Premiere Pro ve After Effects için MacBook önerisi

Salih Ş

Centipat
Selam arkadaşlar. Premiere Pro ve After Effects programlarını MacBook Air ve Pro modellerinde test etme imkanım olmadı. Bu yüzden sizlere danışmak istiyorum. Edit ile uğraşıyorum. Fakat Monster'in oyun bilgisayarları ve MacBook modelleri arasında kaldım. Açıkçası hangisinin daha performanslı olacağını kestiremedim. Mesela Monster'in i7 10750H 8 GB RAM GTX1650 ekran kartlı modelleri 8000 TL'den başlıyor. Macbokta ise i5 eski bir işlemcili 8 GB RAM'li ürünler 8000 TL'den başlıyor. Eğer maçta bu işlemciyle daha performans alacaksam dediğim uygulamalarda açıkçası Mac tercih edebilirim. Gerek hafifliği gerek tasarımı. Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

O tip bir kullanım için direkt Air ve düz Macbook'u elemeniz gerekiyor. U işlemciyi cihazdan ağır edit ve render performansı beklemek baştan yanlış. Uzun ömürlü olması için 16 GB bellekli MacBook Pro'lara bakabilirsiniz.
Monsterin 8000 tl ye 8 değil de 16gb ramli laptopu alınabiliyor. Yanlış yazmışım. Kafama takılan 8gb macbook ta yeter mi acaba...
8 GB macOS için rahatlıkla yetiyor ancak 5 GB RAM kullanımı her yerde 5 GB'dır. Mac diye daha az yer kaplamayacaktır. macOS'un daha az RAM kullandığı yok boşta 2.5-3 GB kadar kullanıyor aynı Windows gibi.

O tip bir kullanım için direkt Air ve düz Macbook'u elemeniz gerekiyor. U işlemciyi cihazdan ağır edit ve render performansı beklemek baştan yanlış. Uzun ömürlü olması için 16 GB bellekli MacBook Pro'lara bakabilirsiniz.

8 GB macOS için rahatlıkla yetiyor ancak 5 GB RAM kullanımı her yerde 5 GB'dır. Mac diye daha az yer kaplamayacaktır. macOS'un daha az RAM kullandığı yok boşta 2.5-3 GB kadar kullanıyor aynı Windows gibi.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Bütçem 7000 ilâ 8500 arasında. Uygun taksit imkanları olursa 9500 e kadar çıkabilir. Premier ve after effect ile uğraşacak olan bana ne yapmamı önerirsiniz? Ve monsterin güçlü oyun laptopları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şu ürününü tercih ederim gibime geliyor eğer macbook dan cayarsam.

Görseldeki ürünün fiyatı 7969,81 TL

Screenshot_20200422-153312_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu ürününü tercih ederim gibime geliyor eğer macbook dan cayarsam.

Görseldeki ürünün fiyatı 7969,81 TL

Eki Görüntüle 542755
Güzelmiş beğendim.
Sadece SSD hakkında kaygım var biraz, bir tek SSD mi var? 256GB az geldi biraz. (SSD'den pek anlamam bu arada)
Onun dışındaki özellikleri gayet iyi bence.

Bu arada sadece efekt için mi kullanacaksınız yoksa oyun da mı oynarsınız? O bütçeye oyun için de daha iyi bir şeyler bulabiliriz.

Güzelmiş beğendim.
Sadece SSD hakkında kaygım var biraz, bir tek SSD mi var? 256GB az geldi biraz. (SSD'den pek anlamam bu arada)
Onun dışındaki özellikleri gayet iyi bence.

Bu arada sadece efekt için mi kullanacaksınız yoksa oyun da mı oynarsınız? O bütçeye oyun için de daha iyi bir şeyler bulabiliriz.
2 port daha mevcut. İhtiyaç halinde arttırılabilir. Laptopu belirttiğim uygulamalar için alıyorum. Oyun 2.planda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı