PowerLine adaptörler ne kadar verimli?

5mustafa

Decapat
Katılım
21 Mart 2022
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar HG255s modemim var ve mi AC1200 Wi-Fi range extender kullanıyorum fakat anlık yükselen ping problemleri yaşıyorum bunu için Power line adaptör alıp bilgisayarımı kablo ile bağlamayı düşünyorum fakat çok kararsız kaldım izledğim inceleme videolarında kimisi çok beğeniyor en fazla 3-5 Mbps kayıp olduğunu söylüyor kimisi ise bu adaptörlerin çok verimsiz olduğunu sürekli kopmalar yaşadıklarını ve cidi kayıpları oldğunu söylüyor. Bu adaptörleri kullanan varsa bana deneyimlerini anlatabilir mi ne kadar kayıp vb olduğunu


Almayı düşündüğüm adatör bu
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evin elektrik tesisatı ile alakalı.
Tesisat kötüyse hiç bulaşmayın.

Tesistaım kötü değil fakat odamdaki pirizler çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın ile aynı linye üzerinde bu makineların çalışması benim hızımı çok etkiler mi acaba?

Daha kötüsünü yaşarsın. Neden modeminden bilgisayarına Ethernet kablosu götürmüyorsun?

Hocam daha önce kulanadınız mı bu tarz bir adaptör kullandıysanız ne kadar kayıp yaşadınız?
 
Tesistaım kötü değil fakat odamdaki pirizler çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın ile aynı linye üzerinde bu makineların çalışması benim hızımı çok etkiler mi acaba?

Hocam daha önce kulanadınız mı bu tarz bir adaptör kullandıysanız ne kadar kayıp yaşadınız?

Etkiliyor hocam internette testleri mevcut.
 
Ben şahsen Kasım 2023'ten Mayıs 2024'e kadar TP-Link TL-PA4010P KIT model Powerline kitini kullandım. Daha sonra abim İstanbul'a taşınınca ve orada da Powerline gerekince kendi kitimi onlara verdim.

Daha sonra kendime TP-Link TL-WPA8631P KIT model Powerline kiti satın aldım. Bu konudaki deneyimlerimi aktarayım.

TL-PA4010P KIT modelinde ortalama 65-70 Mbps hız alıyordum. Nadiren 80 Mbps'e çıkıyordu fakat genelde 65-70 alıyordum. Fakat PA4010P modelinde bazen (özellikle de bilgisayar boştayken veya internette takılıyorken) anlık olarak iletişim kaybı oluyordu ve internet kesiliyordu. Bu bazen 15-20 saniye sürüyordu, bazen de 2-3 dakika sürüyordu. Sonra ise kendi kendine düzeliyordu. Fakat oyun oynarken bu durum başıma hiç gelmedi. Sorunsuzca kesintisiz oyun oynayabildim.

Şu anda kullandığım TL-WPA8631P KIT modelinde ise hız ilk başta 70-75 Mbps ile başladı, daha sonra yavaş yavaş hız arttı ve şu anda stabil 85-90 Mbps alabiliyorum. Henüz WPA8631P modelinde herhangi bir iletişim kaybı (kopma) yaşamadım, onu da belirteyim.

Ancak eğer evinizin elektrik tesisatı çok eski ve kötü ise o zaman hiç verim alamayacaksınız, bunu bilmelisiniz. Bizim evimizin elektrik tesisatı nispeten yeni fakat evimiz yaklaşık 60 yıllık bir ev. Daha lüks sitelerde çok daha iyi bir sonuç alınabiliyor. Benim daha önceden kullandığım PA4010P modeli ile ben 65-70 Mbps hız alırken abim 85 Mbps civarında hız alıyor, üstelik stabil bir şekilde. Ayrıca abimde henüz herhangi bir kopma olmadı. Abimin oturduğu ev İstanbul'da yer alan lüks sayılabilecek bir site. O yüzden de elektrik tesisatı çok daha iyi bizim eve göre.

Eğer evinizin elektrik tesisatı 2010 öncesinde yapılmış ise hiç Powerline ile uğraşmayın. Eğer Ethernet kablosu çekmeniz mümkün değilse odanıza olabildiğince yakın ve Ethernet kablosu çekmeye müsait bir odaya iyi bir Router eklemeniz sorununuzu çözecektir.
 
Ben şahsen kasım 2023'ten mayıs 2024'e kadar TP-Link TL-PA4010p kıt model PowerLine kitini kullandım. Daha sonra abim İstanbul'a taşınınca ve orada da PowerLine gerekince kendi kitimi onlara verdim.

Daha sonra kendime TP-Link TL-WPA8631p kıt model PowerLine kiti satın aldım. Bu konudaki deneyimlerimi aktarayım.

TL-PA4010p kıt modelinde ortalama 65-70 Mbps hız alıyordum. Nadiren 80 Mbps'e çıkıyordu fakat genelde 65-70 alıyordum. Fakat PA4010p modelinde bazen (özellikle de bilgisayar boştayken veya internette takılıyorken) anlık olarak iletişim kaybı oluyordu ve internet kesiliyordu. Bu bazen 15-20 saniye sürüyordu, bazen de 2-3 dakika sürüyordu. Sonra ise kendi kendine düzeliyordu. Fakat oyun oynarken bu durum başıma hiç gelmedi. Sorunsuzca kesintisiz oyun oynayabildim.

Şu anda kullandığım TL-WPA8631p kıt modelinde ise hız ilk başta 70-75 Mbps ile başladı, daha sonra yavaş yavaş hız arttı ve şu anda stabil 85-90 Mbps alabiliyorum. Henüz WPA8631p modelinde herhangi bir iletişim kaybı (kopma) yaşamadım, onu da belirteyim.

Ancak eğer evinizin elektrik tesisatı çok eski ve kötü ise o zaman hiç verim alamayacaksınız, bunu bilmelisiniz. Bizim evimizin elektrik tesisatı nispeten yeni fakat evimiz yaklaşık 60 yıllık bir ev. Daha lüks sitelerde çok daha iyi bir sonuç alınabiliyor. Benim daha önceden kullandığım PA4010p modeli ile ben 65-70 Mbps hız alırken abim 85 Mbps civarında hız alıyor, üstelik stabil bir şekilde. Ayrıca abimde henüz herhangi bir kopma olmadı. Abimin oturduğu ev İstanbul'da yer alan lüks sayılabilecek bir site. O yüzden de elektrik tesisatı çok daha iyi bizim eve göre.

Eğer evinizin elektrik tesisatı 2010 öncesinde yapılmış ise hiç PowerLine ile uğraşmayın. Eğer Ethernet kablosu çekmeniz mümkün değilse odanıza olabildiğince yakın ve Ethernet kablosu çekmeye müsait bir odaya iyi bir router eklemeniz sorununuzu çözecektir.

Hocam deneyimlerinizi zahmet edip anlatığınız için teşekkür ederim. Birkaç sorum olacak abiniz sizin eskinden kopma problemi yaşadığınız PA4010p modeliyle stabil bir bağlantı alabiliyor anladığım kadarıyla doğru mudur? Eğer öyleyse tesisat kalitesi kadar cihaz modelide önemli demektir.
 
Son düzenleme:
Hocam deneyimlerinizi zahmet edip anlatığınız için teşekkür ederim. Birkaç sorum olacak abiniz sizin eskinden kopma problemi yaşadığınız PA4010p modeliyle stabil bir bağlantı alabiliyor anladığım kadarıyla doğru mudur?
Evet, stabil bağlantı alabiliyor. Kopma yaşamadı. Bu biraz da PA4010P'de elektrik filtresi olmamasından kaynaklı. O yüzden de evde farklı aletler çalışınca veya farklı sinyal değişimleri olunca kopuyordu. Abimin evinde daha da sağlam bir tesisat var ve hem 85 Mbps hız alabiliyor hem de kopma yaşamıyor.

Ancak ben de WPA8631P modelini sorunsuz kullandığımı belirtmeliyim. Bu modelde elektrik prizi için filtre mevcut.

Bu arada bahsettiğim iki modelde de priz soketi mevcut. PA7017 modelinde priz soketi yok, o yüzden de mecburen çoklu prize takmak zorundasınız. Bu da performansı bir tık da olsa etkileyebilir. Eğer biraz daha çıkabiliyorsanız PA7017P KIT modelini almanızı öneririm. En azından direkt ana prize bağlayıp modeminizi ve PC'nizi de Powerline'ın üzerindeki prize takarsınız, bağlantınız biraz daha stabil ve hızlı olur.
 
Pa7017p kıt.

Evet, stabil bağlantı alabiliyor. Kopma yaşamadı. Bu biraz da PA4010P'de elektrik filtresi olmamasından kaynaklı. O yüzden de evde farklı aletler çalışınca veya farklı sinyal değişimleri olunca kopuyordu. Abimin evinde daha da sağlam bir tesisat var ve hem 85 Mbps hız alabiliyor hem de kopma yaşamıyor.

Ancak ben de WPA8631p modelini sorunsuz kullandığımı belirtmeliyim. Bu modelde elektrik prizi için filtre mevcut.

Bu arada bahsettiğim iki modelde de priz soketi mevcut. PA7017 modelinde priz soketi yok, o yüzden de mecburen çoklu prize takmak zorundasınız. Bu da performansı bir tık da olsa etkileyebilir. Eğer biraz daha çıkabiliyorsanız PA7017p kıt modelini almanızı öneririm. En azından direkt ana prize bağlayıp modeminizi ve PC'nizi de PowerLine'ın üzerindeki prize takarsınız, bağlantınız biraz daha stabil ve hızlı olur.

PA7017p kıt modelinde elektrik filtresi mevcutmu hocam bilginiz var mı? Eğer aradaki tek fark priz olması ise zaten modemim sigorta kutusunun yanında bir çoklu priz kullanmak yerine ona ayrı bir priz yapabilirim diğer cihazı ise odamdaki başka bir prize takabilirim.
 

Geri
Yukarı