PowerColor Red Devil RX 6700XT alınır mı?

Bütçe
12300
Alınır tabiki bizzat kullanıyorum En güzel RGB olan ekran kartı bana göre :) ve sorunsuz 2 yıldır kullanıyorum mining setinde cıkardım rgb si güzel diye daşş gibin hee kasan mini atx ise ölcülerini kontrol ettir ufak bir kart değil

AMD ekran kartı almak çok fazla kumar, tavsiye etmiyorum.
özelikle son dönemlerde amd ekran kartları tavsiye ederim. sebebi basit nvidia performans bakımından tıpkı amd gibi transistörlerini tscm transistör üreticisinde üretiyor ve tscm son 5 yıldır 5 ve 6 nm çiplerin altına geçemedi sanırım geçti fakat henüz seri üretimde bunu yayınlamadı en son 3nm kadar düştüklerini duymuştum. nvidia ise son 5 yılda evet yazılım bakımından dlss olsun başarılı girişimler yapıştı. ama amd ise saf güç ve soğutma sistemleri konusunda geçmişteki hataları kullanıcı yorumlarına göre bir bir kapattı ve fiyat mutabık verilen performansa göre nvidiayı çoktan geçti eee yine boş durmadı ve fsr 2.1 3.1 gibi suni piksel üretiminde kalite sorunları yaşıyordu bunu ise fsr 4.0 getirerek çözdü üstüne yaygın amd işlemcisi piyasayı ele geçirince memory access dediğimiz amd 5000 serisi ve b450 am4 plaftromu ve üzeri için 5700 ve üzeri ekran kartlarına sad adında adrenalin sürücüsünde uyumluluk ve performans için bu özelliği yayınladı bu sayede nvidia nın rtx serisinde kart harici yapay zeka özelliğine yakın bir perfformans vermeye hatta bazı konularda geçmeye başladı... ben nvidia kullanıcsıyım rtx 3080 de kullandım amd rx570 de kullandım rx 5700 xt de kullandım şuan gtx 1070 kullanıyorum ve cuma günü rx 6700 xt geçeceğim şunu söyleyebilirim bu değişimleri yaklaşık 1.5 yıl içinde yaşadım ve evet zamanında nvidia gerçekten başarılı adımlar atmıştı fakat tecrubeme göre nvidia çökme iflas değil ama günümüzde kazık politikası izliyor tıpkı apple gibi her yıl yeni bir ürün tanıtımı yapıyor ama sattığı şey sadece hafif modifiye edilmiş makyaj görmüş cihazlar fakat bu modifiyeyi ben 3 bin serisine de yapabiliyorum 4 bin serisine de mesela dls yada multi frame generation bunun için 3 4 bin serisinde zaten harici bir çip yer alırken 5060 ve 5 bin serisi sadece gddr belleği yükseltmek için çıktı ve 5 bin serisi test aşamasını geçmeden fireware veya software henüz kullanıcılar için stabil edilmeden ani bir çıkış yaptı peki neden? maddem ben 4070 performansını 5060 dan alıyorum ve 5060 daha uygun bana neden 5060 çıkmadan önce bu kart efsane diye pazarladın... kısaca nvidia kullanıcı gözünde düşüşte amd ise rekabet istemediğini dile getirdiği halde üstün başarılar elde ediyor mesela rtx 3070 20 bin tl iken amd rx6700 xt 10 bin tl den başlıyor ve 3070 performansı veriyor amd rx6800 xt ise 15k dan başlıyor ve 3070 geçiyor 3080 kafa tutuyor ama 3080 30k dan başlıyor? sözde software desteği var hatalı sürücüler son 1 yıldır üst üste geliyor. hele birde amd öyle bir şey yaptı ki 9000 serisi ile 4070 ve 4080 serisi fiyat performansta tokatladı. 30k ya 9070 almak varken neden 60k 55k ya 4080 alayım? yada alsınlar performans aynı soğutma aynı verimlilik aynı yazılımsal olarak amd baya topladı ve hızlı ilerliyor. kısaca biz türk milletinde şu var eski alışkanlıklar yada ilklerimizi bırakmakta zorlanlıyoruz herkes eskiden nvidiacıydı falan yada herkesin en çok bahsettiği marka nvidiaydı vs büyük bir çoğunluğun ilk ekran kartı nvidia olmuştu... ama günümüzde amd artık dengeyi bozuyor isteselerde istemeselerde intel ise ekran kartı konusunda çok geç kaldı işlemci konusunda kaybetti... eğer 3 nm çıktıktan sonra amd şuanki gibi aktif şekilde devam ederse nvidiayı global pazarda geçer.

Özelikle son dönemlerde AMD ekran kartları tavsiye ederim. Sebebi basit NVIDIA performans bakımından tıpkı AMD gibi transistörlerini tscm transistör üreticisinde üretiyor ve tscm son 5 yıldır 5 ve 6 nm çiplerin altına geçemedi sanırım geçti fakat henüz seri üretimde bunu yayınlamadı en son 3nm kadar düştüklerini duymuştum. NVIDIA ise son 5 yılda evet yazılım bakımından DLSS olsun başarılı girişimler yapıştı. Ama AMD ise saf güç ve soğutma sistemleri konusunda geçmişteki hataları kullanıcı yorumlarına göre bir bir kapattı ve fiyat mutabık verilen performansa göre NVIDIA'yı çoktan geçti eee yine boş durmadı ve FSR 2.1 3.1 gibi suni piksel üretiminde kalite sorunları yaşıyordu bunu ise FSR 4.0 getirerek çözdü üstüne yaygın AMD işlemcisi piyasayı ele geçirince Memory Access dediğimiz AMD 5000 serisi ve B450 AM4 plaftromu ve üzeri için 5700 ve üzeri ekran kartlarına sad adında adrenalin sürücüsünde uyumluluk ve performans için bu özelliği yayınladı bu sayede NVIDIA'nın RTX serisinde kart harici yapay zeka özelliğine yakın bir perfformans vermeye hatta bazı konularda geçmeye başladı... Ben NVIDIA kullanıcsıyım RTX 3080 de kullandım AMD RX 570 de kullandım RX 5700 XT de kullandım şu an GTX 1070 kullanıyorum ve cuma günü RX 6700 XT geçeceğim şunu söyleyebilirim bu değişimleri yaklaşık 1.5 yıl içinde yaşadım ve evet zamanında NVIDIA gerçekten başarılı adımlar atmıştı fakat tecrubeme göre NVIDIA çökme iflas değil ama günümüzde kazık politikası izliyor tıpkı Apple gibi her yıl yeni bir ürün tanıtımı yapıyor ama sattığı şey sadece hafif modifiye edilmiş makyaj görmüş cihazlar fakat bu modifiyeyi ben 3 bin serisine de yapabiliyorum 4 bin serisine de mesela dls ya da multi Frame Generation bunun için 3 4 bin serisinde zaten harici bir çip yer alırken 5060 ve 5 bin serisi sadece GDDR belleği yükseltmek için çıktı ve 5 bin serisi test aşamasını geçmeden fireware veya software henüz kullanıcılar için stabil edilmeden ani bir çıkış yaptı peki neden? Maddem ben 4070 performansını 5060'dan alıyorum ve 5060 daha uygun bana neden 5060 çıkmadan önce bu kart efsane diye pazarladın... Kısaca NVIDIA kullanıcı gözünde düşüşte AMD ise rekabet istemediğini dile getirdiği halde üstün başarılar elde ediyor mesela RTX 3070 20 bin TL iken AMD RX6700 XT 10 bin TL'den başlıyor ve 3070 performansı veriyor AMD RX6800 XT ise 15kdan başlıyor ve 3070 geçiyor 3080 kafa tutuyor ama 3080 30kdan başlıyor? Sözde software desteği var hatalı sürücüler son 1 yıldır üst üste geliyor. Hele bir de AMD öyle bir şey yaptı ki 9000 serisi ile 4070 ve 4080 serisi fiyat performansta tokatladı. 30k ya 9070 almak varken neden 60k 55k ya 4080 alayım? Ya da alsınlar performans aynı soğutma aynı verimlilik aynı yazılımsal olarak AMD bayağı topladı ve hızlı ilerliyor. Kısaca biz Türk milletinde şu var eski alışkanlıklar ya da ilklerimizi bırakmakta zorlanlıyoruz herkes eskiden nvidiacıydı falan ya da herkesin en çok bahsettiği marka nvidiaydı vs büyük birçoğunluğun ilk ekran kartı NVIDIA olmuştu... Ama günümüzde AMD artık dengeyi bozuyor isteselerde istemeselerde Intel ise ekran kartı konusunda çok geç kaldı işlemci konusunda kaybetti... Eğer 3 nm çıktıktan sonra AMD şu anki gibi aktif şekilde devam ederse NVIDIA'yı global pazarda geçer.

Harika bir açıklama tam benim düşüncemi anlatıyor RX 6600 kullanıyorum hiçbir sorun olmadı yazılım olarak her gelen sürümü alır yüklerim ve arkadaşımın 3060 12 GB'si üst üste yazılım çökmeleri yaşıyor bu da NVIDIA'ya bie eksi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı