Prehesap mağduriyet yaşatıyor ve yardımcı olmuyor

meliholmak

Hectopat
Daha fazla  
Prehesap firması ilettiği hesaplar 1 ay sonra patladı ve tekrar hesap iletmeye çalışıp para iadesi yapmaktan kaçındı,
Detaylıca anlatmam gerekirse 16.07.2025 tarihinde bu kendisini "yasal olmadığını dile getiren firma" Minecraft elmas hesap aldım sebebi de XXX sunucusunda puan biriktirebilmek için. İlk hafta normal olduğu için 1200TL para gönderdim ve ilk başta canlı destek ile WhatsApp desteğin birbirinden haber olmayışından dolayı altın hesap vereceklerdi fakat zorla da olsa elmas hesabı aldım ve 10 adet hesap iletildi.

20.07.2025 tarihinde aynı şekilde IBAN'larına para transferi gerçekleştirdim ve 4 gün sonunda bana 12 adet hesap teslim edildi. 24.07.2025'te tekradan IBAN üzerinden verdikleri adrese para gönderimi sağladım ve 31.07.2025'te 11 adet hesap iletildi. Aynı gün 1500TL transfer tekrardan geçrkeleştirdim. Sonucunda mesajlarıma uzun süre dönmeyerek 10. gün sonunda bana 12 adet hesap iletildi.
Satın alım tarihleri bu şekilde Total hepsini 1200TL'den hesaplasak bile 4 kere alım yaptım ve 4800+TL gibi bir miktar yapar fakat bundan daha fazlasını verdim.

Şimdi gel gelelim asıl problemlerin başlamasına; 22.08.2025 yani 1 ay sonucunda, hesapların bilgileri değişmeye başlandı bu da demek oluyor ki hesaplar başkalarına satılıyordu. Ayrıca en büyük durum sözde satış sözleşmesinde yazdığına göre hesaplar game Pass olarak teslim ediliyormuş yani 1 ay sonra otomatik hesap çöp oluyor anlamına gelir. Bu game Pass mevzusunda ise "mevcut ürünlerimiz, EA Play, GeForce NOW, Xbox Game Pass ve PSN Plus gibi üyeliklerle birlikte, anlık stok durumuna bağlı olarak sunulmaktadır. Bu ürünlerin garanti süreçlerine ilişkin bilgilere yardım merkezi sayfasından ulaşabilirsiniz." böyle yazıyorlar fakat hesapların süresi bittikten sonra maillere girip kontrol ettiğimde hepsinin game Pass çalıntı kredi kartlarıyla alındığını gördüm, veyahut başkalarının hesaplarını çalıp sattıklarını.

Dediklerine göre de "bilgileri değiştirme 45 ile 90 gün arasında yapılabilecek (E-posta/şifre/isim)" böyle bir imkan tanıyorlar ama 30 gün olmadan elinizde ki hesaplar patlıyor yani değiştiremiyorsunuz bile. bu kadar rezil bir durum. Bu durumun SS'lerini ilettiğimde ise ne gibi ayarları güncellediğimi sorup üstüme yıkmaya çalışıyorlar. Aynı şekilde maillere giren başka şahıslarda "Minecraft satın aldım birkaç gün oynadıktan sonra Minecraft Launcher'da oyna butonu yerine satın al" butonu çıktığını yazmışlar Xbox desteğe.

Hesaplara puanları toplamaya girdiğimde ise puanlarımın harcandığını, banlandığını ve argo kelime barındırılan tabelalar mevcuttu. Ben bu hesapları ayda 4 kez yani haftalık olarak sadece puan kontrolü için giriş yapıyordum o zaman fark ettim hesapların bu durumda olduğunu.
Bu süre zarfında da +1000TL yakın VDS ve sunucuda çalışabilmesi için 30 adet proxy almıştım yani tatotalde 6000TL gibi bir masrafım oldu.

İşte durum bu şekilde ilk başta Şikayetvar başvurduğumda ise ""alıcı kullanıcılar" ın işbu sözleşme kapsamında satın aldığı ürün veya hizmet ile ilgili herhangi bir şikayet, memnuniyetsizlik veya olumsuz değerlendirmeyi, satıcının yazılı izni olmaksızın hiçbir şekilde internet ortamında, sosyal medyada, şikayet platformlarında (örneğin Şikayetvar.com, ekşi sözlük vb.) Veya herhangi bir kamuya açık mecrada paylaşmamayı kabul ve taahhüt eder. Aksi durumda, alıcı, satıcının ticari itibarı ve marka değerine verebileceği zararlar nedeniyle satıcının talep edeceği tazminatı ödemeyi kabul eder." bana bu mesajı iletip aleni tehdit ettiler. Böyle bir şey tüketici haklarına aykırıdır.

Bir sorun varsa bunu dile getirme hakkım mevcut ve sözleşmeyi kabul ettiğim için buraya atamayağımı ve desteğin de kesildiğini belirttiler. Bu durum üzerine artık iade edilmediği için tüketici heyetine de başvuracağımı söylemekteyim.

görsel1.PNG

görsel2.PNG

görsel3.PNG

görsel5.PNG

görsel6.PNG

görsel4.PNG

görsel8.PNG

görsel9.PNG

görsel10.PNG

görsel11.PNG

görsel12.PNG

görsel13.PNG