Powerbankten monitöre güç aktarma

Amenotejikaraa

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yakin zamanda Samsung P4520 model kodlu 20 bin mAh 45W hızlı şarj desteğine sahip bir powerbank aldım. Alırken amacım bu değildi ama aklıma geldi eşimin bir adet All in One iş PC'si ve benim kendi monitörüm var elektrik kesintisi olma durumunda bu powerbanki dönüştürücü ile monitörlere takarak kısa süreliğine de olsa kullanabilir miyiz? Ayrica resimdeki girişlerin adlari nedir desteğiniz için simdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20250502_151136.jpg
    20250502_151136.jpg
    150,7 KB · Görüntüleme: 24
  • 20250502_151039.jpg
    20250502_151039.jpg
    164,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 20250502_150258.jpg
    20250502_150258.jpg
    82,1 KB · Görüntüleme: 29
  • 20250502_150311.jpg
    20250502_150311.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj ve amper yetmez. Bu tip şeyleri çalıştırmak için UPS almanız lzm.

Merhaba,

Yakin zamanda Samsung P4520 model kodlu 20 bin mAh 45W hızlı şarj desteğine sahip bir powerbank aldım. Alırken amacım bu değildi ama aklıma geldi eşimin bir adet All in One iş PC'si ve benim kendi monitörüm var elektrik kesintisi olma durumunda bu powerbanki dönüştürücü ile monitörlere takarak kısa süreliğine de olsa kullanabilir miyiz? Ayrica resimdeki girişlerin adlari nedir desteğiniz için simdiden teşekkürler.

Merhaba monitorunuz Samsung G3 galiba girişler HDMI DisplayPort güç girişi ve USB girişleri var.
Monitorede o powerbank yetmez zaten UPS calıstırır anca.

Ekran Resmi 2025-05-02 15.48.34.png

Bu tarz bir ürün lazım sana. Powerbank type c üzerinden güç almalısın. 1 saat bile çalıştırsa bu bile bir başarıdır. UPS 220V kablosunu kullanacaksan gereklidir. Zaten arada bir adaptör ile 220v tahminim 19v'a düşürülerek monitöre gönderiliyor. Sende powerbank ile bu gücü sağlayabiliyorsan teoride çalıştırması lazım. Denerseniz benide etiketleyin bende de 50.000mah hızlı şarj destekleyen bir powerbank mevcut.

Girişlerin isimlerini söyleyebilir misiniz peki ben type c cevirici ile denemeden rahat edemem.
5v 2 amperlik powerbank ile anca ledlerini yakarsınız monitörün. UPS gibi sistemler bile anca 5-10dk tutuyor.

5v 2 amperlik powerbank ile anca ledlerini yakarsınız monitörün. UPS gibi sistemler bile anca 5-10dk tutuyor.
Powerbank 5,9,15 ve 20V çıkış veriyor. Monitör sallıyorum19V 2.37A ile çalışıyorsa pd dönüştürücü ile 20v 19v'a düşürülerek verilir ve teoride tahminen 2 saate yakın kullanım sunar. İşlem sonucunu bende merak ediyorum.

Monitörün adaptörü üzerindeki değerleri kontrol et bakalım neyle çalışıyor bu monitör. Ona göre bir pd dönüştürücü işe yarayabilir.

Edit: Bunun sadece monitör olduğunu sandım, sadece monitörde 2 saat ve üzeri kullanım sunabilir diye hesapladım. Komple pc eğer W değeri çalıştırabilirse tahminim 40 dakika falan yeter. Parlaklık kısıkta v.s denenebilir.

Son düzenleme:
2. resimde Casper Model: A500 Input: 9V 6.32A olarak görünüyor.
Yorumları buna göre yapmak lazım.
Spec sayfasına göre powerbank 20V verebiliyor, uygun bir çevirici uçla muhtemelen çalıştırır ancak pc tam güç çekecek olursa powerbank 45W olduğu için 56W'a yetemeyebilir.

Arkadaşlar powerbank samsung p4520 45 w güç verebiliyor tek portta ben şimdi ne yapiyim display port la mi denicem yoksa dönüştürücü ile mi bide bu dönüştürücüyu ne yazarak bulcam 2 monitörün dönüştürücüsu de farklı ve onlarca modeli var sanirim

Arkadaşlar powerbank samsung p4520 45 w güç verebiliyor tek portta ben şimdi ne yapiyim display port la mi denicem yoksa dönüştürücü ile mi bide bu dönüştürücüyu ne yazarak bulcam 2 monitörün dönüştürücüsu de farklı ve onlarca modeli var sanirim
Casper PC de 9v 6.3 amper yazıyor. Sizin adaptör 45W'tan 9v 5 amper verse yine yetmez. Açılsa bile ufak bir yüke girmede kapanabilir PC. Ki ona uygun bir fabrikasyon dönüştürücüyü bulmanız imkansıza yakın. Tabiki DC portunu kullanmanız lazım, displayporttan bilgisayar güç almaz. PC'nin adaptöründen bir adet yada oraya jack olarak uyan bir kablodan daha alacaksınız, keseceksiniz, bir type c ie birleştireceksiniz falan gereksiz bir çaba olur bence.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı