Çözüldü PresentationFontCache İşlemciyi %50 üstü çalıştırıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tugay

Hectopat
Yer
Muğla
Daha fazla  
Merhabalar. Dün Advanced System Care 6 kurdum bilgisayarıma. CPU kullanımı artmıştı ve bu sürekli aynı kaldı. Şuan programı kaldırdım fakat hala minimum %50 ile çalışıyor. Ne yapabilirim?

Anlatmak istediğim buydu arkadaşlar en üstte presentationfontcache.exe tekbaşına %50 cpu kullanıyor ne yapmam lazım?

fhdrx.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet evet sorun orda. Sistem boştayken %50 de çalışıyor. En ufak bir işlemde %90-100 oluyor. Şuan high performans modunda güç konusunda sorun yok.

Görev yöneticisinden hangi programın ne kadar yük bindirdiğini görebilirsin.

Gerekli programı kaldırırsan sorun çözülür. Veya windows açılışından itibaren çalışan birkaç program olabilir.
Çalıştır bölümüne msconfig yazıp çıkan sayfadan başlangıç sekmesine gelip gereksiz tüm programları devre dışı bırakabilirsin.
Mesela ben tümünü devre dışı bırakıyorum.

Görev yöneticisinde açık bir program görünmüyor , kaldırdım eminim , bakıyorum işime yaramayan programların tiklerini oradada kaldırıyorum. Galiba buldum sorunu kaynak izleyiciden baktığımda bilmediğim bir .exe uzantılı birşey %50 cpu kullanıyor. Kapatıyorum bir daha açılıyor. Bir resmini atacağım birazdan.

MSE ile tarattım, Trend Micro Titanium da kurulu durumda, bir sorun algılamadılar. Her başlattığımda konuyu güncelledeğim resimde zaman çıkan .exe çalışıyor ne yapabilirim?

C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\FontCache4.0.0.0.dat dosyasısın silin ve Görev Yöneticisi'nden PresentationFontCache.exe işlemini sonlandırın. İşlem yeniden başlayınca sorun düzelecektir.

PresentationFontCache servisinin amacı, sistemde çok kullanılan yazı tiplerinin önbelleklenerek yazıtipi erişimini hızlandırmak ve performansı arttırmaktır. Eğer servis durdurulduysa çalıştırılan WPF programı tarafından başlatılacaktır. Eğer devre dışı bırakılırsa edilirse WPF uygulamalarının açılışları yavaşlayabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı