Powercolor R9 280X TurboDuo ile oyun sistemi toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kazuhir4

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Hepinize merhaba arkadaşlar;
Oyun oynamayı bende herkes gibi çok seviyorum. Bilgisayarım çok fena değil. Ama yeni nesil için çıkan oyunları kaldırabilecek kapasitede olmadığı için yeni bir oyun sistemi toplamaya karar verdim. Bunun için ayırdığım bütçem 2000 TL ve bu sistemi almayı düşünüyorum.

• Fakat sizlere bazı sorularım var:

Adsız.png

• Eğer ben bu sistemi alırsam, beni kaç yıl idare eder ? Bu arada oyunları ultra ayarlarda oynamak gibi bir merakım pek yok açıkçası.
  • Ya da biraz daha para ekleyip Powercolor R9 280X TurboDuo yerine MSI GTX 770 Twin Frozr modelini mi almalıyım ?
  • SSD de almalı mıyım ?
  • İşlemci soğutucusu almalı mıyım ?
Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem seni 1-2 yıl yüksek detaylarda idare edebilir diyebilirim. R9 280x seçimi oldukça mantıklı bir seçim. SSD almak bütçene bağlı ve ayrıca işlemci soğutucusunu stok kullanmamakta çok büyük fayda var.

Eğer O.C yapacaksanız işlemci soğutucu almalısınız. SSD sonradan alınabilir. Yazılım desteği yönünden GTX 770 tavsiye ederim. Bu sistem sizi 5 yıl götürür diye tahmin ediyorum.

1. 4-5 sene idare eder diye tahmin ediyorum. Tabii bu senin sistemi nasıl kullandığına bağlı.
2. R9 280X ile GTX 770 başa baş giden kartlar, ancak paran varsa GTX 770 al derim.
3. Paran varsa al, üzerine Windows'u da kurarsan gayet yüksek bir performans alırsın.
4. Overclock yapacaksan al, eğer yapmayacağım diyorsan da bir hafta boyunca kontrol et sıcaklıkları, eğer sana göre sıcaklığı fazlaysa alırsın bir tane işlemci soğutucusu.

Ben de sana yüksek ayarlarda götürdüğünü dediğini demedim. Ve ayrıca sadece bir soruydu.

Bu sistem sizi Ultra ayarlarda 3-4 sene götürü. Zaten Ultra takıntınız olmadığı için 6 sene boyunca bütün oyunları oynarsınız diye tahmin ediyorum.
Bütçeniz varsa Gtx770 almanızı tavsiye ederim ama arada bariz bir fiyat farkı olduğu için kasmaya gerek görmüyorum.
Fakat @Recep Baltaş R9 280x GPU da sorun olduğunu söylüyor.
Bu bütçeye SSD şart değil.
OC yapacaksan işlemci soğutucusu alabilirsin ama şimdilik 2000 TL gibi bir bütçede soğutucu olmasına gerek yok. Daha sonra alırsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı