PPL antrenman programı nasıldır?

iixThzx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 1 aydır spora gidiyorum, full body programı uyguluyordum PPL'e geçiş yapmak istedim uygun mudur?
Değişiklik yapmalı mıyım veya başka bir öneriniz var mı?

* Pazartesi.
Chest:
Bench press.
İncline bench press.

Shoulder:
Shoulder press.
Lateral raise.
Fly machine raise.

Triceps:
Triceps pushdown.

* Salı.
Back:
Lat pulldown.
Seated row.

Biceps:
Dumbell curl.
Hammer curl.

* Çarşamba.
Leg:
Leg press.
Leg curl.
Leg extension.

* Perşembe off.

* Cuma:
Chest:
Bench press.
İncline bench press.

Shoulder:
Shoulder press.
Lateral raise.
Fly machine raise.

Triceps:
Rope pushdown.

* Cumartesi.
Back:
Close grip lat pulldown.
Seated row.

Biceps:
Dumbell curl.
Hammer curl.

* Pazar off.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sadece PPL'de chest ile omuzun aynı gün olmasına karşıyım. Chest pressler zaten ön omuzu calıstırıyor. Ekstra shoulder press atmak bana saçma geliyor. Ya başka gün omuz calısın ya da chest günü shoulder press eksiltin. Fazla calısmak ekstra büyütmeyecek aksine sakatlanmaya ve atrofiye neden olabilir. Omuz grubu en çok sakatlanan gruplardan.

6gün gidebilir misin vaktin var mı? Eğer varsa 6gün git her gün 2 bölge çalıştır böylece her bölgeye haftada 2 kere hasar vermiş olursun. Göğüs triceps, sırt biceps, bacak omuz, bunları 2 şer kez yaparsın, çok harekete gerek yok haftalık 15set her bölgeye vursun 1 bölge için 3 hareket yeter o bölgenin 2 gününde de aynı hareketi yaparsın.

6gün gidebilir misin vaktin var mı? Eğer varsa 6gün git her gün 2 bölge çalıştır böylece her bölgeye haftada 2 kere hasar vermiş olursun. Göğüs triceps, sırt biceps, bacak omuz, bunları 2 şer kez yaparsın, çok harekete gerek yok haftalık 15set her bölgeye vursun 1 bölge için 3 hareket yeter o bölgenin 2 gününde de aynı hareketi yaparsın.
6 gün gitmek iyi bir şey değil. Toparlanma açısından çok dezavantajlı. Haftada 2 kere uyarmayı 4 günlük Upper Lower ile de yapıp daha çok dinlenip daha çok toparlanmak varken 6 gün gitmeye gerek yok.

6 gün gitmek iyi bir şey değil. Toparlanma açısından çok dezavantajlı. Haftada 2 kere uyarmayı 4 günlük Upper Lower ile de yapıp daha çok dinlenip daha çok toparlanmak varken 6 gün gitmeye gerek yok.
Toparlanma açısından bir sıkıntı yok çalıştığın bölgeye 3gün yani 72 saat sonra tekrar çalıştırıcaksın eğer ki ben az gidicem her bölgeyi 1 kere çalıştırıcam yok şu şu kişi haftada 2 gün gitmeyi öneriyor (hepsi de aşırı doz ilaçlı olur) diyosan kendin bilirsin ben açıklamamı da yapayım. En iyisi yoğunluk açısından 6 gündür çünkü her bölgeye 2kez vurursun, 1günde 2 bölgeyi çalıştığın için her 2 bölgeyi de verimli bir şekilde çalışabilirsin, çalıştığın bölgeler güzel dinlenir.

Toparlanma açısından bir sıkıntı yok çalıştığın bölgeye 3gün yani 72 saat sonra tekrar çalıştırıcaksın
Yıpranan tek şey kaslar değil. Sinir sistemi de var işin içinde. Ard arda gidilen günlerde farklı kaslar hedeflense de önceki günlerden kalan yorgunluk ve kas hasarı tam iyileşmediği için ister istemez bu performansını etkiler. Daha az motor ünite katılımı=daha az güç üretimi=daha kötü uyarı.
eğer ki ben az gidicem her bölgeyi 1 kere çalıştırıcam yok şu şu kişi haftada 2 gün gitmeyi öneriyor (hepsi de aşırı doz ilaçlı olur) diyosan kendin bilirsin ben açıklamamı da yapayım. En iyisi yoğunluk açısından 6 gündür çünkü her bölgeye 2kez vurursun, 1günde 2 bölgeyi çalıştığın için her 2 bölgeyi de verimli bir şekilde çalışabilirsin, çalıştığın bölgeler güzel dinlenir.
Öyle bir şey demedim 4 günlük U/L ile de her yeri haftada 2 kere uyarıp daha iyi toparlanırsın. 6 gün gitmek için bir sebep yok.

her bölgeye haftada 2 kere hasar vermiş olursun.
Hipertrofinin ana etkeni kas hasarı da değil bu arada.

Son düzenleme:
Yıpranan tek şey kaslar değil. Sinir sistemi de var işin içinde. Ard arda gidilen günlerde farklı kaslar hedeflense de önceki günlerden kalan yorgunluk ve kas hasarı tam iyileşmediği için ister istemez bu performansını etkiler. Daha az motor ünite katılımı=daha az güç üretimi=daha kötü uyarı.

Öyle bir şey demedim 4 günlük U/L ile de her yeri haftada 2 kere uyarıp daha iyi toparlanırsın. 6 gün gitmek için bir sebep yok.

Hipertrofinin ana etkeni kas hasarı da değil bu arada.
Kral bu olay bence kişiden kişiye değişir gibi. Bizim spor salonunda her kası 1 kere bazılarını 2kere çalıştırıp 4gün gelen var gayet vücudu büyük ve estetik ayrıca gücü de yerinde, haftada 6gün gelen 2 abim var spor salonunda benche 120 ile set giriyorlar vücutları aşırı iyi six packları bile gözüküyor adamların o kütlede... bence deneyip karar verebilir.

Ben sadece PPL'de chest ile omuzun aynı gün olmasına karşıyım. Chest pressler zaten ön omuzu calıstırıyor. Ekstra shoulder press atmak bana saçma geliyor. Ya başka gün omuz calısın ya da chest günü shoulder press eksiltin. Fazla calısmak ekstra büyütmeyecek aksine sakatlanmaya ve atrofiye neden olabilir. Omuz grubu en çok sakatlanan gruplardan.
Dizilimi Nasıl Yapmalıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı