Poyraz hosting hakkında deneyimler

faclapyou

Yoctopat
Daha fazla  
Poyrazhosting'te 2 adet VDS sunucum vardı; birinde Windows, diğerinde Ubuntu kuruluydı. Windows sunucumda ek IP'ler bulunuyordu ve sürekli kopma, erişim sorunları yaşıyordum. Destek ekibine yazdığımda hızlı cevap veriyorlardı ancak verdikleri cevaplar hep aynıydı: “hemen ilgileniyoruz, hemen hallediyoruz.” buna rağmen hiçbir sorun gerçekten çözülmüyordu. Çözemedikleri her durumda “size 1 haftalık uzatma verelim” gibi geçiştirici teklifler sunuyorlardı.

Yaklaşık 6 ay boyunca bu şekilde oyalandım ve sonunda bıktığım için başka bir firmadan VDS sunucu aldım (iyi ki almışım). Bu nedenle Windows sunucumun aylık ücretini ödemedim. Normalde faturanın ayın 28'inde kesilmesi gerekiyordu; buraya kadar durum kısmen anlaşılabilir.
Ancak fatura tarihinin üzerinden 15–20 gün geçtikten sonra WhatsApp üzerinden bir temsilci bana ulaşıp, “artık kullanmayacaksanız iptal edin” dedi. Sistemde otomatik iptal olmadığı için siteye girip Windows sunucusunun IP'sini seçerek iptal talebi için destek bileti oluşturdum. Daha sonra iptalin gerçekleştirildiği söylendi ve buraya kadar her şey normaldi.

Toplamda 2 sunucu paketim vardı. Bunlardan birinin faturası 20 gündür gecikmişti, diğerinin ise faturası henüz bile kesilmemişti. Buna rağmen gidip Ubuntu sunucumu iptal etmişler. Bu sunucuda yaklaşık 6 aylık emeğim vardı ve tamamen çöpe gitti. Neden Ubuntu sunucusunun iptal edildiğini sorduğumda, “IP adresi belirtilmediği ve kullanım oranı düşük olduğu için sunucunuz iptal edilmiştir” şeklinde bir cevap aldım. Oysa destek bileti oluştururken özellikle Windows sunucusunun IP'sini seçerek işlem yaptım ve benden ayrıca herhangi bir IP bilgisi istenmedi. Yani tamamen kendi inisiyatifleriyle “az kullanılıyor” diyerek yanlış sunucuyu iptal ettiler.

Daha sonra “bizim hatamız, size 1 aylık ek süre verelim” gibi bir teklif sundular. Ancak bu, yaşanan zararı telafi etmiyor. İş bilmezlik gerçekten hat safhada. 2–3 kişiyi müşteri destek ekibine koymuşlar, hızlı cevap veriyorlar ama hiçbir problemi çözebildikleri yok. Her hatanın sonunda yine “1 hafta süre verelim, uzatma yapalım” gibi söylemlerle durumu geçiştiriyorlar.

Ayrıca daha önce de durduk yere sunucularımı iptal ettiler. Nedenini sorduğumda “ıptv yayını yapıyorsunuz” dediler; 5 dakika sonra “pardon, yanlışlık olmuş” diyerek sunucuları tekrar açtılar. Özetle, bu firma yüzünden 6 aydır geliştirdiğim projem tamamen boşa gitti. Biraz daha fazla ücret ödeyip kurumsal ve işini bilen firmalarla çalışmanızı tavsiye ederim. Aksi halde benim gibi emeğiniz çöpe gidebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırf bu deneyimini paylaşmak için mi üye oldun hocam anlamadım.
Deneyimini paylaşıp firma ile yaşadıklarını sıcağı sıcağını anlatmak istemiş... yalnız nasıl yedeği olmaz o 6 aylık emeğin onu anlamıyorum.

Deneyimini paylaşıp firma ile yaşadıklarını sıcağı sıcağını anlatmak istemiş... yalnız nasıl yedeği olmaz o 6 aylık emeğin onu anlamıyorum.
asıl kodun yedeği var ama sürekli model eğitip modellerini değiştirdiğim için bazı eğittiğim modeller gitti neden yedek almadın diyenlere yüksek mb olduğu için manuel yüklemek her seferinde zor geliyordu birde dataseti bende olduğu için fazla önemsemedim şimdi 20 25 tane modeli yeniden eğitmem gerekiyor bu benim suçum her seferinde yedek almam gerekiyordu
bahsetmek istediğim firmada şu var bir sorun yaşıyorsun firmadan kaynaklı hemen size şu teklifte geliyorlar 1 haftalık uzatalım 1 aylık uzatalım 1 yıllık uzatalım ücretsiz şekilde bu şekilde çözümü buluyorlar ama bana göre kötü örnek almış olduğum iplerde kopma oluyor desteğe yazıyorum hemen 1 hafta uzatalım okey ama kopma meselesini çözmüyorlar

Sırf bu deneyimini paylaşmak için mi üye oldun hocam anlamadım. Kanıt vs yok. Boş karalamada olabilir bunlar sonuçta.
eski üyeliğim vardı unutmuşum aramakla da uğraşmak istemedim yeni açıp devam ettim
kanıta gelince her türlü istediğiniz belgeyi yüklerim
kaldı ki kendileri zaten kabul ediyorlar aşağıda müşteri temsilcisi ile konuşmam var

Dosya Ekleri

• kanıt.png
    kanıt.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 7
asıl kodun yedeği var ama sürekli model eğitip modellerini değiştirdiğim için bazı eğittiğim modeller gitti neden yedek almadın diyenlere yüksek mb olduğu için manuel yüklemek her seferinde zor geliyordu birde dataseti bende olduğu için fazla önemsemedim şimdi 20 25 tane modeli yeniden eğitmem gerekiyor bu benim suçum her seferinde yedek almam gerekiyordu
bahsetmek istediğim firmada şu var bir sorun yaşıyorsun firmadan kaynaklı hemen size şu teklifte geliyorlar 1 haftalık uzatalım 1 aylık uzatalım 1 yıllık uzatalım ücretsiz şekilde bu şekilde çözümü buluyorlar ama bana göre kötü örnek almış olduğum iplerde kopma oluyor desteğe yazıyorum hemen 1 hafta uzatalım okey ama kopma meselesini çözmüyorlar

eski üyeliğim vardı unutmuşum aramakla da uğraşmak istemedim yeni açıp devam ettim
kanıta gelince her türlü istediğiniz belgeyi yüklerim
kaldı ki kendileri zaten kabul ediyorlar aşağıda müşteri temsilcisi ile konuşmam var
Ne kadar güzel ya "Ekip arkadaşlarımız yanlışlıkla sunucunuzu silmişler"... onayladığın anlaşma metninde bununla ilgili bir yaptırım varsa dava da açabilirsin.

Tabi bu arada sıvadıkları yerde 1 hafta 1 ay verelim diyecekler, cahil fakir esnaf gezegenin her yerinde olduğu gibi siberpunk/dijitalde de farklı değildir. Paranı mı geri ödeyecekler? İşlerini mi düzgün yapacaklar? Bu yüzden kırmızı olsun pahalı olsunculuk kazanıyor. Ya da Amazon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı