Power tuşuna bastığımda kasa çalışmıyor

Semih hocam şu anda imkanım yok ama dediginiz gibi bi deneme yapacağım en kısa zamanda. Şimdilik yardımlarınız için çok teşekkürler.

Yüksel hocam ışıktan kastınız ne tam olarak anlamadım. Anakart üzerinde led sabit yanıyor keza power supplyde de. Başka hangi ışık olması gerekiyor?
 
Semih hocam şu anda imkanım yok ama dediginiz gibi bi deneme yapacağım en kısa zamanda. Şimdilik yardımlarınız için çok teşekkürler.

Yüksel hocam ışıktan kastınız ne tam olarak anlamadım. Anakart üzerinde led sabit yanıyor keza power supplyde de. Başka hangi ışık olması gerekiyor?
Örnek olarak şunu gösterebilirim.
 

Dosya Ekleri

  • P_20150204_225039[3].jpg
    P_20150204_225039[3].jpg
    418,4 KB · Görüntüleme: 258
Bahsettiğiniz ışık zaten anakart üzerinde küçük bi kablo ile bağlı. Taktığım zaman yanıyor. Tabii fanların çalışma süresi içinde.

Phantaso: Dediginizi daha önce defalarca kez yaptım fayda etmedi. Yine de teşekkürler.
 
Cpu fan kablon kaçlı 4lü mü 8li mi? 4lü ise 8 pinlik kablon varsa diğer yarısını tak. Olmazsa yeni bir psu al. Sorun psu kaynaklı ve cpu fanı ile büyük ihtimalle. Benim yeni aldığım psu da aynı sorun oldu 3-5 saniye elektrik geliyor hafiften bir elektrik sesiyle kapanıyordu. Öyle çözmüştüm. İnşallah yardımcı olmuşumdur.
 
Arkadaşlar bugün kasayı tamirciye götürdüm. O da benim gibi sadece anakart psu ve işlemci bıraktı kasanın üzerinde. İlk başta sorun anakartta gibi dursa da işlemciyi çıkartıp yeni bir psu ile deneyince normal şekilde fanlar çalışmaya başladı ama yine durdu. Çalışan başka bir işlemci ile denediği zaman sorunsuz çalışmaya başladı. Benim eski psu geri taktı öyle denedi ve yine çalıştı. Biliyorum anlatımım biraz bozuk oldu lakin, sorun işlemci ömrünü tamamlamış. Psu ve anakart sağlam gayet çalışıyor. Uyumlu bir işlemci alıp kaldığım yerden kullanmaya devam edeceğim. Yorum yapan ve ilgilenenlere teşekkür ederim.
 
Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Sorun %90 ihtimal işlemci ya da yonga ile alakalı. En son baktığınızda sıcaklıklar kaç derecelerde geziyordu? OC yapmış mıydınız?
Dediğim çıktı yani. :) Sorunun çözüme kavuştuğuna sevindim. Yeni bir işlemci ile yola devam. :)
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı