Power tuşuna birkaç defa bastıktan sonra bilgisayarın açılması

Dora Arslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sistemimin yarısının İtopya yarısının Vatan'dan alınmasından dolayı 2 tarafta tam destek veremiyor ve mağdur kaldım.
Sorun şu bilgisayar son 2 aydır kasanın Power tuşuna basınca hemen açılmıyor, bazen art arda 10 kere basmam gerekiyor anca açılıyor, bazen 3. deneyişte bazen 10. deneyişte açılıyor. Ben sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum fakat hem bu salgın döneminde bu 2 firma ile de uğraşamıyorum.
Bilgisayarı kendi kasasından değil de camını açıp anakartından açmayı düşündüm fakat denemedim çünkü herhangi bir elektrik birikme mevzusu varsa bilgisayara zarar vermek istemiyorum. Neticede açılabilir bir durumda bilgisayar sadece Power tuşuna birkaç kez basınca açıyor. Anakart üzerinden dediğim gibi açmayı denemedim.
Sadece bilgisayarın arkadan güç kaynağını kapayarak ve kabloları sökerek bir gece bıraktım sabah yine 4-5. deneyişte açıldı.
Bilgisayarda hiçbir performans eksikliği bulunmamakta, donanım bilgim orta seviyede olmakta birlikte el kabiliyetim iyi değildir yardımlarınızı bekliyorum.

tam olarak neyi nerden çıkarmalıyım el işinde iyi olmadığım için temkinli davranıp soruyorum Kusura bakma.
Nasıl yapamayacaksınız? İki kabloyu birbirine değdirmek zor olmamalı.

Olabilir.

Dosya Ekleri

• 78c78241-8e60-4432-bf2c-6c90a59cdb79.jpg
    78c78241-8e60-4432-bf2c-6c90a59cdb79.jpg
    94,1 KB · Görüntüleme: 86
@Kayseri Mantısı
Bu kısımda donanımdaki cahilliğime veriniz lütfen.
Buradan çıkan kablolardan bilgisayarın pinine bağlı olan Power SW'yi bulacağım onun ucunu anakarttan çıkarıp tornavidayla elektrik geçiyor mu onumu kontrol edeceğim?

Dosya Ekleri

• 1606816331643.png
    1606816331643.png
    137,7 KB · Görüntüleme: 69
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı