Powercolor HD 6870 GTA 4 Oynarken 103 Dereceyi Gördü

Boşta iken max 50 derece oluyor ama oyuna girince 5 dakika içerisinde 80 dereceyi görüyor termal macunu ilk aldığımdan beri yani 1.5 seneden beri yenilemedim yenilesem faydası dokunurmu

Edit: MSI değil EVGA'nın GTX960'ıymış. Mobildeyim Link atamayacağım maalesef.
Termal macun olayını şimdi bende merak ettim 2 senedir Sapphire 7850 ekran kartımı kullanıyorum sıcaklık konusunda hiç bir sıkıntı yok fakat yinede yenilemem gerekir mi macunu acaba ? Bu macun işlemci macunlarıyla aynı macun mu oluyor birde?
Kesinlikle etki eder. Normal işlemciye uygular gibi uygulayın Alkolu yüksek bir bez ya da mendille, -soğutucuyu tamamen söktükten sonra tabii ki- GPU'nun üstünü iyice eski macundan temizleyin. Parlasın. Sonra tam ortasına bir pirinç tane büyüklüğünde, yeni aldığınız kaliteli macunu sürün ve yaymadan hemen üstüne soğutucuyu takın. -fan kablosunu PCB'ye takmayı da unutmayın, hatta ilk başta soğutucuyu sökerken de dikkat edin, elinizde kalmasın-

Bunu uyguladığınızda gerçekten de sıcaklıklarda ciddi düşüşler göreceksiniz.

Arkadaşlar gta 4'ü minimum ayarlarda oynarken max 85 derece high ayarlarda oynarken max 100 dereceye kadar çıktı özet bu şimdi ben ne yapmalıyım termal macunumu yenileyim ?

Arkadaşlar gta 4'ü minimum ayarlarda oynarken max 85 derece high ayarlarda oynarken max 100 dereceye kadar çıktı özet bu şimdi ben ne yapmalıyım termal macunumu yenileyim ?
Yenileyebilirsin, kesinlikle etki edecektir. 1 yılını doldurmuş kartlarda macun yenilemenin, sıcaklık değerlerine ciddi etki ettiğini biliyordum. Bizzat arkadaşımın kartında denedik. Fakat, beni asıl şaşırtan kısım; adam yepyeni kartını, -hem de EVGA- üşenmeden söküp, termal macununu yenilediler ve gerçekten de 4-5 derece farketti.

@Aolzarin Bahsettiğiniz oyunları hangi ayarlarda açıyorsunuz acaba?
Battlefield'ı ultra ayarlarda açıyorum,Dayz optimizasyon sorunlu bir oyun olduğu için onun ayarlarını custom yaptım mediuma yakın diyebilirim.Arma 3'de High'a yakın o da custom ayarlarda.Arma 3 de ilginç olan bir şey var,bazı serverlar fps sorunlu.Anlık takılmalar mevcut fps dropları yaşanabiliyor bazı serverlar var 2-3 tane diyebilirim arkadaşlarla giriyoruz onlarda ise aynı ayarlarda 60-75 arası fps alıyoruz ve mümkün olduğunca o serverlara girmeye çalışıyor.sorunlu olan serverlar sadece bende olmuyor arkadaşlardada oluyor.

Termal macunu yeniledim içinde baya toz birikmişti onları temizledim ama yine ne yazık ki oyun oynarken 90 95 derece civarında dolaşıyor ve max yine 102 derece görmüş off :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı