PPL vs Split program

Osmannefe55

Centipat
Daha fazla  
Güray aydın'ın push pull legs programımı daha iyi yoksa split mi yapmalıyım? 7 aya yakın fitnessa gittim.

Hangisi daha çok geliştirir?
Screenshot_20240410-150852_Chrome.png

Bu ppl mi daha iyi yoksa splitmi

Öncelikle PPL de bir split programdır sanırım demek istediğin bro split. Bunun cevabı aslında salona kaç gün gideceğine, ne yorgunluk ya da motivasyonla gideceğine, genel beslenmene bağlı ama asıl bağlı olduğu şey keyfin. Hangisinden daha çok keyif alacaksan onu yap ben burada tabi ki PPL programdan yanayım çünkü bana itiş ve çekiş kaslarını tek bir günde bitirip tamamiyle dinlenmeye bırakabilme ve 4 gün kadar sonra tekrar çalışabilme fikri çok mantıklı geliyor. Ama tabi her programın avantajları dezavantajları var. Ayrıca 3 ay spor yapıp sporu bırakmayacaksan bana göre herkesin her programı deneyimlemesi ve ilerleyen yıllarda antrenman yaşınız arttığında, vücudunuzu daha iyi tanıdığınızda bu soruya o zaman kesin bir karar vermesi daha doğru olur. Bu sorunun doğru bir cevabı yok. Herkes başka bir şey diyecek muhtemelen bu konu altına aklın daha da çorba olacak. Cevap herkes için kişisel önemli olan keyif alman, istikrarla programını uygulaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı