Premium Edition Steam'den mi Xbox Store'dan mı alınmalı?

Bandit1458

Centipat
Daha fazla  
Selamlar,
Starfield'ı satın almayı planlıyorum ama Steam ve Xbox Store (Microsoft Store) sürümleri arasında kaldım. İkisi de Premium Edition, ama fiyat farkı dikkat çekici:
  • Steam (USD): 35.99 $ → Yaklaşık 1400 TL
  • Xbox Store (Türkiye): 960 TL
Yaklaşık 400-500 TL fark var. Hangisini almak mantıklı olur, sizce?
  • Mod desteği benim için önemli. Özellikle ileride NexusMods gibi platformlardan mod kurma planım var.
  • Oyunu uzun vadeli oynamayı düşünüyorum, bitirip silmek değil.
  • Yedekleme, dosya erişimi, performans gibi konular da önemli.

Steam Sürümü:​

• Modlar konusunda çok daha esnek (açık dosya sistemi).
  • Topluluk desteği (yorumlar, rehberler, modlar) genelde Steam'e odaklı.
  • Fiyat biraz daha pahalı ama kalıcı sahiplik var.

Xbox Store Sürümü:​

• Daha uygun fiyatlı (960 TL).
  • Microsoft'un kendi platformu, belki bazı uyumluluk avantajları olabilir.
  • Ancak mod konusunda kısıtlamalar var (WindowsApps klasörü, kilitli dosyalar vs.).
  • Oyun klasörlerine erişim sınırlı olduğu için bazı modlar ya hiç çalışmıyor ya da uğraştırıyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Modlama açısından çok büyük fark yaratıyorsa biraz fazla para verip Steam’i mi tercih etmeliyim? Yoksa 960 TL’ye Xbox Store’dan almak daha mantıklı mı olur?

Her türlü görüşe açığım. Şimdiden teşekkürler 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Starfield'ı satın almayı planlıyorum ama Steam ve Xbox Store (Microsoft Store) sürümleri arasında kaldım. İkisi de Premium Edition, ama fiyat farkı dikkat çekici:
  • Steam (USD): 35.99 $ → Yaklaşık 1400 TL
Yaklaşık 400-500 TL fark var. Hangisini almak mantıklı olur, sizce?
  • Mod desteği benim için önemli. Özellikle ileride NexusMods gibi platformlardan mod kurma planım var.

Steam Sürümü:​

Xbox Store Sürümü:​

• Ancak mod konusunda kısıtlamalar var (WindowsApps klasörü, kilitli dosyalar vs.).
  • Oyun klasörlerine erişim sınırlı olduğu için bazı modlar ya hiç çalışmıyor ya da uğraştırıyor.
Sizce ne yapmalıyım?

Modlama açısından çok büyük fark yaratıyorsa biraz fazla para verip Steam’i mi tercih etmeliyim? Yoksa 960 TL’ye Xbox Store’dan almak daha mantıklı mı olur?

Evet modlama oluyor. Türkçe Yama da kurabilirsiniz (yama Microsoft Store'u destekliyorsa)

Modlu oynamayacak olsam Xbox'tan alırdım. Ama modlu bence Steam daha rahat olur.

Eğer durumunuz elverişliyse kesinlikle Steam hocam. Eğer konsoldan oynamayacaksanız ve mod vs. kuracaksanız Xbox Store'un bana göre pek bir anlamı yok.

Selamlar,
Starfield'ı satın almayı planlıyorum ama Steam ve Xbox Store (Microsoft Store) sürümleri arasında kaldım. İkisi de premium Edition, ama fiyat farkı dikkat çekici:
  • Steam (USD): 35.99 $ → yaklaşık 1400 TL
Yaklaşık 400-500 TL fark var. hangisini almak mantıklı olur, sizce?
  • mod desteği benim için önemli. özellikle ileride Nexus Mods gibi platformlardan mod kurma planım var.

Steam sürümü:​

Xbox Store sürümü:​

• Ancak mod konusunda kısıtlamalar var (windowsapps klasörü, kilitli dosyalar vs.).
Sizce ne yapmalıyım?

Modlama açısından çok büyük fark yaratıyorsa biraz fazla para verip Steam'i mi tercih etmeliyim? Yoksa 960 TL'ye Xbox Store'dan almak daha mantıklı mı olur?

Hocam standart Edition da tercih edebilirsiniz. Steam'den çıkmak istemiyorsanız.

Eğer durumunuz elverişliyse kesinlikle Steam hocam. Eğer konsoldan oynamayacaksanız ve mod vs. kuracaksanız Xbox Store'un bana göre pek bir anlamı yok.

Hocam peki premium Edition almak mantıklı mı?

Hocam standart Edition da tercih edebilirsiniz. Steam'den çıkmak istemiyorsanız.

Extradan çıkan DLC falan çıkarsa para vermek istemiyorum tekrardan bir de birkaç kozmetik verince almışken premium Edition almak daha mantıklı geldi.

Evet modlama oluyor. Türkçe yama da kurabilirsiniz (yama Microsoft Store'u destekliyorsa)

Modlama Xbox'da gerçekten çok mu zor yoksa aralarında çok fark yok mu?

Son düzenleme:
Hocam peki premium Edition almak mantıklı mı?

Extradan çıkan DLC falan çıkarsa para vermek istemiyorum tekrardan bir de birkaç kozmetik verince almışken premium Edition almak daha mantıklı geldi.

Modlama Xbox'da gerçekten çok mu zor yoksa aralarında çok fark yok mu?
Steam'de çok daha kolay fakat Xbox'a da yapılabiliyor. Ayrıca baktınız olmuyor iade edersiniz (ki gerek olmaz)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı