çok başıma gelmişti benim de.
 

Geri
Yukarı