PowerBoost güç kaynağı gerçekten patlar mı?

Peki iptal etmesem ve kasa gelince kendim PSU'sunu satıp yenisini alabilir miyim? Gerçi kim alır ki Power Boost marka PSU'yu.

Satsanız kimse sattığınız fiyata almaz. Satmasanız size sıkıntı. En mantıklı olanı kargoya verilmiş olursa geldiğinde iade talebi oluşturmanız. Verilmediyse de direkt iptal talebinde bulunmanız. Bütçeniz yetmiyorsa biraz daha sabredip bilindik bir marka almanız benim verebileceğim öneri. Tabii son karar sizin.

Sırf bir parça ucuz diye daha fazla zarara girmeyin. İleride yeni parça takmaya kalksanız Allah'a emanet çalışacaktır bilgisayar.
Parça ucuz diye almadım zaten. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi kasa seçiminde çok fazla alternatif yoktu ve ben de bunu seçtim.
Birden fazla forum üyesi yorum yaptı ama bir kişinin önerisi ile içiniz mi rahatladı? 😅 Peki. Şimdiden iyi kullanımlar dilerim.
Hayır o yüzden değil. Adam kullanmış ve yorum yapıyor, o yüzden biraz daha rahat hissettim. Hala tedirginim bu konuda.
Patlama olayı mecaz gibi bir şey aslında. Aylarca 300w'lık kalitesiz bir PSU kullandım. O bile patlamadı bu mu patlayacak? Ancak elektrik kesintilerinde sisteminize fazla voltaj ile aniden yüklenip sisteminizin bileşenlerine zarar verme ihtimali biraz daha yüksektir. He bu olacak diye bir şey yok tabii ki de alıp aylarca, belki de yıllarca hiç sorun yaşamadan kullanma ihtimaliniz de var. Şans işi hocam.
Bu elektrik kesintisi olayları için akım korumalı priz satın aldım. Ne kadar etkisi olur ?

Ben de kullanan kişilerden yorum bekliyordum ve bu beni çok rahatlattı. Şimdilik pek değiştirme şansım yok ama.
İçine koyacağın sistem "yansa da sorun olmaz" diyeceğin bir sistem ise kullan derim. 2 ofis bilgisayarlarında 10 senedir Power Boost ve benzeri markalarda PSU var ve 10 senede 2 kez PSU kaynaklı arıza yaptılar. Biri ciddi ciddi yandı biri bozuldu. Sistemlerde şimdilik bir sorun yok. Şimdi ikisine de yeniden Power Boost PSU aldık bozulana kadar devam 😂

Ben de kullanan kişilerden yorum bekliyordum ve bu beni çok rahatlattı. Şimdilik pek değiştirme şansım yok ama.

Dostum dediğim gibi önermedim. Ama şunu da yapmadım belli paran yok zar zor toplamışsın, bazıları gibi oturduğum yerden "C4 o C4" demiyorum.
İyi günler. Burada ki ler kendilerini yesin 1000W'lık FSP marka PSU'ı ile.

Bazıları buraya 0 kanıt ile %70 patlama %30 falan yazmış komik bir şekilde.
4 Yıldır günde en az 10 saat açık kalan bir PC kullanıyorum, modeli Power Boost kasa ve PSU 500W 80+
Patlamadı? Ama patlamayacak diye bir şey yok. Millet'te bir yerlerinden sallamaz ise daha iyi olabilir di
Sana önerim değiştirmen.
Hocam %100 şekilde patlar falan demedi kimse. Sisteme güç veren en önemli parçadan bahsediyoruz. 12V kanalından ne kadar güç verdiği bile belirtilmemiş. Sorun çıkarma ihtimali en yüksek olan markalar açık ara Powerboost,Hadron,Frisby gibi PSU'lardır. Bu PSU'yu savunmak için devre fotoğrafı atanlarda gördük lakin sertifika dediğimiz şey PSU'nun prizden çektiği elektriğin ne kadarını verimli kullandığıdır. İçinde ki kondansatörler kim bilir hangi merdiven altı firmanındır ?
Patlama derken bomba gibi patlaması söz konusu değil. Kaliteli bir parça olmadığı için elektrik gidip gelmesinde ciddi zararlar görebilir zaten içinde kullanılan kondansatörlerin ne kadar kalitesiz olduğu da açık bir konu. Patlama dediğimiz olay direkt olarak PSU'dan duman çıkması o duman çıktığında zaten sisteme olan etkisini anlarsınız. İade edin hocam kasayı. Sisteminizi böyle bir PSU'ya emanet etmeyin gerçekten paranıza yazık. Sorun çıkarma ihtimali gerçekten çok yüksek bir cihaz.

Ho
Parça ucuz diye almadım zaten. Önceki mesajlarımda da belirttiğim gibi kasa seçiminde çok fazla alternatif yoktu ve ben de bunu seçtim.

Hayır o yüzden değil. Adam kullanmış ve yorum yapıyor, o yüzden biraz daha rahat hissettim. Hala tedirginim bu konuda.
Hocam, bu patlama olayı sosyal de geçen bir konu sadece. Dediğim gibi şanstır elektronik işi. Kaliteli High Power veya FSP marka bir PSU alırsın bir kaç güne bozulur. Platoon marka bir PSU yıllarca götürür seni hiç belli olmaz. Fakat kalite açısından bu çeşit markaları önermiyoruz. Platoon, Gametech, Gamepower, Hadron, Frisby tarzı markalar alınmamalı.

Hocam %100 şekilde patlar falan demedi kimse. Sisteme güç veren en önemli parçadan bahsediyoruz. 12V kanalından ne kadar güç verdiği bile belirtilmemiş. Sorun çıkarma ihtimali en yüksek olan markalar açık ara Power Boost, Hadron, Frisby gibi PSU'lardır. Bu PSU'yu savunmak için devre fotoğrafı atanlarda gördük lakin sertifika dediğimiz şey PSU'nun prizden çektiği elektriğin ne kadarını verimli kullandığıdır. İçinde ki kondansatörler kim bilir hangi merdiven altı firmanındır?

Doğru. 3. kez dediğim gibi önermiyorum. En kısa sürede bende kasa ile değiştireceğim fakat ben deneyimimi söyledim.
Kardeşimde de bu PC var oda 4 yıldır günde 10 saat açık kullanıyor ve istanbuldayız durmadan elektrik gidiyor.
Hiçbir şey olmadı. Ama şans işidir. Bazılarında patlar.

Doğru. 3. kez dediğim gibi önermiyorum. En kısa sürede bende kasa ile değiştireceğim fakat ben deneyimimi söyledim.
Kardeşimde de bu PC var oda 4 yıldır günde 10 saat açık kullanıyor ve istanbuldayız durmadan elektrik gidiyor.
Hiçbir şey olmadı. Ama şans işidir. Bazılarında patlar.
Örneğin bende markası belirsiz bir PSU var. 1 haftadır ilk defa kapatıyorum bilgisayarı ve en ufak bir sorun yaratmadı şu zamana kadar.

Benim de "içim rahatladı" dememin sebebi gerçekten şu an çok tedirgin olmam. Tedirgin olduğum zamanlar genellikle kendimi kaybediyorum. Çünkü yıllar sonra hayalim olan yeni bir sistemi sipariş verdim ve aslında ucuz bir sistem de değil. Kasa alternatifi az olduğundan ve bilgim olmadan yanlış bir karar alıp bu kasayı aldım. Ve patlama falan görünce gerçekten çok üzüldüm ve korkmaya başladım. En sağlıklı karar neyse vermeye çalışacağım.

Benim de "içim rahatladı" dememin sebebi gerçekten şu an çok tedirgin olmam. Tedirgin olduğum zamanlar genellikle kendimi kaybediyorum. Çünkü yıllar sonra hayalim olan yeni bir sistemi sipariş verdim ve aslında ucuz bir sistem de değil. Kasa alternatifi az olduğundan ve bilgim olmadan yanlış bir karar alıp bu kasayı aldım. Ve patlama falan görünce gerçekten çok üzüldüm ve korkmaya başladım. En sağlıklı karar neyse vermeye çalışacağım.

İade edebiliyorsan et. Çok lazım değilse sistem açma. Bir yerden borç falan al. Ama illa alamam diyorsan. Şunun bilgisini vereyim için belki rahatlar. herhangi bir PSU'nun patlama sebebi elektrik akımındandır elektrik gidip gelir ya 0.1 saniye falan olur he o zaman büyük akımlar gelir ve PSU patlar. Eğer marka sağlamsa gerekirse kendini imha eder parçalara bir şey olmaz. Ama eğer sağlam değilse az ihtimalle anakart falan pert olur. Dürüst olacağım hayatımda hiç görmedim Power Boost marka patlayan bir PSU. Ne YouTube'da ne burada. Bu kadar patlar patlar demelerinin sebebi bence. FSP gibi dünya üzerinde kendini kanıtlamış bir marka değil. PSU önemli bir bileşen. Ondan dolayı böyledir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı