Çözüldü Prime B550M-A (Wi-Fi) anakarta ARGB fan nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Elfrond

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB DDR4 3600 Mhz T-FORCE VULCAN TUF YELLOW 8Gx2 CL19
SSD veya HDD modeli
PNY CS2130 500GB 3500/925MB/s PCIe NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
ı: ASUS GeForce DUAL RTX 3060 Ti OC Edition V2 8GB
Anakart
ASUS PRIME B550M-A (WI-FI) DDR4 4600Mhz mATX AM4
İşlemci
AMD RYZEN 5 5600X 3.7GHZ 35MB AM4
Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım bilgisayarda kasamın fanları ARGB olarak geçiyor. Kasamın üst kısmında reset tuşunun yanında bulunan bir tuş ile renklerini kontrol edebiliyorum. Ben bu fanları tuş ile değil de direkt olarak yazılım (Aura Sync) üzerinden kontrol edebilir miyim? Edebiliyorsam bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor? Bu konularda yeni olduğum için pek fazla anlamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Anakart resmi aşağıdaki gibidir.
  • Anakart: ASUS Prime 550M-A (Wi-Fi)
  • Kasa: Hiper Zelda ARGB Gaming Mid ATX

anakart.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle kasanın kendi kontrolcüsünü anakartındaki Adressable Gen 2 header kısmına takman gerek. Sonrasında kasandaki reset tuşunun yanındaki rgb tuşuna 10 15 saniye basılı tutarsan böyle ışıklar bir gidip gelir, konbtrolcün ana kart moduna geçer. Artık bundan sonrasında ana kartında Aura Sync ile istediğini yapabilirsin. Tekrar bir kere daha tıklarsan tekrar kontrolcü moduna geçer. 3 5 saniye basılıtutunca da geçici olarak ışıkları kapatabilirsin.
Öncelikle kasanın kendi kontrolcüsünü anakartındaki Adressable Gen 2 header kısmına takman gerek. Sonrasında kasandaki reset tuşunun yanındaki rgb tuşuna 10 15 saniye basılı tutarsan böyle ışıklar bir gidip gelir, konbtrolcün ana kart moduna geçer. Artık bundan sonrasında ana kartında Aura Sync ile istediğini yapabilirsin. Tekrar bir kere daha tıklarsan tekrar kontrolcü moduna geçer. 3 5 saniye basılıtutunca da geçici olarak ışıkları kapatabilirsin.

Çözüm
Dediğiniz şeyi yaptım. 4 5 saniye basılı tutunca anakart üzerinden kontrol edebiliyorum. Fakat bu seferde farklı bir sorun var. Normalde yanmasında hiç bir sıkıntı olmayan ARGB'ler yazılım kısmına geçince sanki temassızlık varmış gibi titreme şeklinde yanıp sönmeye başladı. Kablosunu bir kaç defa çıkarıp taktım fakat işe yaramadı aynı sorun devam ediyor. Fanlardan çıkan bir kablo anakart üzerinde PWR LED-HDD LED diye bir yere daha bağlı. Onu mu çıkarmalıyım ?

O kablolar fandan değil kasanın üstündeki açma kapama tuşunun oralardaki tuşlara ve LED göstergelere ait. Onlarla bir işlem yapmana gerek yok yani. Işıklandırmaların titremesinin sebebi kontrolcündeki bir sorun olabilir. Acaba yeterli elektrik gücünü alamıyor mu? :(

Dün akşam çözdüm sorunu. Problem ASUS'un kendi yazılımından kaynaklanıyormuş. Silip yükleyince düzeldi her şey. Şu an fıstık gibi :D Eyvallah yardımların için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı