Elektronik PowerColor RX 6750 XT Red Devil - 10.250 TL

Bu fiyattan alınmaz, 6700 XT OC ile arasındaki farkı kapatır.
Red Devil sevdalıları için 6700 XT modeli de var:
Fakat satıcı pek güven vermedi.
Ben olsam o satıcıdan almazdım.

Hocam 6700 XT ile 6750 XT arasında fark ne ki?
Aynı çipin biraz daha genişletmiş versiyonu. Biraz daha yüksek güç değeri, biraz daha yüksek çekirdek hızları. Bildiğin overclocklanmışı.

Hocam 6700 XT ile 6750 XT arasında fark ne ki?
Az bir performans farkı var fakat buna karşı dezavantajları da var.
6750 XT hem daha pahalı, hem daha fazla güç tüketmekte. Bahsettiğim gibi daha düşük maliyet, daha düşük güç tüketimi ve OC ile aradaki fark kapanabileceği için 6750 XT almanın mantığı yok.

6000 serisinde WattMan neredeyse kalmadı.
Fütursuzca overclock yaparsanız, tekrar çıkmaması için bir neden göremiyorum. Zaten eski nesillerdeki WattMan hatalarının temel sebebi soğutma çözümü üreticilerinin frekansı döşeyip kartları düzgün test etmeden yollaması ve absürt güç kullanım değerleri. Sürücülerle vs. çok daha stabil olsa da, yine dengesiz overclock WattMan hatalarına neden olabilir.

6000 serisinde WattMan neredeyse kalmadı.
caveman-fixed.gif

Şu şekil muameleyle OC yapılırsa hala var, ki RX 6750 XT çipleri RX 6700 XT ile aynı da olsa bi tık daha kaliteli olanları RX 6700 XT değil de RX 6750 XT diye satıyorlar diye biliyorum. Belki hatırlarsınız, RX 6900 XT ve RX 6900 XTXH mevzusundaki gibi.

Eki Görüntüle 1802085
Şu şekil muameleyle OC yapılırsa hala var, ki RX 6750 XT çipleri RX 6700 XT ile aynı da olsa bir tık daha kaliteli olanları RX 6700 XT değil de RX 6750 XT diye satıyorlar diye biliyorum. Belki hatırlarsınız, RX 6900 XT ve RX 6900 xtxh mevzusundaki gibi.

RX 6750 XT yerine RX 6700-700XT alıp aradaki fiyatı cebe attıktan sonra aldığım kartın OC ile RX 6750XT'ye yetişmesi için kartıma verdiğim Max motive: Sen aklına koyduğun her şeyi başarırsın sevginde varğ.

Zaten bu kart oyununu oynayıp yoluna bakan adam için değil ki, premium kalite ürün takıntısı olan insanlar için :) Fiyatı uzun süredir 12 lira dolaylarında sabitti, güzel indirim olmuş.

Hocam aslında 8 bin TL bandına satıyordu Red Devil 6700XT, ne oldu fiyatları bu kadar tırmandı anlamadım. Gerçekten premium bir kart bu arada onu belirtmek isterim.

Eki Görüntüle 1802085
Şu şekil muameleyle OC yapılırsa hala var, ki RX 6750 XT çipleri RX 6700 XT ile aynı da olsa bi tık daha kaliteli olanları RX 6700 XT değil de RX 6750 XT diye satıyorlar diye biliyorum. Belki hatırlarsınız, RX 6900 XT ve RX 6900 XTXH mevzusundaki gibi.

Sadece ekran kartı OC değil ayrıca gidip saçma sapan RAM OC yapanlar, voltaj/timing bilmeden BIOS'a DRAM 3200 MHz giren tipler, tek 8-pin bağlantısından uzatma yapanlar, ne olduğu belirsiz 500W güç kaynağı kullananlar...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı